Astăzi, 22 iunie 2011, la sediul CNTEE Transelectrica SA s-a lansat prima staţie de încărcare pentru automobilele electrice din România, reprezentând primul pas în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile, dezvoltate si cât mai accesibilă utilizatorilor de autovehicule electrice.
“Compania M Car Trading (Mitsubishi România), este onorată să fie partener al Comitetului Naţional Român CIGRE în proiectul “Automobilul electric”.
Iniţierea unor proiecte alături de parteneri puternici, care să împărtăşească viziunea companiei noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă, este un element cheie în strategia Mitsubishi Motors pe termen lung.

Modelul electric Mitsubishi i-MiEV, disponibil pe piaţa din Japonia încă din anul 2009 şi prezent în România din luna martie a acestui an, dar şi alte modele Mitsubishi deja disponibile pe piaţa de origine a constructorului nipon, demonstrează că intentiile nu se opresc la nivel declarativ. Strategia Mitsubishi Motors în ceea ce priveste producţia de modele full electrice şi hibride pe termen mediu este de a lansa până în 2015 - 8 modele cu aceste caracteristici.
În ceea ce priveşte produsul lansat azi, trebuie sa subliniez ca suntem martorii unui moment istoric. Staţia de încărcare CNR CIGRE pentru autovehicule electrice este proiectată şi construită de o companie românească, este prima de acest fel din ţară şi reprezintă un pas important înainte în procesul de creare a unei infrastructuri sustenabile şi cât mai accesibilă utilizatorului final în România” a declarat Daniel Antor, Director Executiv M Car Trading.
Modelul electric i-MiEV a fost primul autovehicul alimentat cu electricitate la această staţie instalată în Bucureşti şi a fost testat, in cadrul evenimentului chiar de ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul Laszlo Borbely "Această iniţiativă a venit la timpul potrivit. (...) Ne gândim şi la alte facilităţi care să permită accesul cetăţenilor la maşinile electrice".
Staţia de încărcare este de tip public, fiind un proiect pilot cu caracter demonstrativ în acest moment si este dotată cu două puncte de încărcare de nivel 1, având următorii parametri: alimentare monofazată cu tensiunea 230 V şi intensitatea curentului 16 A. Accesul la prize se face prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric. Plata energiei consumate pentru încarcare se va face în scurt timp cu ajutorul contoarelor inteligente punând la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, astfel încât să devină accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.
La acest eveniment au participat iniţiatorii acestui concept în România, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, colaboratori din domeniul energetic şi reprezentaţi mass-media.
* Comitetul Naţional Român CIGRE (CNR- CIGRE) este o asociaţie profesională pe probleme tehnico-ştiinţifice din domeniul energetic.
Sursa: Mitsubishi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii