În ciuda unei penalizări stop-and-go primită de fiecare maşină BMW M3 GT înscrise de BMW Team RLL - decizii luate de comisarii de cursă pentru acroşaje -, echipa a încheiat pe locurile al treilea, respectiv al patrulea etapa din American Le Mans Series ce a avut loc la Mosport. Clasările obţinute în clasa GT, unde sunt înscrise 14 maşini, au permis grupării să-şi păstreze poziţiile de lider pe care le deţine la piloţi, constructori şi echipe în campionatul de anduranţă American Le Mans Series.

Pornit din pole position pentru a treia oară consecutiv, Joey Hand (SUA), pilotul maşinii BMW M3 GT #56, a fost lider pe parcursul primelor 30 de tururi, în timp ce conaţionalul Bill Auberlen (BMW M3 GT #55) a rulat în poziţia a treia, la mai puţin de trei secunde în urmă. Singura neutralizare a cursei a adus ambele modele BMW M3 GT la standuri, în turul 31, pentru realimentare şi schimbarea pneurilor, dar o evoluţie mai lentă a mecanicilor l-a scos pe Hand în spatele lui Auberlen, după care un contact cu un alt competitor ce ieşea de la boxe a făcut ca Joey să primească o penalizare stop-and-go pentru "acroşaj ce putea fi evitat". În timp ce Auberlen a urcat pe locul al doilea, Hand a coborât tocmai pe poziţia a opta.

Pe parcursul evoluţiei sale, Auberlen s-a menţinut al doilea, în timp ce Hand a recuperat un loc, după care ambii piloţi au făcut încă un pit stop după o oră. Dirk Werner (Germania) a preluat maşina cu numărul 55 şi a trecut la şefia cursei cu puţin înainte de expirarea primelor două ore. Din nefericire, Werner a intrat în contact cu o maşină mai lentă din aceeaşi categorie GT, când mai erau 20 de minute din întrecere, iar oficialii l-au penalizat şi pe el cu stop-and-go tot pentru "contact ce putea fi evitat". Dirk a pierdut două poziţii la revenirea pe circuit şi a încheiat pe locul al treilea, reuşind a doua clasare pe podium pentru BMW M3 GT #55 în acest sezon din ALMS.

Dirk Müller (Germania) a urmat în cockpit după Hand, ducând maşina cu numărul 56 până pe locul al treilea, după care a pierdut o poziţie în partea finală a cursei.

Etapa a cincea din American Le Mans Series va avea loc pe circuitul Mid-Ohio Sports Car, la 6 august.

Bobby Rahal (Team Principal): "Cursa a început promiţător, dar nu suntem deloc încântaţi de modul în care s-a desfăşurat ulterior. Ambele maşini au fost penalizate şi au pierdut secunde importante. Încă o dată, ritmul maşinilor noastre a fost unul excelent. Puteam obţine mai mult din această cursă. La Mid-Ohio vom face tot ce este posibil pentru a obţine cât mai multe puncte".

Dirk Werner (pilot BMW M3 GT #55): "Bineînţeles că sunt dezamăgit. Bill a făcut o treabă excelentă şi a dus maşina în fruntea categoriei. Incidentul petrecut chiar înainte de sosire ne-a costat victoria. Totuşi, mai este destul din sezon. Sunt sigur că vom mai avea destule şanse. Băieţii au lucrat din greu şi ne-au oferit o maşină capabilă de victorie la fiecare etapă. Vom menţine ritmul astfel încât să-i răsplătim cu rezultatele pe care le merită".

Bill Auberlen (pilot BMW M3 GT #55): "Chiar dacă nu a fost suficient pentru a învinge, plecăm cu destule concluzii pozitive din această cursă. Este pentru prima oară după Sebring când urcăm pe podium. Maşina noastră a avut tot ce îi trebui pentru a se lupta pentru victorie în fiecare cursă. Din nefericire, din diferite motive, lucrurile nu au fost întotdeauna în favoarea noastră. Rămâne să ne revanşăm la Mid-Ohio".


Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii