Campionii naţionali din topul clasamentelor s-au luptat cu 9.000 de participanţi de la 290 de companii de transport.
Cu ocazia finalei din data de 3 septembrie 2011, va fi încoronat campionul internaţional global al celei de-a noua ediţii a FleetBoard Drivers’s League.
Cu ajutorul noii aplicaţii Driver’s League, şoferii îşi pot urmări cu uşurinţă progresul.


Peste 9.000 de şoferi de camion au acceptat provocarea competiţiei internaţionale pentru conducere economică, ce a avut loc între 1 şi 30 iunie 2011. În cadrul ligilor naţionale au concurat participanţi din România, Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Tările de Jos, Austria, Polonia, Spania, Elveţia, Republica Cehă, , dar şi din Africa de Sud şi Orientul Mijlociu.

În competiţiile din ţările respective, şoferi ai unor companii cunoscute, precum 8TIM SA, Transcar SRL, Dreier AG, Sieber Transport AG, DOEGO Fruchthandel und Import eG, S.T.B. SRL, Smeets Beheer B.V., CTR group a.s. sau Readymix Qatar LLC au ajuns în finală.

Acum, cei mai buni performeri ai ligilor naţionale aşteaptă cu nerăbdare finala Drivers’ League din data de 3 septembrie 2011, ce va avea loc în Münsingen. Acolo concurenţii îşi vor putea demonstra performanţele în probele de economie, siguranţă şi abilitate la conducere. Totodată, în cadrul finalei Drivers' League, va avea loc şi ziua FleetBoard telematics. Aceasta va include sfaturi importante şi factori de succes ai aplicaţiei optimizate de telematică, demonstrate de către utilizatori pentru utilizatori.

„Participarea record a 9.000 de şoferi în 2011 demonstrează faptul că aşteptările înalte ale clienţilor noştri depăşesc operaţiunile cotidiene şi reducerea costurilor combustibilului, şi că acestora le face plăcere să participe în asemenea competiţii,” a declarat Markus Lipinsky, aflat la conducerea Daimler FleetBoard GmbH.

„Ne bucură în mod deosebit faptul că primele cinci locuri din România au fost adjucate fiecare de către o companie diferită, acest lucru demonstrând înaltul grad de competivitate al întrecerii din acest an,” a declarat Andrei Gartner, FleetBoard Manager România.

Răspunzând la un sondaj lansat de FleetBoard, 50% dintre companii au indicat competiţia sportivă ca fiind motivul principal al participării. 40% dintre clienţi erau în special interesaţi de comparaţia internaţională a nivelurilor înalte de performanţă. 62% sunt „clienţi vechi” ai Drivers' League şi au tradiţie în participare, 42% dintre respondenţi au fost chiar participanţi ai unor sesiuni de instructaj în prealabil, pentru a se asigura de obţinerea celor mai bune rezultate posibile. 78% dintre cei intervievaţi au raportat un nivel special al motivaţiei în companie pe durata Drivers' League, caracterizat prin entuziasm, o înaltă motivare, competiţie amicală şi discuţii mult mai intense cu privire la şofatul economic.

Împreună, 3,535 de şoferi au atins o notă de 8,5 sau mai mare (pe o scală de la 1 la 10), ceea ce indică stiluri foarte bune de şofat. În diferite regiuni, liderii naţionali au înregistrat note ale stilurilor de condus între 8,59 şi 9,99.

Plasarea în clasamentele online este bazată pe nota acordată stilului personal de şofat al participantului şi pe gradul de dificultate al drumului. Acestea au fost măsurate prin sistemul FleetBoard Performance Analysis în timpul operaţiunilor cotidiene, luând în considerare consumul şi criteriile relevante de uzură, dar şi valori specifice autovehiculului şi detaliile topografice. Cu ajutorul noii aplicaţii Drivers' League pentru iPhone şi iPad, şoferul şi compania îşi pot consulta din mers clasamentul actual din evaluările individuale, dar şi pe echipe. Funcţiile speciale, precum evoluţia în timp sau comparaţia cu alţi colegi, asigură o atmosferă sportivă, distracţie şi entuziasm.

Partenerii ediţiei din acest an a FleetBoard Drivers’ League sunt: MICHELIN şi Krone în calitate de sponsori principali, dar şi Mercedes-Benz TrailerAxleSystems, Voith, UTA, Mercedes-Benz CharterWay şi FERNFAHRER. Aceştia îi vor răsplăti pe cei mai buni şoferi cu premii atractive:

Premiul I: Trăieşte intens experienţa Truck Race din Spania alături de UTA. UTA va trimite două persoane la Madrid pentru o săptămână, pentru a urmări campionatul european de curse pentru camioane, din data de 2 octombrie 2011, din Jarama. Aceasta include bilete pentru cursă, dar şi asigurarea transportului şi cazării cu demipensiune.

Compania căreia îi aparţine şoferul câştigător va primi trei luni de utilizare gratuită a unui autocamion Actros cu semiremorcă, incluzând FleetBoard Vehicle Management, oferit de Mercedes-Benz CharterWay.

Premiul al II-lea: Bilete VIP la DTM pentru cursele finale din 22 – 23 octombrie, la circuitul din Hockenheimring, incluzând acces la zonele restricţionate, servicii exclusive de catering şi cazarea peste noapte pentru doi, din partea Mercedes-Benz TrailerAxleSystems.

Premiul al III-lea: Un set de patru anvelope – de iarnă sau de vară – pentru un autoturism, din partea MICHELIN.

Companiile ai căror şoferi s-au plasat pe locurile al doilea şi al treilea vor primi fiecare câte un set de şase anvelope destinate camioanelor – dispunând de profilele X® ENERGY™ SAVERGREEN XF şi XD de la MICHELIN.

Toţi ceilalţi finalişti vor primi ceasuri de înaltă calitate din partea MICHELIN.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii