Computer FleetBoard la bordul noului Actros, fără costuri suplimentare.
Perioada de testare de patru luni şi instructajul – incluse.
Utilizarea FleetBoard poate prelungi intervalul de mentenanţă cu până la 30.000 de km.
Truck Maintenance Management şi telediagnoza reduc timpii de imobilizare.
FleetBoard Eco Support oferă feedback şoferului direct în cabină.

Odată cu lansarea noului Actros, Mercedes-Benz este primul producător de autovehicule care oferă ca dotare standard un sistem de telematică. Sistemul FleetBoard, un proiect intern al Mercedes-Benz, va fi disponibil pentru noile camioane Actros din întreaga Europă, fără a presupune costuri adiţionale pentru componentele hardware. Sistemul va funcţiona eficient de asemenea în cazul flotelor mixte, compuse din brand-uri diferite de autovehicule.

Noii clienţi vor avea oportunitatea de a testa gratuit serviciile Managementul vehiculelor şi Managementul timpului pentru o perioadă de patru luni. FleetBoard oferă, pe durata acestei faze de testare, un instructaj gratuit privind practicile economice de conducere. Experienţa demonstrează că utilizarea FleetBoard reduce în scurt timp consumul de combustibil cu 5% până la 15%.
Un stil de conducere preventiv şi economic reduce de asemenea uzura. Ca rezultat, intervalul de mentenanţă pentru autovehiculele cu sistemul FleetBoard activat poate fi prelungit cu până la 30.000 de km.

Companiile care utilizează deja un sistem diferit de telematică pot de asemenea testa FleetBoard. Rularea în paralel a două sisteme instalate la bord este posibilă.

La sfârşitul fazei de testare, clientul poate decide în mod activ să prelungească durata contractului de servicii. Clientul poate apoi să selecteze, dintr-un portofoliu vast, serviciile individuale pe care doreşte să le utilizeze în continuare. Tariful lunar minim rezultat este de 59 de euro per autovehicul.

După finalizarea fazei de testare, poate fi plătită o taxă unică de utilizare de 800 de euro. Totuşi, clientul poate evita acest cost prin optarea pentru un contract de service complet Mercedes-Benz pentru camioane, care acoperă toate operaţiunile de reparaţii şi mentenanţă. Aceasta are ca rezultat o reducere de 50% a costurilor de hardware şi servicii, în comparaţie cu oferta FleetBoard anterioară – incluzând de asemenea o gamă mai largă de servicii.

Markus Lipinsky, Director General al Daimler FleetBoard GmbH, subliniază: „Odată cu această ofertă inovatoare de produs, FleetBoard face un pas important prin faptul că le permite clienţilor să realizeze economii concrete chiar din primul kilometru parcurs. În combinaţie cu cel mai economic camion disponibil, FleetBoard asigură managerilor de flotă posibilitatea de a exploata la maxim potenţialul autovehiculelor. Presupunând costuri entry-level acum reduse dramatic pentru sistemul profesionist de telematică, orice motiv de a nu utiliza asemenea sisteme dispare.”

FleetBoard EcoSupport – trainer la bord
FleetBoard EcoSupport oferă şoferului un instrument care îi analizează stilul curent de conducere, oferindu-i acestuia feedback direct în timp real.

FleetBoard EcoSupport este disponibil pentru toate camioanele Actros, indiferent dacă sistemul FleetBoard este activat. Criteriile referitoare la stilul economic de conducere, precum viteza constantă, mişcarea pedalelor, utilizarea frânei fără uzură, comportamentul de rulare şi alte variabile asemănătoare sunt analizate şi evaluate în mod continuu. Calcularea algoritmului este complet compatibilă cu serviciul FleetBoard Analiza performanţei.

Serviciul Truck Maintenance Management şi telediagnoza reduc timpii de imobilizare
Suplimentar, Mercedes-Benz le oferă utilizatorilor săi încă un un serviciu special bazat pe datele furnizate de sistemul FleetBoard. Serviciul Truck Maintenace Management permite operatorului flotei să aloce programul de întreţinere a camioanelor companiei unui service partener Mercedes-Benz. Astfel, reprezentantul service-ului monitorizează datele scadente pentru revizia următoare şi o planifică împreună cu managerul de flotă, cu scopul de a reduce la minimum timpii de imobilizare.

Minimizarea timpilor de inactivitate este de asemenea şi scopul telediagnozei reactive/proactive. În timpul unei defecţiuni, şoferul poate transmite datele obţinute prin diagnoză către service utilizând FleetBoard prin simpla apăsare a unui buton. Membrii echipei de service pot analiza simptomele înainte de a porni către locul defecţiunii şi pot lua măsuri preliminare adecvate remedierii rapide a situaţiei pe teren.

O gamă largă de servicii disponibile
Pachetul de servicii Managementul vehiculelor ajută la optimizarea utilizării autovehiculelor şi la îmbunătăţirea stilurilor de conducere. Aceasta are drept rezultat reducerea consumului de combustibil şi a costurilor legate de uzură.

Pachetul de servicii Managementul transportului sprijină procesele logistice în privinţa planificării fluxului de lucru. DispoPilot, un terminal adiţional plasat în autovehicul, afişează datele referitoare la comenzi şi facilitează comunicarea cu şoferul. Cu ajutorul acestuia, se poate personaliza un flux de lucru individual în funcţie de cerinţele fiecărei companii.

Pachetul de servicii Managementul timpului permite înregistrarea orelor de lucru ale şoferilor în vederea prelucrării ulterioare, de exemplu pentru sistemele de ştat de plată sau de cheltuieli contabile. Funcţiile de Management al tahografului aparţin de asemenea acestui pachet de servicii. Descărcarea cardurilor de şofer şi a memoriei de masă oferă o modalitate simplă de îndeplinire a cerinţelor legale privind stocarea datelor, într-un mod automat.

Serviciile FleetBoard rămân de asemenea accesibile şi pentru alte brand-uri de autovehiciule, în termenii deja cunoscuţi.

Mai multe informaţii despre gama de produse Daimler FleetBoard sunt disponibile pe www.fleetboard.com .

Despre FleetBoard
Daimler FleetBoard GmbH este unul dintre liderii de piaţă din Europa în sectorul telematicii autovehiculelor comerciale. Sistemele şi terminale FleetBoard sunt concepute special pentru managerii de flotă, dispeceri şi pentru şoferii camioanelor, autobuzelor şi autovehiculelor comerciale uşoare de toate mărcile, din toate sectoarele industriale. De mulţi ani FleetBoard este cunoscut ca un sistem de management al flotelor, ce asigură o eficienţă economică crescută şi transparenţă, dar şi o tehnologie uşor de operat, ce sprijină conducătorii auto în activitatea lor de zi cu zi. Cu sediul în Stuttgart, compania este o filială 100% Daimler, precum şi o unitate testată şi certificată de către DEKRA, în conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008. De la lansarea sa pe piaţă în anul 2000, FleetBoard a fost instalat în peste 85.000 de autovehicule pentru circa 2000 de clienţi.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii