Chevrolet Aveo hatchback
Zurich. Atât noul Chevrolet Aveo hatchback, cât şi Orlando, MPV-ul pentru familie cu 7 locuri au primit cinci stele în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP), care a publicat astăzi ultimele rezultate.

EuroNCAP a acordat modelului Chevrolet Aveo hatchback 85 de puncte din 100, acesta fiind astfel cotat printre cele mai bune din acest segment de piaţă. MPV-ul pentru familie Chevrolet Orlando a primit un punctaj foarte bun: 80 de puncte din 100. 

La categoriile siguranţa adulţilor şi siguranţa copiilor, Aveo, noul model Chevrolet de dimensiuni mici, a primit un punctaj de 95 şi respectiv 85 % din scorul maxim posibil. Chevrolet Orlando a primit tot un punctaj de 95 % pentru siguranţa adulţilor şi de 79 % pentru siguranţa copiilor. 

„Atât MPV-ul pentru familie Orlando cât şi Aveo hatchback oferă un nivel foarte înalt de siguranţă”, a declarat Wayne Brannon, Preşedinte și Director Executiv, Chevrolet Europe. „Siguranţa este foarte importantă pentru noi şi suntem foarte mândri că aceste două autovehicule au primit punctaje maxime în Europa.” 

Aveo este dotat standard cu şase airbaguri conectate la modulele de detectare şi diagnoză, montate pe linia mediană a autovehiculului. Acesta beneficiază şi de un sistem de prindere pentru scaunul copilului. Printre sistemele de siguranţă activă se numără: controlul electronic al stabilităţii, controlul tracţiunii, sistemul de frânare anti-blocare cu patru canale și asistenţă la frânare şi distribuție electronică a forţei de frânare. Dotarea standard pentru modelul Aveo include, de asemenea, asistenţă la urcarea în rampă şi tempomatul cu funcţie de limitare a vitezei. 

Chevrolet Orlando
De asemenea, Orlando dispune de şase airbaguri standard şi oferă elemente de fixare ISOFIX pentru scaunele pentru copii. Senzorii de impact utilizați asigură deschiderea automată a uşilor la detectarea unui impact. Sistemul de frânare anti-blocare, controlul tracţiunii, distribuția electronică a forţei de frânare, asistenţa la frânare şi controlul electronic al stabilităţii sunt disponibile standard pentru toate autovehiculele. Configurația elementelor de siguranţă a modelului Orlando se bazează pe cea a modelului Chevrolet Cruze sedan, care a primit, de asemenea, un punctaj de cinci stele în cadrul testelor EuroNCAP. 

Chevrolet Orlando este disponibil pe piața europeană încă de la începutul lui 2011, în timp ce noul Aveo a fost lansat în Europa în primăvară. Cele două modele fac parte din noua gamă Chevrolet lansată în anul centenarului Chevrolet. Printre alte modele noi lansate în Europa se numără: noul Captiva, Cruze hatchback, Camaro Coupe şi decapotabil, Corvette Grand Sport şi autovehiculul electric cu autonomie extinsă, Chevrolet Volt, câştigător a numeroase premii. 

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii