Punctaj de top pentru vârful gamei de modele Peugeot. 508 trece cel mai dur test de siguranţă al industriei auto cu nota maximă. Siguranţa înaltă este dublată de noi valenţe foarte atractive pentru utilizator, conferite de motorizarea diesel 2.0 HDi FAP de 163 CP.

Testele desfăşurate de consorţiul de siguranţă auto european plasează Peugeot 508 în topul clasei sale din punct de vedere al protecţiei pasagerilor copii. Sistemele de asistare ale conducătorului auto şi tehnologiile de siguranţă activă au fost apreciate cu un excelent rezultat de 97%. Punctajul foarte ridicat obţinut de Peugeot 508 în urma testelor Euro NCAP se datorează scorului foarte bun primit pentru fiecare categorie de evaluare: protecţia pasagerilor adulţi, protecţia pasagerilor copii, protecţia pietonilor şi funcţionarea dispozitivelor de asistare a şoferului, respectiv tehnologiile de siguranţă activă.

Mai mult decât atât, urmând tendinţa din 2010 inaugurată de 3008 şi continuată de 5008 şi 308, Peugeot 508 acontează şi distincţia Euro NCAP Advance pentru sistemul de apelare în caz de urgenţă Peugeot Connect SOS, conectat la WIP Nav, disponobil ca echipament standard sau opţional, în funcţie de versiunea de echipare.

Nu în ultimul rând, Peugeot 508 este acum disponibil cu motor turbodiesel 2.0 HDi FAP de 163 CP, oferit în combinaţie cu transmisia manuală cu 6 trepte. Iniţial, motorul era prevăzut doar cu transmisie automată cu 6 rapoarte, însă dispozitivul mecanic reduce emisiile de CO2 la doar 129 g/km pentru versiunea berlină, respectiv 130 g/km pentru SW.

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii