Venit net de 1,54 USD pe acţiune; Profit operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) 3,0 miliarde USD.

 

DETROIT – Compania General Motors (NYSE: GM) a anunţat astăzi venituri nete pentru al doilea trimestru care pot fi atribuite acţionarilor comuni de 2,5 miliarde USD sau 1,54 USD pe acţiune, marcând cel de-al şaselea trimestru consecutiv ce a adus profit companiei. În cadrul celui de-al doilea trimestru al anului 2010, venitul net al companiei GM care poate fi atribuit acţionarilor comuni a fost de 1,3 miliarde USD sau 85 de cenţi per acţiune.

În comparaţie cu al doilea trimestru al anului 2010, venitul a crescut cu 6,2 miliarde USD, până la 39,4 miliarde USD. Profitul operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a fost de 3,0 miliarde USD comparativ cu 2,0 USD în cel de-al doilea trimestru al anului 2010. Nu au intervenit elemente speciale în niciuna dintre perioade.

„Investiţiile GM în economia de carburant, design şi calitate sunt profitabile pe întreg globul, în timp ce creşterea cotei de piaţă globale şi rezultatele financiare se menţin”, a declarat Dan Akerson, Preşedinte al consiliului de administraţie şi Director Executiv.  „Progresul nostru a fost constant şi ne pregătim să lansăm multe alte modele noi în decursul acestui an, inclusiv Chevrolet Sonic în America de Nord, Opel/Vauxhall Zafira în Europa şi Baojun 630 în China, pentru a susţine în continuare această creştere.”

Prezentare generală a rezultatelor GM (în miliarde , cu excepţia sumelor pe acţiune)

Trimestrul 2
2010
Trimestrul 2
2011
Profit
33,2 USD
39,4 USD
Venit net care poate fi atribuit acţionarilor comuni
Venit pe acţ
iune (EPS)
1,3 USD
0,85 USD
2,5 USD
1,54 USD
Profit EBIT ajustat
Elemente speciale
2,0 USD
0 USD
3,0 USD
0 USD
Fluxul de numerar net din activităţi de exploatare în industria auto
Fluxul financiar liber de disponibilităţi în industria auto
3,8 USD

2,8 USD
5,0 USD

3,8 USD

-GM North America (GMNA) a comunicat o valoare EBIT ajustată de 2,2 miliarde USD,  însemnând o creştere cu 0,6 miliarde USD în comparaţie cu trimestrul al doilea al anului 2010.
-GM Europe (GME) a raportat o valoare EBIT ajustată de 0,1 miliarde USD, însemnând o creştere cu 0,3 miliarde USD  în comparaţie cu trimestrul al doilea al anului 2010. În cadrul celui de-al doilea trimestru al anului 2011, GM Europe a suportat costuri de restructurare de aproximativ 100 milioane USD, ceea ce a însemnat o scădere cu aproximativ 200 milioane USD în comparaţie cu cel de-al doilea trimestru al anului 2010.
-GM International Operations (GMIO) a comunicat o valoare EBIT ajustată de 0,6 miliarde USD, în creştere cu 0,1 USD faţă de al doilea trimestru al anului 2010. 
-GM South America (GMSA) a raportat o valoare EBIT ajustată de 0,1 miliarde USD, în scădere cu 0,1 miliarde USD faţă de al doilea trimestru al anului 2010. 

Pentru acest trimestru, fluxul de numerar corespunzător activităţilor din sectorul auto a fost de 5,0 miliarde USD şi fluxul financiar liber de disponibilităţi a fost de 3,8 miliarde USD. 

GM a încheiat trimestrul cu o valoare totală a lichidităţilor în sectorul auto foarte mare, de 39,7 miliarde USD.  Numerarul şi titlurile de plasament din domeniul auto, inclusiv activele imobilizate ale Trustului Canadian de Sănătate, a fost de 33,8 miliarde USD, în comparaţie cu 30,6 miliarde USD, la finalul primului trimestru al anului 2011.

„Veniturile şi fluxul de numerar sunt constante şi intenţionăm să îmbunătăţim principiile de bază ale mărcilor puternice, produselor de excepţie şi pârghiilor operaţionale, pentru a obţine o creştere profitabilă în toată lumea”, a declarat Dan Ammann, Vicepreşedinte Executiv şi Director Financiar.  

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii