Pregătit pentru 2012: motoare Euro 5 noi și variante ecoFLEX cu o eficiență ridicată.

Rüsselsheim. Modelul Vivaro a făcut istorie în segmentul furgoanelor Opel: în august 2011, unitatea cu numărul 500.000 a popularului autovehicul comercial ușor a ieșit de pe linia de producție a uzinei din Luton, Marea Britanie. Disponibil în variantele Panel Van, Combi, Bus sau Platform Cab, modelul Vivaro a depășit pragul de o jumătate de milion de unități după aproximativ zece ani.

„Modelul Opel Vivaro este apreciat în întreaga Europă. Versatilitatea sa, caracterul său practic uimitor și economia asigurată fac din acesta unul dintre cel mai populare furgoane din Europa,” declară Alain Visser, Vice Președinte Vânzări, Marketing și Servicii post-vânzare, cu prilejul atingerii acestui prag de producție.

Cifrele de vânzări impresionante confirmă acest fapt: cu până la 70.000 de unități pe an, modelul Vivaro deține o cotă de piață de aproximativ 10% în segmentul său.

Vivaro ecoFLEX: consum redus cu 0,6 litri
În 2012, modelul Vivaro va fi comercializat exclusiv cu motoarele diesel 2.0 CDTI ce respectă standardul de emisii Euro 5. Echipat standard cu un filtru de particule diesel (DPF), motorul este disponibil cu o putere de 66 kW/90 cp sau 84 kW/114 cp. Acest lucru înseamnă cu modelul Opel Vivaro se califică pentru acordarea autocolantului verde privind standardul de poluare, având acces chiar și în regiuni cu restricții de emisii mai puțin permisive.

De asemenea, în 2012 va avea loc lansarea noului Vivaro ecoFLEX, cu emisii de CO2 reduse până la 180 g/km, consumul de carburant fiind de asemenea redus cu 0,6 litri/100 km. Modelul Vivaro ecoFLEX este atât ecologic, cât și eficient din punct de vedere al consumului de carburant, utilizând doar 6,9 litri pentru a acoperi o distanță de 100 km. Aceste îmbunătățiri aduse modelului Vivaro ecoFLEX se datorează dezvoltării unei versiuni optimizate a motorului standard 2.0 CDTI. Motorul dispune de un sistem de management termic îmbunătățit, rapoarte de transmisie mai lungi, un panou inferior al caroseriei aerodinamic și pneuri cu rezistență redusă la rulare. Modelul Vivaro ecoFLEX este disponibil cu următoarele tipuri de caroserie: Panel Van, Combi, Tour și Life.

Șase variante de bază, loc pentru nouă persoane sau o încărcătură de 8,4 m3
Din 2001, Opel și partenerul său Renault produc împreună modelul Opel Vivaro, un autovehicul care și-a clădit o reputație de a impune noi standarde în ceea ce privește caracterul practic și consumul redus de carburant. Atunci când efectuează comanda, clienții pot alege între două ampatamente diferite, două înălțimi ale plafonului și dintr-o gamă largă de variante de bază. Volumul maxim al încărcăturii pentru versiunea Vivaro panel van atinge valoarea impresionantă de 8,4 m3, cu o sarcină utilă maximă de 1210 kg. Versiunea Combi poate transporta până la nouă pasageri, iar varianta bus „Tour” de înaltă calitate poate transporta până la 8 persoane. Modelul Vivaro este disponibil, de asemenea, în varianta platform cab pentru soluții de conversie individuale.

În urmă cu doar câteva luni, Opel și Renault au anunțat că vor colabora în continuare. Producția celei de-a doua generații a modelului Vivaro a fost planificată pentru începutul anului 2014.

Sursa: Opel Vivaro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii