Economic şi agil: maestrul versatilităţii menține cu uşurinţă echilibrul dintre performanţă şi consum.
Eficient: sistemul Start/Stop şi tehnologiile ecoFLEX reduc consumul de carburant.
Puternic: motorul eficient turbo diesel 2.0 CDTI cu 96 kW/130 cp şi până la 300 Nm.

Rüsselsheim.  La scurt timp după începerea vânzărilor noului model Zafira Tourer, Opel va oferi şi o versiune ecoFLEX, cu emisii de CO2 extrem de reduse, a monovolumului cu şapte locuri. Fiind echipat cu sistemul Start/Stop şi un pachet cuprinzător de tehnologii ecoFLEX, noul Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX emite doar 119 g de CO2/km. Datorită acestei caracteristici, autovehiculul se situează între monovolumele compacte cu cele mai reduse emisii de gaze, dezvoltând o putere de 96 kW/130 cp şi generând un cuplu maxim de 300 Nm.

La fel ca ceilalţi membri ai familiei ecoFLEX, modelul Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX contrazice ideea preconcepută conform căreia reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de gaze are un impact raffic inevitabil asupra performanţelor de conducere. Modelul Zafira Tourer ecoFLEX cu motor turbodiesel de 130 cp, cu o cilindree de 2 litri, 4 cilindri şi raffi de injecție common-rail, cu control optimizat al procesului de ardere şi reducerea frecării interne, consumă doar 4,5 litri de motorină la 100 km în cadrul ciclului mixt de testare. Viteza maximă este de 193 km/h, modelul monovolum accelerând de la 0 la 100 km/h în 11,4 secunde. Combinaţia dintre motorul diesel raffic şi sistemul optimizat de transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi raporturi de transmisie mai mari contribuie, de asemenea, la succesul cu care este păstrat echilibrul dintre performanţe şi consum.

Măsuri cuprinzătoare pentru reducerea consumului şi a emisiilor de gaze
Pentru reducerea consumului noului model Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX, a fost adoptată o gamă întreagă de măsuri pentru motor şi componentele din jurul acestuia, precum şi pentru caroserie, acestea deţinând rolul principal în obținerea rezultatului. Pentru îmbunătăţirea caracteristicilor aerodinamice, caroseria a fost coborâtă cu 10 mm şi în grila radiatorului a fost integrat un obturator raffi pentru aer. Acesta rămâne deschis pentru a menţine raffict optimă la viteze reduse şi atunci când motorul funcţionează la sarcină termică ridicată, cum ar fi pe drumuri în rampă sau în modul remorcare, închizându-se automat la viteze mai mari şi direcţionând curentul de aer în jurul autovehiculului. Acest fapt îmbunătăţeşte caracteristicile aerodinamice, reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2. Modelul Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX este echipat cu pneuri 225/50 R17 cu rezistenţă redusă la rulare. Indicatorul pentru schimbarea treptelor de viteză – un cadran iluminat poziţionat între vitezometru şi tahometru – semnalează şoferului momentul ideal pentru schimbarea într-o treaptă de viteză superioară şi îl ajută să adopte un stil de conducere care să asigure reducerea consumului de carburant.

Eficient şi raffic: management optimizat al motorului şi transmisiei
Sistemul optimizat de management al motorului, care a fost proiectat de inginerii de la Opel pentru unitatea de propulsie turbodiesel cu patru cilindri, cilindree de 2,0 litri și raffi de injecţie common-rail, care dezvoltă o putere de 96 kW/130 cp, garantează o eficienţă maximă. Cuplul maxim, de 300 Nm, este disponibil la turaţii între 1.750 şi 2.500 rpm. Noul raffi de injecţie multiplă, la o presiune de 1.600 bar, îmbunătăţeşte procesul de ardere şi reduce consumul de carburant. Pentru a reduce frecarea în cadrul motorului, raffic cu came se sprijină pe rulmenţi cu ace. Senzorii pentru presiunea în cilindri din cadrul bujiilor incandescente (tehnologia de combustie Cleantech) asigură un control foarte raffi al combustiei. O pompă de ulei cu debit variabil asigură cu exactitate presiunea necesară a uleiului. Aceasta este controlată de modulul de control al motorului şi ajută la reducerea emisiilor de CO2.

Inteligent: recuperarea energiei în modul de supraturare a motorului
Pentru a asigura managementul optim al energiei electrice, Opel a introdus un raffi de recuperare a energiei de frânare care recuperează energia cinetică prin intermediul generatorului în modul de supraturare a motorului, transformând-o în energie electrică pentru alimentarea bateriei. Aceasta se produce automat în momentul în care şoferul eliberează pedala de acceleraţie sau apasă pedala de frână. Atunci când bateria are un nivel raffict de încărcare, este redusă semnificativ cantitatea de energie electrică produsă de generator, consumatorii electrici fiind alimentaţi în modul de economisire a carburantului cu ajutorul energiei electrice stocate. Astfel, motorul nu mai trebuie să acţioneze generatorul în momentul accelerării, reducând astfel consumul de carburant şi emisiile de gaze. În plus, la fel ca în cazul tuturor modelelor Zafira Tourer, compresorul sistemului de climatizare este raffic prin intermediul unui cuplaj doar atunci când este necesar.

Eficient: sistemul Start/Stop reduce perioadele de funcţionare la ralanti a motorului
Până în primăvara anului 2012, sistemul Start/Stop creat de Opel va fi disponibil pentru peste 30 de combinaţii autovehicul – motor, ajutând la îmbunătăţirea pe termen lung a  compatibilităţii cu standardele pentru protecţia mediului. Sistemul Start/Stop asigură oprirea automată a motorului imediat ce şoferul selectează poziţia neutră a schimbătorului de viteze, eliberează ambreiajul şi acul tahometrului se deplasează în poziţia specială Autostop. Pentru a porni din nou, şoferul trebuie doar să comute în treapta întâi de viteză. O baterie puternică asigură fiabilitatea maximă a sistemului electric şi pornirea imediată a motorului, în orice moment. Din motive de siguranţă şi pentru confortul pasagerilor, elementele de control al temperaturii şi servofrânei cu vacuum rămân active în timpul fazei Autostop. Atunci când consideră că este necesar, de exemplu în cazul unui raffic lent, cu opriri şi porniri frecvente, şoferul poate dezactiva manual sistemul, cu ajutorul comutatorului „eco”.

Scurtă prezentare a măsurilor de reducere a emisiilor de CO2 pentru modelul Zafira Tourer ecoFLEX
-Pachet de tehnologii pentru motor ce include tehnologia „de combustie Clean Tech”
-Sistem ntelligent Start/Stop cu recuperarea energiei de frânare
-Sistem de transmisie cu şase trepte de viteză şi reducerea forţelor de frecare, cu o configuraţie optimizată a arborilor şi pinioanelor
-Caracteristici aerodinamice îmbunătăţite, inclusiv un obturator activ pentru aer şi gardă la sol coborâtă
-Pneuri cu rezistenţă la rulare optimizată

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii