Renault Koleos, primul crossover 4x4 lansat de Renault, se reinnoieste in acest an. In noua versiune el va fi disponibil incepand din luna octombrie. Partea frontala a vehiculului a fost redesenata pentru a da mai mult caracter si eleganta masinii. Cele doua intrari de aer ale versiunii precedente, dispuse de o parte si de alta a logoului Renault, lasa loc unui elegant calandru cromat.

Farurile redesenate accentueaza aspectul dinamic al vehiculului. Retrovizoarele exterioare, mai moderne, sunt de acum echipate cu semnalizatoare cu LED-uri. Profilul masinii exprima robustete si apartenenta la universul vehiculelor 4x4 prin garda la sol supra inaltata, prin pasajele largi ale rotilor si prin noile jante moderne si sportive.Stilul caracteristic al partii spate este pastrat. Luneta puternic inclinata ii confera o alura originala. Noul Renault Koleos va fi disponibil cu o noua culoare energica, Orange Cayenne.

La interior se remarca atentia speciala care a fost acordata calitatii percepute si finisarilor. Noile tapiterii si elemente de decor dau si mai multa eleganta si rafinament vehiculului. Atat designul tabloului de bord cat si modul sau de luminare au evoluat, avand acum un aspect mai modern.

Emisii de co2 mai mici, un crossover adaptat oricaror drumuri

Noul Renault Koleos este echipat, in functie de tara, cu motorizarile diesel 2 litri de 150 si 175 CP (M9R) si benzina 2,5 litri de 170 CP (TR25), care ofera prestatii dinamice de calitate pentru acest crossover de 4,52 m lungime si 1,85 m latime. In urma ameliorarii liniei aerodinamice a masinii, dar si a evolutiilor la nivelul motorului si a cutiei de viteze, emisiile de CO2 ale motorizarilor diesel se situeaza acum la numai 148 g /100 km pentru versiunea 150 CP 4x2.

Polivalent, Noul Koleos este in mediul sau atat pe asfaltul din orase cat si pe drumurile dificile de tara. In versiunea 4x4, transmisia integrala dezvoltata de Nissan ii asigura reale capacitati de trecere. In mediul urban, gabaritul sau adaptat, directia precisa si stabilitatea garanteaza un comportament agil si sigur. Experienta Renault in domeniulsigurantei active si pasive se regaseste la acest crossover care a obtinut, inca de la lansare, 5 stele la testele de impact EuroNCAP. Modelul dispune de ESP, AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta), structura cu deformare programata, 6 airbag-uri si centuri de siguranta cu pretensionare pentru locurile din fata.

Un confort si o modularitate exemplare, tehnologii utile

Noul Renault Koleos ofera un spatiu interior si un confort la cel mai bun nivel in segmentul vehiculelor crossover. La interior regasim experienta marcii Renault de pionier in domeniul monovolumelor. Totul a fost gandit pentru ca cei cinci ocupanti ai masinii sa se simta in largul lor: in fata, spatiul pe verticala si garda la nivelul genunchilor se situeaza la valori apreciabile, in timp ce in spate, echilibrul intre spatiul transversal si cel pe verticala asigura un confort optim.

Practic si modulabil, Noul Renault Koleos dispune de numeroase spatii de depozitare cu un volum total de 70 de litri. Hayon-ul cu deschidere dubla faciliteaza accesul la portbagaj (450 dm3 VDA). Bancheta spate rabatabila 2/3-1/3 este echipata cu sistem easybreak si poate fi rabatata cu un singur gest din spatele vehiculului.

Noul Renault Koleos dispune de echipamente varf de gama pe cat de utile, pe atat de usor de utilizat. O atentie deosebita a fost acordata ergonomiei. Viata la bordul masinii este usoara si placuta. Vehiculul dispune de sistem de acces la bord si demaraj cu maini libere, frana de parcare asistata, aprindere automata a farurilor si pornire automata a stergatoarelor de parbriz, precum si de sistemul de navigatie Carminat TomTom Live cu joystick.

Noul Renault Koleos dispune in plus, pe versiunile 4x4, de asistenta la demarajul in rampa si de sistem de control al vitezei la coborare. Utilizarea radioului, a sistemului de navigatie si a sistemului de aer conditionat bi-zona este intuitiva si la indemana soferului. O atentie speciala a fost acordata insonorizarii si limitarii zgomotelor percepute la bord, fie ca e vorba de zgomote mecanice sau de rulare. Pentru un plus de confort, crossover-ul este echipat cu sistemul audio premium Bose®, studiat special pentru acest vehicul.

Renault Koleos este comercializat pe 5 continente. El s-a impus in numeroase tari - China, Mexic sau Columbia spre exemplu – ca varful de gama Renault.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii