Modelul inovator Chevrolet Volt va fi disponibil pe piaţa europeană din ziua centenarului.
Organizaţia SOS Children's Villages primeşte 100 de autovehicule noi Chevrolet.
Chevrolet îi aduce un omagiu lui Louis Chevrolet.

Pentru a-şi sărbători centenarul, Chevrolet lansează modelul electric Volt, donează 100 de autovehicule pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi şi comandă o statuie modernă care va fi amplasată în oraşul natal al lui Louis Chevrolet.

În vederea marcării centenarului, Chevrolet lansează în Europa premiatul model Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsă. Începând cu data de 3 noiembrie 2011, modelul Volt va fi prezent în showroomurile auto din Belgia, Franţa, Germania, Olanda şi Suedia.

„Anul acesta a fost plin de evenimente speciale, menite a sărbători moştenirea noastră alături de clienţii, angajaţii şi partenerii noştri de afaceri din întreaga lume. Astăzi, intrăm într-o nouă eră a mobilităţii împreună cu modelul Volt, ducând mai departe tradiţia de a proiecta autovehicule pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să se bucure din plin de oportunităţile din viața lor”, a declarat Wayne Brannon, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe.

Cele 100 de cadouri aniversare vor asigura mobilitatea copiilor nevoiaşi
În decursul anului centenar, Chevrolet a organizat mai multe petreceri, nu pentru a primi cadouri, ci pentru a dona 100 de autovehicule noi Chevrolet – de la autovehicule Spark de oraș până la modele Orlando cu 7 locuri şi Captiva SUV – organizaţiilor SOS Satele Copiilor  din Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel.

În data de 3 noiembrie, Chevrolet va dărui organizaţiei SOS Children's Villages din Roma ultimele două autovehicule în cadrul unui eveniment special care va avea loc la periferia capitalei Italiei.

Această iniţiativă are ca scop sporirea mobilităţii copiilor şi mamelor lor SOS, precum şi crearea condiţiilor optime pentru asistenţii sociali care se ocupă de Programele de consolidare a familiei SOS de a ajunge la familiile dezavantajate din comunităţi. 

„Mamele SOS au nevoie de mobilitate, întrucât acestea întâmpină aceleaşi provocări în activităţile lor de întreţinere a unei gospodării mari, întocmai ca şi ceilalţi părinţi. Nu este întotdeauna uşor şi nici practic să apelezi la serviciile de transport în comun, astfel încât mobilitatea joacă un rol esenţial în eforturile noastre de a ne ajuta copiii”, ne-a explicat Richard Pichler, Secretarul General al organizaţiei SOS Children's Villages.

Chevrolet îi aduce un omagiu lui Louis Chevrolet
Chevrolet a sprijinit întotdeauna arta. Această tradiţie este dusă mai departe în oraşul elveţian în care s-a născut Louis Chevrolet, Chaux-de-Fonds, acolo unde Chevrolet Europe va aduce un omagiu cofondatorului companiei prin comandarea unei opere de artă care va fi expusă public în Parc de l'Ouest.

Patru echipe de artişti renumiţi se vor lansa într-o competiţie care va avea ca scop desemnarea echipei ce se va ocupa de crearea operei de artă. În martie 2012, un juriu alcătuit din reprezentanţi ai oraşului Chaux-de-Fonds şi ai Chevrolet, precum şi ambasadorul SUA în Elveţia şi Liechtenstein şi preşedintele Comisiei Federale de Artă din Elveţia va desemna proiectul câştigător.

Statuia va reprezenta un punct de referinţă, amintindu-le turiştilor care vizitează oraşul La Chaux-de-Fonds (inclus în patrimoniul mondial UNESCO) de una dintre cele mai renumite figuri ale oraşului şi de marca ce-i poartă numele.

100 de ani de Chevrolet
Pe data de 3 noiembrie 1911, emigrantul elveţian, Louis Chevrolet - pilot de curse și fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company în Detroit, SUA.

La o sută de ani de la înfiinţare şi cu peste 209 de milioane de autovehicule şi camioane vândute, Chevrolet ocupă cea de-a patra poziţie în clasamentul vânzărilor anuale, cu peste 4 milioane de autovehicule şi camioane vândute în anul 2010 în peste 130 de ţări. Pe scurt, la fiecare 7 secunde, în lume este vândut un autovehicul Chevrolet.

Astăzi, papionul Chevrolet rămâne în continuare un simbol al spiritului tânăr şi inovator, al designului progresist şi al durabilităţii. Aceste calităţi pot fi observate în toată gama nouă de modele, care include Chevrolet Cruze, câştigătorul campionatului mondial de turisme de două ori consecutiv şi autovehiculul electric premiat Chevrolet Volt. Noua gamă Chevrolet include şi noul Chevrolet Spark, noul Chevrolet Aveo (sedanul cu cel mai economic consum şi unul dintre cele mai sigure modele din segment), mdelul MPV Orlando, noul Chevrolet Captiva SUV, noul Camaro şi automobilul legendar Chevrolet Corvette.

„Anul 2011 a reprezentat o oportunitate unică pentru a sărbători succesele răsunătoare din trecut”, a declarat Wayne Brannon. „Şi în cel de-al doilea secol Chevrolet, personalitatea lui Louis Chevrolet şi motoul său, «Nu renunţa niciodată!», ne vor inspira în continuare.”

Puteţi afla mai multe informaţii referitoare la Centenarul Chevrolet pe pagina de internet: www.media.chevroleteurope.com/centennial

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii