Sibiu, 6 octombrie 2011 – Furnizorul, la nivel internaţional, din industia automotive, Continental, îşi extinde fabrica de producţie din Sibiu. Noul modul ce va fi construit pe strada Salzburg va avea o suprafaţă de 9400 de m². La Continental Sibiu se dezvoltă şi se produc module electronice de ultimă generaţie. „Noua hală marchează încă un punct realizat din planul de investiţie iniţial al Concernului Continental AG prevăzut pentru Sibiu, însumând până acum 140 milioane de Euro. Locaţia Sibiu este în continuă creştere şi are acum peste 1.800 de angajaţi, în fabrică şi în centrul R&D”, a declarat Oswald Kolb – directorul general al Continental Automotive Systems Sibiu.

Cu o investiţie de peste 500 milioane de euro şi crearea a peste 10.000 de locuri de muncă pe parcursul celor 11 ani de prezenţă în România, Continental este unul dintre cei mai mari investitori străini în ţara noastră. Ca şi partener în industria de automobile şi vehicule comerciale, Continental dezvoltă şi produce componente şi sisteme inovatoare pentru un viitor modern al vehiculelor, care trebuie să asigure mobilitate individuală şi plăcerea de a conduce combinate cu siguranţă, protecţia mediului şi eficienţă a costurilor.

„Unele dintre produsele dezvoltate la Sibiu în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare sunt sistemele inteligente de frânare şi asistare a şoferului sau pedala de acceleraţie ce restricţionează viteza atunci când recunoaşte un obstacol în faţă. În producţie, inginerii, tehnicienii şi operatorii lucrează cu cele mai noi tehnologii industriale”, spune Oswald Kolb. „Lunar, în fabrică se produc mai mult de un milion de module de control pentru industria auto. Portofoliul constă în module pentru controlul scaunelor şi al uşilor, pentru controlul airbag-urilor, al motorului şi, nu în ultimul rând, sisteme de transmisie care folosesc o tehnologie hibrid, fabricată doar în alte 4 locaţii Continental din lume. Vrem să le mulţumim angajaţilor noştri, echipei manageriale şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat în atingerea acestui ţel”, declară Oswald Kolb – directorul general al Continental Automotive Systems Sibiu.

„Continental Automotive Systems a fost printre primele firme care au deschis o afacere în Zona Industrială Vest a Sibiului. Astăzi, Continental este recunoscută ca cea mai mare şi importantă companie din zona industrială în ceea ce priveşte cifra de afaceri, dar şi în ceea ce priveşte suprafaţa de teren ocupată de unitatea de producție. Mă bucur să mă aflu astăzi la ceremonia de inaugurare a unui nou modul al fabricii, semn că parteneriatul companiei cu Sibiul continuă şi se întăreşte", a declarat primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, la ceremonia de inaugurare.

Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanţii Continental şi pe reprezentanţii autorităţilor locale: Klaus Iohannis, primarul Sibiului, Martin Bottesch – preşedintele Consiliului Judeţean, Thomas Gerlach – Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth”, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei Continental din România. Invitaţii la eveniment au avut ocazia să ia parte la o ceremonie de inaugurare specifică culturii germane, „Richtfest” şi, de asemenea, să viziteze liniile de producţie existente, bazate pe tehnologie de ultimă oră.

Cele trei divizii ale grupului Continental – Chassis & Safety, Powertrain & Interior – sunt prezente în România cu activităţi din anul 2000 - în Timişoara, Sibiu şi Iaşi cu centre de cercetare şi dezvoltare şi cu două fabrici de componente electronice la Sibiu şi Timisoara. În prezent, mai mult de 5.000 de angajaţi ai divizilor automotive în România dezvoltă şi produc software inovativ şi aplicaţii hardware. Diviziile Continental Automotive sunt furnizori şi parteneri ai celor mai importanţi producători europeni de maşini şi colaboratori de succes cu producători locali de maşini, precum Dacia şi Ford în România.

Cu o cifră de afaceri de 26 de miliarde de euro în 2010, concernul Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Ca furnizor de sisteme de frânare, sisteme şi componente de propulsie şi de rulare, instrumente de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia mediului înconjurator. Continental este şi un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental numără aproximativ 160.000 de angajaţi în 45 de ţări.

Spre sfârşitul anului 2010, Continental a investit în jur de 500 milioane Euro în România. Atât grupurile Automotive, cât şi Rubber şi cinci alte divizii ale corporaţiei, sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Braşov, Carei, Arad şi Iaşi. Continental cooperează în cadrul unei societăţi mixte din Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Săcălaz. În România, Continental are în prezent peste 10.000 de angajaţi.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii