După o cursă incredibil de intensă şi dominată de imprevizibil, Peugeot a câştigat cursa „Petit Le Mans” din Statele Unite pentru al treilea an consecutiv. Titlul de campion la constructori în ILMC, a a fost acontat încă dinaintea cursei finale din China, reprezentând ce-l de-al doilea trofeu de acest gen pentru Peugeot.

Un nou titlu de campion în clasamentul producătorilor
Pentru a câştiga titlul, Peugeot avea nevoie de 13 puncte în această cursă. Pe circuitul foarte dificil de la Road Atlanta, unde traficul (au luat stratul 53 maşini) poate juca un rol foarte important, Frank Montagny, Stéphane Sarrazin şi Alexander Wurtz au dus cursa la bun sfârşit. Dificultățile nu au lipsit, safety car-ul fiind nevoit sa intervină de nu mai puțin de zece ori pe parcursul desfășurării competiției. Chiar dacă în SUA Peugeot a acumulat numărul necesar de puncte pentru a lua titlul, constructorul francez va participa la sesiunea finală din China 100% motivat, cu intenţia fermă de a adăuga puncte suplimentare pentru încă un record important în sezonul 2011.

Citate
Bruno Famin, Director Tehnic Peugeot Sport: “Obiectivul a fost să câştigăm titlul, ceea ce am şi făcut. Cursa a fost foarte intensă până când Audi Nº 1 a fost nevoit să se retragă după un incident pe traseu. Apoi, am fost nevoiţi să gestionăm un alt tip de situaţie, anume să nu facem nicio greşeală. Peugeot este campion, echipa Oreca a contribuit la titlu, dar dincolo de orice, este o mare realizare pentru marcă. Acum putem merge la Zhuhai cu un sentiment de eliberare şi putem câştiga din nou.”

Stéphane Sarrazin, Peugeot 908 Nº8: „A fost o cursă nebunească! În ciuda penalităţii Stop&Go, ne-am reluat drumul foarte rapid, conducând cu viteză, în ciuda traficului. A fost complicat către sfârşit, pentru că, odată cu căderea serii, unii piloţi păreau uşor rătăciţi. Echipa a lucrat foarte bine, sunt cu adevărat mândru că pilotez pentru Peugeot! Deşi am avut ghinion în câteva curse din acest sezon, eforturile noastre de azi au fost răsplătite.“

Franck Montagny, Peugeot 908 Nº8:“A fost o cursă captivantă, aşa cum se întâmplă mereu la Road Atlanta. Este o cursă pe care o iubesc şi am tendinţa să fac lucrurile bine, de vreme ce câștig aici pentru a treia oară. A fost o zi bună pentru noi şi pentru Peugeot, atât pentru că am invins, cât şi pentru obţinerea titlului.”

Alexander Wurtz: „Ce zi! Intensă în maşină, dar şi mai dificil de urmărit când Stéphane sau Franck erau la volan. Este un câştig important pentru mine azi. Chiar îmi doream să adaug Petit Le Mans pe lista recordurilor mele personale.”

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii