Luni, 10 octombrie 2011, la Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) a fost fabricată cutia de viteze JH cu numărul 2.000.000. Este o cutie de viteze de tip JH3057 care va echipa un vehicul Logan fabricat în uzina Renault Pars din Iran. 

Producţia cutiilor de viteze JH a demarat acum zece ani, iar progresele obţinute se datorează mobilizării exemplare a tuturor salariaţilor, calităţii managementului şi aplicării sistematice a celor 3R (Responsabilitate, Reactivitate, Rigoare). În prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucrează 50 de operatori şi se produc 20 referinţe de cutii JH. Capacitatea liniei de instalare este de 860 cutii de viteze/echipă.

Cutiile JH asamblate în UMCD sunt livrate către Uzina Vehicule Dacia şi uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia. În cadrul UMCD este fabricată şi cutia de viteze TL  care echipează diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) şi Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuală de ultima generaţie şi este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan.

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii