Lancia Thema, primul dintre modelele ce marcheaza alianta dintre grupurile Fiat si Chrysler, a primit recent calificativul maxim de 5 stele EuroNCAP. Rezultatul este important nu numai pentru ca situeaza noul model in topul sigurantei europene dar si pentru ca testele au fost efectuate conform noilor criterii ale organizatiei: ocupanti adulti, ocupanti copii, protectia pietonilor si siguranta asistata. Sunt masurate, de asemenea, posibilitatile de evitare a ranirilor in cazul unui accident si echipamentele ce atenueaza impactul de tipul centurii de siguranta, a ESP-ului si limitatorului de viteza.

Lancia Thema a fost proiectata pentru a nu lasa nimic la intamplare in domeniul sigurantei: 7 airbag-uri in dotarea standard, controlul tractiunii, franare de urgenta asistata, Cruise Control adaptiv si atentionare in cazul unei coliziuni frontale iminente. De asemenea, exista o camera de luat vederi incorporata in oglinda retrovizoare ce elimina riscul existentei unor unghiuri moarte dar si un sistem ce regleaza automat blocurile optice frontale. In plus, pedalele sunt reglabile si un sistem electronic monitorizeaza automat presiunea din anvelope.

Protectia pasagerilor este intarita prin existenta unui sistem inovativ ce detecteaza in avans impactul cu piciorul unui pieton si, in acest caz, ridica automat capota pentru ca suprafata de impact sa fie una fara puncte rigide, minimizand astfel riscul unei lovituri letale.

La baza tuturor acestor dotari stau mai mult de 200 de simulari de impact si peste 80 de teste efective

Sursa: Lancia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii