Incepand din luna noiembrie, noua Lancia Ypsilon se intoarce in segmentul premium al masinilor de clasa mica inzestrata cu un nou suflu de eleganta si rafinament, o caroserie in 5 usi (fata de precedenta generatie ce dispunea de 3 portiere) si echipata cu o gama de motorizari ce include, alaturi de 1.3 Multijet 95 CP si 1.2 69 CP, ai noul Twin Air 0.9 85 CP, International Engine of the Year in anul 2011 si cel mai putin poluant motor pe benzina in acest moment, toate echipate standard cu sistemul Start&Stop.

Propunand acelasi cocktail inconfundabil de caracteristici upmarket ce ii confera un statut aparte si o recomanda persoanelor ce doresc sa rupa din monotonia masinilor de ora? obisnuite, noua Ypsilon adauga si o puternica doza de pragmatism si utilitate prin tot ceea ce inseamna tehnologie, echipari, spatiu si accesibilitate. Acum cu o adresabilitate mult mai larga, prin includerea in structura caroseriei a doua noi portiere, noua Lancia Ypsilon isi pastreaza insa atuurile de masina compacta si design-ul Made in Italy. Pe de o parte, manerele portierelor spate sunt incluse in rama usii in asa fel incit modelul dispune inca de farmecul unui mini in trei usi, pe de alta parte, cu 3,84 m lungime, 1,64 m latime si un ampatament de 2,39 m, Ypsilon poate transporta in conditii confortabile pana la 5 persoane si dispune de unul dintre cele mai incapatoare portbagaje din clasa sa (245 litri).

Din punct de vedere al sigurantei, modelul ofera in standard intreaga gama de echipari specifice: ESP, ASR, Hill Holder, ABS+EBD si 4 airbag-uri.

In privinta optionalelor, o nota de inedit este data de sistemele Magic Parking si Smart Fuel, doua inovatii recente ce sporesc caracterul original al noii Lancia Ypsilon:

Magic Parking este o sistem activat de un buton aflat pe bord si faciliteaza parcarea autoturismului in spatii foarte inguste. Intr-o prima etapa este masurat automat spatiul pentru parcare semnalandu-se daca acesta este suficient. In a doua etapa, prin intermediul sistemului, autoturismul efectueaza automat virajul in marsarier, lasand soferului doar sarcina de a regla viteza cu ajutorul pedalelor de acceleratie si frana.

Smart Fuel permite alimentarea mult mai comoda si mai sigura a automobilului, clasicul buson rezervor fiind acum integrat in tubul de alimentare al rezervorului, deschizandu-se si inchizandu-se automat la introducerea/retragerea furtunului de alimentare.

Gama existenta ofera posibilitatea ca noul model sa fie comandat in nu mai putin de 600 de versiuni diferite, datorita celor trei niveluri de echipare (Silver, Gold si Platinum), 14 culori exterioare (dintre care trei bicolore), 6 variante cromatice pentru tapiserii si 3 tipuri de jante.

Cu un pret de pornire de 9.806 Euro fara TVA (12.160 Euro cu TVA), noua Lancia Ypsilon mizeaza pe eleganta, pe o nota de originalitate specifica marcii, pe argumente concrete ce fac diferenta in raport cu competitia si in general pe un produs consistent din toate punctele de vedere ce ii asigura posesorului un statut aparte in marea masa a conducatorilor auto.

Sursa: Lancia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii