Pe pagina oficiala a Saab Romania a aparut un comunicat de presa foarte important:

"Stimați proprietari și prieteni,

Probabil a
ți auzit în media, din păcate Saab Automobile a înaintat către autoritățile suedeze o solicitare de începere a procedurii de faliment.

În ultimele luni au fost derulate discu
ții foarte promițătoare în vederea preluării acțiunilor de către noi investitori, ceeace ar fi permis asigurarea finanțării operațiilor curente și dezvoltării de noi modele. Din păcate vechiul proprietar al SAAB – încă furnizor al unor componente și proprietar al unor licențe folosite în gama Saab din prezent – a obiectat și s-a opus tranzacției finale.  Acest vot de veto a obligat managementul Saab să aleagă inițerea procedurii falimentului voluntar.

În acest context, este clar că nu se vor mai produce autoturisme Saab de
și conform legislației suedeze există posibilitatea ca o terță parte să achiziționeze marca în condițiile date și ulterior să relanseze operațiunile. Există deja oferte exprimate în acest sens prin urmare ar mai fi o speranță pentru supraviețuirea mărcii Saab.

In acest timp unii din clienții noștrii ne-au solicitat informații vis-a-vis de impactul acestui eveniment pentru ei. Suntem bucuroși să vă informăm că garanția automobilelor achiziționate prin reprezentanțele autorizate Saab din România va fi onorată de către reparatorii autorizați din România, până la expirarea termenelor de garanție. În ultimii ani Saab a operat prin două entități distincte, Saab Automobile A.B. (constructorul de automobile) și Saab Parts A.B. (furnizorul de componente și accesorii). Procedura falimentului nu se extinde și asupra Saab Parts A.B. astfel încât aceasta va continua să livreze componente rețelei de reparatori autorizați Saab.

Dacă ave
ți orice alte întrebări sau nelămuriri legate de cele precizate mai sus, vă rugăm să vă contactați dealerul sau reparatorul autorizat Saab.

Cu respect,
Echipa Saab"

Sursa: Saab Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii