Ceremonia oficială dedicată campionilor s-a desfăşurat în Paris.
ŠKODA repetă victoria de anul trecut, la categoria IRC a producătorilor.
Andreas Mikkelsen, Jan Kopecký şi Juho Hänninen, piloţii Fabia Super 2000, au câştigat primele trei locuri.
ŠKODA a învins în 8 dintre cele 11 evenimente din cadrul campionatului IRC din acest an.
Este cel mai de suces an din istoria ŠKODA Motorsport.

Paris – ŠKODA şi piloţii Fabia Super 2000 au primit, în mod oficial, titlurile de campioni din ediţia 2011 a Intercontinental Rally Challenge (IRC). Pentru al doilea an consecutiv, ŠKODA a dominat în categoria producătorilor, iar Andreas Mikkelsen, cu Fabia Super 2000, a câştigat titlul în clasamentul piloţilor. Locurile doi şi trei au fost ocupate, de asemenea, de piloţi Fabia – Jan Kopecký şi Juho Hänninen. Mai mult, Juho Hänninen & Mikko Markkula, de la Red Bull ŠKODA, au câştigat, pentru ŠKODA, prima ediţie a Campionatului Mondial din SWRC. Anul 2011, în care marca sărbătoreşte 110 ani de implicare în motorsport, a devenit astfel cel mai de succes an din istoria ŠKODA Motorsport.

Piloţii ŠKODA Fabia Super 2000 au dominat opt dintre cele unsprezece evenimente din cadrul ediţiei din acest an a IRC, adjudecându-şi întregul podium în trei dintre acestea (Insulele Azore, Republica Cehă (Barum Rally) şi Cipru). Mikkelsen a triumfat în Scoţia şi Cipru, Kopecký în Republica Cehă (Barum Rally) şi Ungaria, Hänninen în Insulele Canare, Ucraina şi Insulele Azore, iar Loix în Belgia. Andreas Mikkelsen a câştigat cel mai mare număr de etape în acest an: 38.

Comentând în privinţa sezonului, care tocmai s-a încheiat, Michal Hrabánek, Directorul ŠKODA Motorsport declară: “Anul 2011 a fost fantastic pentru ŠKODA. Am repetat victoria de anul trecut în clasamentul constructorilor din IRC, Andreas Mikkelsen & Ola Floene, într-o Fabia Super 2000 pregătită de fabrică, au câştigat titlul în clasamentul piloţilor, iar Juho Hänninen şi Mikko Markkula au câştigat prima ediţie a Campionatului Mondial din SWRC pentru ŠKODA. Mai mult, am sărbătorit victoriile din patru campionate naţionale (Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria şi Slovenia). Am avut un succes deosebit în sezonul acesta, iar cantitatea enormă de muncă depusă de întreaga echipă merită multă apreciere.”

Andreas Mikkelsen – Campion în ediţia 2011 a IRC: “Aş vrea să mulţumesc ŠKODA pentru această oportunitate fantastică de a face parte dintr-o echipă de primă clasă, cu o maşină extraordinară şi cel mai bun suport. Încă nu-mi vine să cred că m-am revanşat pentru încrederea care mi-a fost acordată, prin obţinerea titlului încă din primul meu sezon în calitate de pilot profesionist. De abia aştept să încep noul sezon, în care vom încerca să devenim prima echipă care câştigă campionatul IRC în doi ani consecutivi.”

Juho Hänninen – Campion în ediţia 2011 şi 2010 a SWRC, şi al treilea clasat în ediţia din acest an a IRC: “Mikko şi cu mine ne-am văzut visul împlinit în acest an în care am câştigat Campionatul Mondial, ceea ce, de altfel, a fost şi ţelul nostru principal. Nu am participat constant în sezonul din acest an din IRC, aşa că suntem chiar fericiţi că am terminat pe locul trei. Sunt mulţumit pentru faptul că am ajutat echipa să obţină titlul în IRC, în clasamentul producătorilor.”

Jan Kopecký – vice-campion IRC pentru al treilea an consecutiv: “Evident, sunt puţin dezamăgit, am fost la un pas de a câştiga titlul din acest an – am pierdut la un singur punct diferenţă. Cu toate acestea, nu ne vom plânge. Locul al doilea în această competiţie dură este desigur un rezultat bun.”

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii