Daca detinem un automobil, trebuie sa incheiem periodic o polita de asigurare RCA auto. Dar cati dintre noi stim intr-adevar ce inseamna RCA?

RCA (Raspundere Civila Auto) reprezinta asigurarea prin care se asigura tertii prejudiciati datorita unui accident auto produs din vina asiguratului.

Asigurarea RCA este obligatorie pentru persoanele fizice si juridice ce detin un automobil inmatriculat in Romania, si pentru persoanele care conduc in Romania un autoturism inmatriculat in strainatate, dar care nu este asigurat in tara respectiva.  

RCA este o asigurare prin care se despagubeste tertul pagubit, nu asiguratul. Societatea de asigurare plateste despagubirea pentru daunele suferite de tert din vina asiguratului. Bineinteles aceasta este indirect si in favoarea asiguratului, care fiind responsabil de accident, ar fi trebuit sa plateasca daunele.

Despagubirea se primeste in functie de natura accidentului care a avut loc. In cazul in care accidentul a avut loc numai intre doua autovehicule si s-a soldat numai cu pagube materiale, nu este necesar ca documentele de despagubire sa fie intocmite de Politie, ci ele pot fi intocmite si semnate de posesorii autovehiculelor implicate in accident. Formularul va fi apoi depus la compania de asigurari, care va elibera documentele necesare repararii autovehiculelor.

RCA se incheie in general pe o perioada de 6 luni sau 12 luni. Se poate incheia si doar pentru 1 luna, dar numai pentru obtinerea numerelor provizorii, daca posesorului autoturismului i s-a eliberat un certificat provizoriu de circulatie pentru respectivul autoturism.

Bine, am inteles ce inseamna RCA, acum trebuie sa aflam si de unde cumparam cea mai avantajoasa polita de asigurare. O alegere potrivita si foarte la indemana este  site-ul Plata-RCA.ro, unde beneficiem gratuit de:

- Oferte ieftine de la asiguratori – prin intermediul unui calculator RCA aveti posibilitatea sa comparati ofertele de la asiguratori online si sa o alegeti pe cea mai avantajoasa;
- Alerta la expirarea politei;
- Asistenta telefonica;
- Firma este inregistrata si autorizata de CSA pentru incheierea asigurarilor;
- Experienta de peste 10 ani in domeniu;
- Confidentialitatea datelor;
- Livrare rapida a asigurarilor RCA – maxim 48 de ore de la realizarea comenzii.

Sursa: www.plata-rca.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii