Pentru Marco Tempestini şi Dorin Pulpea Raliul Sata Acores Portugalia s-a terminat in ziua a doua dupa o iesire usoara in decor. Echipajul romanesc a decis sa nu continue raliul in sistem super rally pentru ca nu mai putea aduna puncte in clasamentul IRC Production Cup.  In Raliul Sata Acores Portugalia s-a vazut ca, in lumea sporturilor cu motor, nu tot ce incepe bine se termina la fel. Dupa ce totul a mers perfect in recunoasteri, shakedown si prima zi a raliului, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au avut probleme de acomodare cu macadamul noroios din ziua a doua. „Stiam ca vom avea probleme daca ploua. Am mers ca pe gheata pe primele probe. Am facut o greseala pe prima speciala si nu stiam daca directia este ok sau nu. Am redus ritmul pentru ca nu mai aveam incredere in masina. A fost foarte greu si am pierdut mult timp pe primele probe din ziua a doua”, a spus Marco Tempestini, in primul parc de service al zilei secunde.

La cea de-a doua trecere pe prima speciala a buclei, Tempestini a recuperat doua locuri si lucrurile pareau ca au revenit la normal. Insa pe speciala a saptea, pe o coborare foarte rapida, Tempestini a scapat masina de sub control si a lovit un mal de pamant de aproape 3 metri. „S-a rupt bratul stanga fata si totul s-a terminat pentru noi. Este pacat, dar trebuia sa maresc ritmul pentru ca vroiam sa recuperez timpul pierdut. A fost o greseala, dar acest lucru se intampla mai ales pe o suprafata atat de alunecoasa. Am decis sa nu mai continuam in super rally pentru ca, in acest sezon, nu se mai acorda puncte”, a spus Tempestini.

Abandonul din prima etapa a sezonului in Intercontinental Rally Challenge inseamna si o modificare in planul echipajului romanesc in ceea ce priveste sezonul 2012. „Nu am adunat niciun punct in IRC Production Cup si nu sunt multumit deloc. Tocmai de aceea ma gandesc sa luam startul si in urmatoarea etapa – Raliul Insulelor Canare, programata in perioada 15 – 17 martie. Am fost foarte multumit de ritmul nostru aici, dar din pacate plecam din Azore fara niciun punct”, a mai spus Marco Tempestini.

Rezumatul complet al primei etape din IRC va fi difuzat, de Eurosport, marti, 28 februarie, la ora 24:00.

Sursa: Berti Panaiot
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii