stiri auto
Ingolstadt, iunie, 2012 - În colaborare cu Le Mans 24H, Audi prezintă noul model de top al modelui de serie Q5, recent revizuit - Audi SQ5 TDI. Amplificat de doua turbine, 3.0 TDI produce 230 kW (313 CP) si un cuplu de 650 Nm intre 1450 si 2.800 rpm. Audi SQ5 TDI va ajunge la parteneri în primul trimestru al anului 2013, si este primul modelul S, din istoria Audi, cu un motor diesel.

Puternicul TDI, cu capacitate cilindrica de 2967, foloseste un design twin-turbo, în care cele două turbine sunt conectate în serie prin intermediul unei clapete. Cilindrul de răcire, sincronizarea şi ridicarea camelor de admisie, pistoane, jetul de ulei de răcire şi acele de piston au fost special concepute pentru conceptul de înaltă performanţă. Sistemul de tractiune dezvoltă 2.000 de bari de presiune şi injecteaza opt doze de combustibil în cilindru, pe ciclu. 3.0 TDI bi-turbo are un sunet minunat. Acest sunet este în continuare modulat de un actuator de sunet în sistemul de evacuare.

SQ5 TDI accelerează de la 0 la 100 km / h în 5,1 secunde, viteza maxima este de 250 km/h. Consumul de combustibil este, în medie, de doar 7,2 litri la 100 km. Managementul termic inovator, sistemul start stop şi pompa de ulei contribuie la această cifră de top. Cutia de viteze cu 8 trepte tiptronic ofera un schimb lin si rapid, iar tractiunea integrala permanentă quattro cu torque vectoring transmite puterea motorului V6 la asfalt.

Servodirectia electromecanica a Audi SQ5 TDI este sensibilă şi extrem de eficienta. Suspensia sport coboara caroseria vehiculului cu 30 de milimetri. Jantele standard de 20 inch oferă un design in cinci spite paralele şi sunt echipate cu anvelope de 255/45. Audi ofera jante optionale cu diametrul de 21 inch. Optional, sistemul Audi drive select poate fi extins pentru a include sistemul de directie dinamica, cu raport de direcţie continuu variabilă.

Elementele de design care atrag privirile sunt grila singleframe in gri „platinum” cu bare zincate duble, intr-un finisaj cu aspect de aluminiu, spoilerul de pe plafon, precum si spoilerele modificate. Pachetul optic lucios si oglinzile exterioare cu carcase de aluminiu accentuaza zona din jurul ferestrelor. Audi ofera noul model de top in culorile albastru „Estoril” sau negru „Panther”. Caroseria e formata in mare parte din oteluri de înaltă rezistenţă, ce o fac foarte usoara, sigura si rigida.

Tipic pentru un model S, tapiteria interiora este negra si emană o eleganta sportiva. Optional, plafonul este disponibil în culoarea argintiu „Mond”. Scaunele sport reglabile electric vin standard cu combinatie din piele Pearlnappa/Alcantara. Disponibil ca optiune este si tapiteria din piele, intr-o gama de patru culori. Ornamentele standard sunt din aluminiu mat. Opţiunile includ ornamente Carbon Atlas, negru Piano şi cele noi din lemn negru/aluminu Beaufort.

Instrumentele de bord sunt gri şi integreaza insigna S expusa tridimensional, acele sunt de culoare albă, iar pedalele şi padelele au optica din aluminiu. Alte trasaturi sunt schimbatorul de viteze in design S, inscriptiile S de pe praguri, butonul Start Stop, volanul aplatizat in partea inferioara, ecranul de bun venit S şi pachetul de iluminare. Capacitatea portbagajului este de 1.560 de litri, ceea ce face TDI SQ5 masina ideala pentru clientii sportivi si activi. Este, de asemenea, un vehicul de remorcare neobisnuit de puternic, cu o capacitate nominală de remorcare de până la 2,4 tone.

Audi TDI SQ5 va ajunge în reprezentante in primul trimestru al anului 2013, cu preturi incepand de la € 58,500. Clientii pot alege, de asemenea, sa il echipeze cu sisteme de asistenta si de infotainment specifice Audi, si sa beneficieze si de serviciile Audi Connect. 

Sursa: Audi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii