stiri auto
Echipa Dampsey Racing intenţionează să fie prima care va folosi noul motor.

Bucureşti, iunie 2012 – Mazda Motorsport a anunţat că va comercializa versiuni pentru competiţie ale noilor motoare SKYACTIV-D echipelor care concurează la categoria Le Mans Prototype 2 (LMP2) a celei mai renumite curse de anduranţă, cea de 24 de ore de la Le Mans. Programul de motoare Le Mans va debuta la ediţia 2013 a cursei. Mazda a fost primul, şi până în acest moment singurul constructor din Asia care a obţinut o victorie în acest concurs, în 1991.

“Această decizie redeschide idila noastră cu Le Mans”, a declarat Jay Amestoy, Vicepreşedinte Mazda Motorsports la Mazda America de Nord (MNAO). “În 1991 am scris istorie, câştigând cu tehnologia motorului rotativ. Acum vrem să revenim în cercul campionilor cu ceea ce noi credem că va fi cel mai evoluat şi mai curat propulsor pe care lumea motorsportului l-a văzut vreodată. Vom proceda în stilul Mazda, utilizând motoare de serie disponibile pe pieţele din Europa şi SUA, care vor concura în clasa LMP2 atât la Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), cât şi la American Le Mans Series (ALMS).”

Motoarele sunt dezvoltate în colaborare cu Mazda Motor Corporation, Mazda America de Nord şi SpeedSource Race Engineering. Testarea pe standul dynamometric a început deja, iar testele pe circuit vor începe spre sfârşitul acestui an.

Motoarele utilizate sunt Mazda Skyactiv-D 2.2l diesel biturbo cu patru cilindri. Potrivit lui John Doonan, Director Mazda Motorsports la MNAO, “acestea vor livra performanţe remarcabile şi un consum redus alături de calitatea, durabilitatea şi fiabilitatea necesare pentru a produce modele de stradă de excepţie şi pentru a câştiga curse de anduranţă.”

Masahiro Moro, Executive Office responsabil de vânzări şi marketing la Mazda Motor Corporation, a declarat: “Mazda a ales să nu se oprească niciodată din a îşi asuma noi provocări. Această atitudine ne-a însoţit timp de 18 ani de competiţie la Le Mans, până când am triumfat în 1991. De fapt acesta este spiritul care stă la baza gamei de Tehnologii SKYACTIV. Aceasta a fost creată mulţumită unor inovaţii tehnologice. Sunt bucuros că vom putea susţine clienţi privaţi care vor concura la Le Mans furnizându-le  motoare de competiţie care au ca punct de plecare agregatul SKYACTIV-D.”

Echipa Dempsey Racing are în plan să fie primul client SKYACTIV-D
Pregătirile continuă pentru ca Dempsey Racing să fie primul client LMP2 pentru propulsorul de curse SKYACTIV-D. Actorul Patrick Dempsey este coproprietar al Dempsey Racing.

Dempsey Racing concurează din 2007 cu modelul Mazda RX-8 în GRAND-AM GT având în palmares un loc pe podium obţinut la cursa Rolex 24 de la Daytona 2011. Echipa a îmbunătăţit constant performanţa pe circuit de la debutul în motorsport, şi a fost unul dintre principalii factori care au determinat victoria Mazda în Campionatul Constructorilor GRAND-AM GT 2010. Beneficiind de suportul mai multor parteneri, Dempsey Racing şi-a extins operaţiunile participând cu o echipă în American Le Mans Series, şi va concura atât la secţiunea Prototype Challenge (LMPC), cât şi la Prototype 2 (LMP2) premergător cursei de la Le Mans. Demspey alături de partenerul său Joe Foster testează în acest moment modelul lor LMP2 în Virginia în timp ce restul lumii motorsportului se concentra pe cea de-a 80-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Patrick Dempsey şi Joe Foster au participat amândoi ca piloţi în categoria GT a cursei de 24 de ore de la Le Mans şi sunt nerăbdători să revină în 2013, de data aceasta la clasa LMP2 cu noua motorizare Mazda SKYACTIV-D clean diesel.

Patrick Dempsey a declarat “Parteneriatul nostru pe termen lung cu Mazda a fost fantastic şi aşteptăm cu nerăbdare succesul pe măsură ce ne pregătim pentru 2013. Suntem concentraţi pe acest proces motiv pentru care testăm în prezent monopostul LMP2 aici, în SUA pentru următorul eveniment ALMS. Echipa şi partenerii noştri sunt încântaţi să fie asociaţi cu tehnologia SKYACTIV-D şi cu tehnologia verde pe care o reprezintă.”

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii