Chevrolet Trax
Interior modern, bine organizat şi flexibil.
Sunt disponibile trei variante de motoare: un motor turbo pe benzină de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor diesel de 1,7 l.
Sunt disponibile versiuni cu sistem de tracţiune integrală, pentru off-road.
Sistemul infotainment Chevrolet MyLink cu o aplicaţie specială de navigaţie.

Chevrolet a inventat SUV-ul cu peste 75 de ani în urmă, odată cu lansarea modelului Suburban Carryall, în 1935. Peste doar câteva săptămâni, nou-nouţul Chevrolet Trax va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris, pe 27 septembrie. Trax va întregi oferta Chevrolet de SUV-uri, alături de modelul Captiva.

„Marca Chevrolet este recunoscută de multe decenii pentru SUV-urile sale abile şi fiabile. Modelul Trax va asigura toate avantajele tradiţionale ale mărcii Chevrolet şi multe altele. Acesta este un SUV de dimensiuni mici modern, extrem de versatil şi în acelaşi timp eficient din punct de vedere al consumului de carburant”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe. „Trax este expresia modernă a uneia dintre competenţele de bază ale Chevrolet, anume producerea şi vânzarea unor SUV-uri de excepţie”, a afirmat Docherty.

Cu o lungime de 4.248 mm, lăţime de 1.776 mm şi un ampatament de 2.555 mm, noul SUV de dimensiuni mici de la Chevrolet are o caroserie cu linii puternice care denotă agilitate şi mobilitate.

Trei motoare cu consum redus de carburant
Modelul Trax oferă spaţiu suficient pentru cinci persoane. Va asigura o dinamică de conducere în concordanţă cu cerinţele urbane, dar va oferi, atunci când este necesar, posibilitatea de a conduce pe teren accidentat.

Gama de motoare va include o unitate pe benzină cu supraalimentare de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor turbo-diesel de 1,7 l. Motorul turbo pe benzină de 1,4 l este combinat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm. Sistemul de tracţiune integrală este disponibil pentru variantele cu motoare turbo pe benzină de 1,4 l sau diesel de 1,7 l.

Motorul diesel de 1,7 l va dezvolta o putere de 130 cp (96 kW) şi un cumplu maxim de 300 Nm. Toate sistemele de propulsie cu transmisie manuală sunt echipate cu sistem Start/Stop. Atât motorul diesel de 1,7 l, cât şi cel turbo pe benzină de 1,4 l* vor fi disponibile şi cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

Habitaclul oferă o flexibilitate unică a spaţiilor de depozitare şi o conectivitate de excepţie
Interiorul modelului Trax degajă un rafinament clasic şi este completat de dotări de confort utile, cum ar fi panoul de instrumente care îmbină afişajele digitale cu cele analogice.

Noul Trax oferă posibilităţi multiple de depozitare. Pe lângă portbagaj, care are un volum de 358 l, acestea includ diverse compartimente, deasupra şi pe ambele laturi ale consolei centrale, precum şi o cuvă disponibilă sub scaunul pasagerului. Sub podeaua portbagajului este disponibil un spaţiu suplimentar pentru depozitare.

Pe lângă scaunele din spate, ce pot fi rabatate în raport de 60/40, scaunul pasagerului din faţă poate fi pliat, asigurând o flexibilitate sporită în acest segment de autovehicule. În total sunt disponibile opt combinaţii de aşezare a scaunelor.

Nivelurile de echipare superioare vor fi dotate standard cu sistemul Chevrolet MyLink. Chevrolet MyLink este un sistem infotainment care afișează conținutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezoluţie înaltă și o diagonală de şapte inch. Începând din iarna viitoare, sistemul MyLink va include o aplicaţie pentru navigaţie, ce va putea fi descărcată pe smartphone-uri compatibile. Aceasta va afişa ruta calculată de smartphone pe ecranul tactil al sistemului.

Siguranţă maximă
O gamă largă de sisteme de siguranţă pasivă şi activă, disponibile standard, va asigura protecţia eficientă a ocupanţilor în eventualitatea producerii unui accident. Modelul Trax va fi echipat cu şase airbaguri, sistem de control electronic al stabilităţii (ESC), inclusiv un sistem de asistenţă la pornirea în rampă (HSA), sistem de control al tracţiunii (TC), un sistem de antiblocare la frânare (ABS) cu distribuţie electronică a forţei de frânare. Asistenţa pentru stabilizarea remorcii (TSA) şi sistemul de control la deplasarea în pantă (HDC) reprezintă dotări standard pentru autovehiculele cu nivelul de echipare LT.

*va fi disponibil ulterior, în 2013
Date tehnice preliminare (status: august 2012)

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii