CP Hora Ranca
Etapele a IX-a şi a X-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP 2012 au fost câştigate din nou de Hora.

Bucureşti, 13 august 2012 – Etapele a IX-a şi a X-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2012, disputate în acest sfârşit de săptămână pe Transalpina, la Novaci-Rânca, au fost adjudecate de Lucien Hora.

Pilotul reşiţean s-a impus pe cel mai lung traseu de coastă din România în ambele etape ale CNVC Dunlop 2012, în ciuda vremii instabile şi a ploii capricioase din etapa de vineri a competiţiei. Deşi în prima etapă din dubla de la Rânca, ploaia a udat asfaltul în două din cele cinci treceri ale etapei, pilotul monopostului Lola a ajuns la final cu cel mai bun timp pe tur. Prima manşă de concurs în etapa de vineri a Cupei Gorjului a fost întârziată din cauza ploii, dar aceasta nu a împiedicat evoluţia excelentă şi a lui Lucian Răduţ, care obţinea al doilea timp din concurs în faţa lui Daniel Onoriu, Cătălin Cismaru şi Mircea Pădurean.

Fără să urce în prima manşă de concurs a etapei a IX-a a CNVC Dunlop 2012, vicecampionul Paul Andronic termină etapa pe a doua treaptă a podiului. Pe al treilea loc s-a clasat Andrei Dumitrescu, revenit la volanul monopostului sau Tatuus, care i-a suflat podiumului lui Lucian Răduţ. Podiumul final al primei etape din dubla de coastă Cupa Gorjului a fost astfel format din: Lucien Hora, Paul Andronic şi respectiv Andrei Dumitrescu.

Duminică, vremea a rezervat soare pentru toate urcările din concurs, asfaltul traseului de coastă încălzindu-se încet. Cu toate acestea etapa nu a rămas fără surprize. În a doua urcare a etapei, şi prima de antrenamente cronometrate, scurta ieşire în decor a debutantului Bogdan Dobranici a dus la spargerea băii de ulei şi la întinarea pistei cu ulei, precum şi la întreruperea cursei până la orele 14.00. După reluarea cursei, Hora câştigă cu timpul obţinut în prima manşă de concurs, în timp ce secundul său, Paul Andronic, nu mai poate lua startul şi ratează podiumul etapei. Andrei Dumitrescu urcă pe locul doi, iar Daniel Onoriu rezervă fanilor o revenire spectaculoasă de pe locul 7 direct pe a treia treaptă a podiumului.

Cupa Gorjului 2012 a contat ca a patra dublă disputată în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2012 şi a aliniat la start peste 50 de piloţi în ambele zile de concurs. Următoarea etapă a CNVC Dunlop 2012 va avea loc la Câmpulung Muscel pe traseulul de la Voina, în perioada 31 august-2 septembrie a.c.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina de Facebook Dunlop Racing Info România sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii