Bosch şi-a îmbunătăţit gama de echipamente de service pentru sistemele de climatizare care utilizează agentul frigorific R134a.

Bosch ACS
Bosch şi-a îmbunătăţit gama de echipamente de service pentru sistemele de climatizare care utilizează agentul frigorific R134a. Datorită tehnologiei de măsurare de înaltă precizie şi a uşurinţei de utilizare, noile unităţi de service ACS 751 şi ACS 651 le permit angajaţilor service-urilor auto să efectueze lucrările de service pentru sistemele de climatizare într-o manieră rentabilă şi ecologică. Ambele dispozitive funcţionează complet automat, astfel încât angajaţii service-urilor auto pot efectua alte operaţiuni în timp ce sistemul de climatizare este supus lucrărilor de service. Afişajul stării, care poate fi citit chiar şi de la distanţă, le furnizează în permanenţă informaţii despre secvenţa de testare, utilizând atât semnale vizuale, cât şi sonore.

Sistemele de climatizare fac parte din dotarea standard a tuturor categoriilor de autovehicule, de la modelele economice, până la camioanele de mare tonaj. Aproape toate sistemele de climatizare integrate în autovehiculele moderne funcţionează încă pe baza agentului frigorific R134a. Chiar dacă a fost lansat R1234yf, un nou agent frigorific, până în anul 2016 producătorii de autovehicule pot furniza autovehicule noi care utilizează agentul frigorific convenţional. Aşadar, lucrările de service pentru sistemele de climatizare cu agent frigorific R134a vor face parte din operaţiunile zilnice din service-urile auto pentru mulţi ani de acum încolo. De aceea, noile echipamente lansate de Bosch sunt de mare ajutor service-urilor auto. 

Tehnologie de precizie şi informaţii practice despre echipamente 
Întrucât agentul frigorific s-a scumpit din ce în ce mai mult în ultimii ani, service-ul auto economiseşte bani dacă poate recupera o cantitate cât mai mare de agent frigorific şi reumple corect sistemul de climatizare. De asemenea, sistemele de climatizare moderne au nevoie de mai puţin agent frigorific, astfel că şi stabilirea cantităţii exacte pentru umplere a devenit din ce în ce mai importantă. Din acest motiv, ambele unităţi de service noi pentru sistemele de climatizare de la Bosch au în dotare cântare de precizie, rezistente la vibraţii, care oferă cel mai înalt nivel de acurateţe pentru asigurarea dozării şi umplerii precise, şi a recuperării aproape în întregime a cantităţii de agent frigorific.

Echipamentele ACS 751 şi ACS 651 sunt, de asemenea, pregătite pentru a face faţă numărului tot mai mare de autovehicule hibride şi electrice. Uleiurile de compresor cu o conductibilitate mai scăzută sunt utilizate pentru compresoarele electrice ale sistemelor de climatizare din dotarea autovehiculelor hibride şi electrice. Aceste uleiuri speciale nu trebuie amestecate cu uleiurile standard utilizate pentru compresoarele convenţionale cu acţionare prin curea. Funcţia „hybrid oil” a dispozitivelor garantează că nu se vor produce amestecări între mai multe tipuri de uleiuri şi că în circuitul agentului frigorific este introdus tipul corect de ulei nealterat. 

Două variante pentru o gamă largă de solicitări în cadrul service-ului auto
Dispozitivul ACS 751 de ultimă generaţie satisface toate cerinţele standardului american SAE J-2788 pentru echipamente de service dedicat sistemelor de climatizare, fiind certificat în consecinţă. Drept urmare, poate fi utilizat şi în service-urile auto de marcă. Versiunile complete ACS 751 şi ACS 651 de la Bosch pot fi utilizate pentru a efectua toată gama de lucrări de service şi de reparaţii pentru sistemele de climatizare ale autoturismelor şi autovehiculelor comerciale. Toate etapele de lucru se realizează complet automat, fără să fie necesară o intervenţie din partea operatorului - de la aspirarea agentului frigorific şi testarea în vederea detectării scurgerilor până la umplere.

Patru dispozitive integrate de cântărire pentru uleiul uzat, uleiul nou, substanţa de contrast şi agentul frigorific asigură precizia umplerii cu o cantitate corespunzătoare. Valorile de referinţă pentru autoturismele şi autovehiculele comerciale sunt stocate într-o bază de date integrată. În plus, utilizatorul poate crea o bază de date personalizată. Dispozitivul de comandă al noului echipament de service pentru sistemele de climatizare prezintă un display de 3,5 inch şi o tastatură mare, uşor de utilizat, acesta putând fi pliat cu uşurinţă, pentru o transportare cât mai uşoară. Căruciorul cu panouri de service face posibilă utilizarea dispozitivului oriunde în cadrul service-ului auto şi simplifică operaţiunile de service. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii