Bosch este un furnizor important de piese auto recondiţionate industrial şi este reprezentat local pe toate pieţele internaţionale, prin programul său de piese recondiţionate. Programul Bosch eXchange cuprinde aproximativ 11.000 de piese auto din gamele de demaroare, alternatoare şi componente pentru sistemele electronice, precum şi pentru sistemele de frânare, sistemele cu aprindere prin scânteie şi sistemele de injecţie diesel.

Bosch eXchange
Bosch este un furnizor important de piese auto recondiţionate industrial şi este reprezentat local pe toate pieţele internaţionale, prin programul său de piese recondiţionate. Programul Bosch eXchange cuprinde aproximativ 11.000 de piese auto din gamele de demaroare, alternatoare şi componente pentru sistemele electronice, precum şi pentru sistemele de frânare, sistemele cu aprindere prin scânteie şi sistemele de injecţie diesel. Programul de piese recondiţionate a fost extins, iar acum include cea mai recentă generaţie de pompe de înaltă presiune, CP4. Recondiţionarea produselor Bosch eXchange este efectuată la aceleaşi standarde înalte de calitate ca şi producţia echipamentelor originale şi, din acest motiv, Bosch oferă aceeaşi garanţie pentru piesele recondiţionate ca şi pentru cele noi.

Extinderea gamei de piese recondiţionate 

În categoria demaroarelor şi alternatoarelor, programul Bosch eXchange oferă 2.200 de produse pentru autoturismele şi autovehiculele comerciale. Având o acoperire de piaţă de aproximativ 95%, această gamă oferă o soluţie accesibilă pentru aproape toate mărcile de autovehicule de pe piaţa europeană.

În cazul sistemelor de injecţie diesel, Bosch extinde continuu gama de piese recondiţionate. Programul eXchange oferă, spre exemplu, produse din gamele de injectoare, pompe-distribuitor, sisteme de tratare a gazelor de eşapament şi pompe common-rail de înaltă presiune. Angrosiştii şi service-urile auto vor avea de acum acces şi la noua generaţie de pompe de înaltă presiune, CP4, gama incluzând 25 de piese.

În cazul etrierelor de frână, Bosch eXchange oferă soluţii avantajoase de reparare, fiind disponibile aproximativ 1.300 de produse ce acoperă 92% dintre autovehiculele utilizate în prezent pe piaţă.

Procentul din ce în ce mai mare de sisteme electronice montate pe autovehicule a dus la creşterea cererii pentru repararea componentelor electronice. Datorită componentelor electronice recondiţionate profesional, precum unităţile de comandă, sistemele de navigaţie sau sistemele audio pentru autovehicule, Bosch asigură o soluţie susţinută şi în acest domeniu.

La gama largă de piese recondiţionate se adaugă produsele din categoria sistemelor cu aprindere prin scânteie şi de gestionare a motorului, precum debitmetrele de aer cu film cald, unităţile centrale de injecţie şi distribuitoarele de aprindere. 

Cele mai înalte standarde de calitate în procesul de recondiţionare 
Până acum, nu au fost reglementate standardele pentru industria internaţională de recondiţionare. Bosch susţine diferite iniţiative de implementare a unui standard uniform de calitate şi aplică aceleaşi standarde înalte de calitate în domeniul recondiţionării ca cele utilizate în producerea echipamentelor originale. La începutul procesului de recondiţionare, specialiştii dezasamblează piesa uzată în componentele constitutive ale acesteia, apoi o curăţă, ţinând cont de legislaţia referitoare la protecţia mediului. Apoi, toate piesele uzate sunt înlocuite şi alte componente sunt verificate amănunţit şi recondiţionate sau înlocuite cu piese noi. În acest proces sunt utilizate numai piesele de schimb aprobate conform standardelor de calitate Bosch. Fiecare componentă este supusă unei proceduri stricte de testare a dimensiunilor şi a componentelor electrice, inclusiv o inspecţie vizuală, iar odată ce procesul de control al calităţii este finalizat, produsul recondiţionat este trimis înapoi clientului. Bosch acordă o atenţie specială capacităţii de recondiţionare a unui produs, chiar din faza de dezvoltare a produsului nou. Îmbunătăţirile echipamentelor originale sunt implementate şi în procesul de recondiţionare; astfel, când produsele din programul Bosch eXchange sunt livrate clienţilor, acestea respectă cele mai înalte standarde tehnologice şi nivelurile maxime de calitate. 

Alternativă avantajoasă şi ecologică la produse noi, cu aceeaşi garanţie
Piesa de schimb recondiţionată este cu aproximativ 30-40% mai ieftină pentru clientul final decât o piesă nouă şi are aceeaşi perioadă de garanţie de doi ani. În plus, piesele recondiţionate protejează mediul înconjurător şi reduc nivelul emisiilor de CO2. Pentru recondiţionarea pieselor uzate este necesar un nivel mult mai scăzut de energie electrică decât pentru producţia de piese noi. În 2011, prin recondiţionarea pieselor auto, Bosch a redus nivelul emisiilor de CO2 cu aproximativ 25.000 de tone faţă de cifrele care ar fi rezultat în cazul producţiei de piese noi. 

Furnizorii de servicii post-vânzare şi service-urile auto pot returna cu uşurinţă piesele uzate, prin sistemul de returnare CoremanNet 
Bosch gestionează retururile de piese uzate cu ajutorul sistemului de returnare „CoremanNet”, caracterizat prin returnarea rapidă şi sigură a pieselor uzate şi returnarea sumei depuse. Pe lângă Bosch, şi alte companii ce efectuează recondiţionări utilizează în prezent serviciul flexibil oferit de CoremanNet, care este avantajos pentru service-urile auto şi furnizorii de servicii post-vânzare, dat deoarece piesele uzate pot fi returnate cu uşurinţă diferitelor companii de recondiţionare cu ajutorul sistemului comun.

Datorită contribuţiei aduse la conservarea resurselor prin gestionarea eficientă şi completă a pieselor uzate, CoremanNet a fost singurul produs din categoria „IT şi gestionare” inclus în „Ghidul verde” la ediţia din 2012 a târgului Automechanika de la Frankfurt. În „Ghidul Verde” sunt prezentate numai acele produse care contribuie în mod deosebit la protecţia mediului, datorită inovaţiilor şi serviciilor pe care le pun la dispoziţie. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii