Qatar Red Bull Rally Team
Qatar Red Bull Rally TeamIn speciala a cincea a Raliului Dakar, Carlos Sainz si-a revenit dupa problemele din zilele anterioare si a avut un parcurs de exceptie pentru Qatar Red Bull Rally Team.

In urma problemelor tehnice din speciala a patra, Sainz a petrecut mai putin de sapte ore petrecute in bivuacul din Arequipa, dupa care a fost nevoit sa plece din nou in desert.

Carlos si Timo Gottschalk, navigatorul sau, au fost pe pozitia 23 la start, dar au profitat din plin de experienta din raliuri si au terminat ziua pe pozitia a cincea.

In fata, Nasser Al-Attiyah si copilotul Lucas Cruz au plecat primii si au deschis proba pentru toti cei din spate. In urma unei mici greseli de navigatie, cei doi au pierdut cateva minute, dar si-au pastrat locul secund in clasamentul general.

Ambele buggy-uri ale Qatar Red Bull Rally Team au ajuns fara probleme in bivuac si vor luat joi startul in speciala a sasea. Raliul Dakar 2013 a iesit din Peru si acum urmeaza in program probele din Chile si apoi Argentina. Atat Carlos cat si Nasser au castigat editiile anterioare organizate in Chile si Argentina si sunt increzatori ca isi pot imbunatatii performantele in zilele urmatoare.

Declaratii piloti:
Nasser Al-Attiyah: “Am pierdut putin timp datorita unei greseli de navigatie, dar nu este ceva dramatic. Am revenit pe traseu repede si am evitat alte probleme mai mari. Am fost impresionat de modul in care s-au descurcat Carlos si Timo. In ziua anterioara au ajuns dupa miezul noptii si nu au avut prea mult timp de pregatire pentru o noua proba si faptul ca au terminat pe cinci este o performanta excelenta. Acum suntem intr-o forma si mai buna pentru probele urmatoare.”

Carlos Sainz: “Am avut o zi mult mai buna decat ieri si alataieri. Totul a mers bine. Nu am avut probleme cu masina si am putut creste ritumul. Am avut multe masini in fata noastra si la fiecare depasire am pierdut timp, dar in final totul a fost perfect.”

La clasa moto, Cyril Despres se afla pe pozitia a treia in clasamentul general dupa ziua a cincea.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii