Mercedes-Benz A-Class A 45 AMG
Mercedes-Benz A 45 AMG va fi dezvăluit în premieră mondială în faţa publicului de la salonul auto de la Geneva, iar noua familie a Clasei E va fi prezentată în premieră europeană. Noul Mercedes-Benz CLA, cea mai aerodinamică maşină de serie din lume, şi ediţia specială Grand Edition a lui Viano AVANTGARDE vor fi prezentate în premieră în faţa publicului.

Pe lângă acestea, diverse alte modele noi AMG, inclusiv noile S-Model sau versiunile 4MATIC ale lui CLS 63 AMG şi E 63 AMG, vor fi prezente în standul Mercedes-Benz de la Geneva.

Mercedes-Benz Clasa E: rescrie standardele de performanţă, eficienţă şi design
Noua generaţie a Clasei E face un progres important în ceea ce priveşte siguranţa, tehnologia şi design-ul, devenind etalonul segmentului său. Designul îmbunătăţit într-un stil modern reflectă caracteristici tehnice noi, foarte avansate. Partea frontală are un design total schimbat şi este caracterizată de faruri noi cu toate elementele poziţionate într-o singură unitate. Pentru prima oară în istoria sa, Clasa E este disponibilă cu două finisări diferite pentru partea frontală: cea clasică, tri-dimensională, cu steaua pe capotă şi cea sport, cu steaua integrată în grila maşinii.

Alături de Limuzină şi T-Modell, Mercedes-Benz a îmbunătăţit considerabil Coupé-ul şi Cabrioletul familiei E. Caracteristicile acestor două modele sunt noile motoare puternice, dar şi eficiente în patru cilindri, BlueDIRECT. Acestea sunt echipate cu un sistem revoluţionar de injecţie şi sisteme de asistenţă inteligente ca parte a conceptului "Mercedes-Benz Intelligent Drive". Sistemele ce definesc ideologia "Intelligent Drive" permit prevenirea accidentelor cu autoturisme ce se intersectează pe direcţia de mers a maşinii sau cu pietoni. Ele sunt completate de funcţii precum Active Lane Keeping Assist sau faza lungă permanentă cu sistem anti-orbire.
Mercedes-Benz CLA 
Mercedes-Benz Clasa CLA: dinamic, rebel, inteligent
CLA este maşina ce dă naştere unui nou segment. Are cel mai bun coeficient aerodinamic din lume (Cd 0.22), un design ultra-modern de coupé şi sistemul de tracţiune integrală 4MATIC (disponibil opţional). În concordanţă cu poziţionarea sa sportivă, CLA este disponibil cu motorizări turbo puternice, cu puteri de până la 155 kW(211 CP), suspensie sport şi tracţiune integrală 4MATIC.

CLA este o maşină cu design iconic pentru lumea auto, dar principala caracteristică a formelor sale o reprezintă atingerea unui nou record mondial pentru coeficientul aerodinamic (Cd are o valoare de 0.22). O altă caracteristică definitorie pentru noul CLA constă în prezenţa în dotarea standard a numeroaselor sisteme de asistenţă şi siguranţă. Acestea includ COLLISION PREVENTION ASSIST, sistemul de frânare pe bază de radar ce atenţionează şoferul asupra obstacolelor din faţa maşinii la viteze de peste 7 km/h şi iniţiază un proces de frânare complet la cea mai mică apăsare a pedalei de frână.

Mercedes-Benz A 45 AMG: Performanţe extreme pentru o nouă generaţie
Prin intermediul noului A 45 AMG. Mercedes-Benz intră într-o nouă eră. Pentru prima oară în istoria de peste 45 de ani a companiei, brand-ul AMG al lui Mercedes-Benz oferă acum un autoturism de clasă compactă, fascinant şi ultra-performant.

Cu o putere maximă de 265 kW (360 CP) şi un cuplu motor maxim de 450 Nm, motorul AMG în patru cilindri, turbo, cu cilindreea de doi litri, este cel mai puternic propulsor în patru cilindri din lume. Cu un raport absolut senzaţional de 133 kW (181 CP) per litru, motorul lui A 45 AMG depăşeşte la acest capitol chiar şi unele din cele mai puternice maşini super sport din lume. În acelaşi timp, însă, motorul este extrem de eficient şi îndeplineşte deja normele de poluare Euro 6. A 45 AMG este lider în segmentul său şi din punctul de vedere al consumului de carburant: în regim de rulare combinat, valoarea medie a consumului este de doar 6.9 litri de benzină pentru 100 kilometri parcurşi (mod de testare NEDC). Sistemul de tracţiune integrală AMG 4MATIC, setat pentru a oferi performanţe extreme este standard pentru A 45 AMG şi devine un etalon al segmentului acestuia.

Cu ocazia premierei mondiale a lui A 45 AMG, Mercedes-AMG va anunţa şi începutul colaborării cu Monster Cable Products, producător american lider în segmentul căştilor audio ultra-performante. Cu această ocazie va fi lansată o ediţie specială de căşti audio cu numele "Monster DNA Headphones Inspired by AMG".

Mercedes-Benz CLS 63 AMG S-Model şi cu 4MATIC: noul etalon de performanţă
CLS 63 AMG primeşte îmbunătăţiri ce îi vor spori performanţele dinamice iar acestea vor fi disponibile pentru ambele versiuni, Coupé şi Shooting Brake. Noua versiune S-Model a lui CLS 63 AMG este echipată cu sistemul de tracţiune integrală setat ultra-sportiv, AMG 4MATIC, şi este propulsată de motorul V8 AMG bi-turbo de 5.5 litri ce generează o putere maximă de 430 kW (585 CP) şi un cuplu motor maxim de 800 Nm.

Motorul V8 AMG bi-turbo cu cilindreea de 5.5 litri continuă să demonstreze calităţi extreme în ceea ce priveşte eficienţa: oferă o performanţă extrem de ridicată şi totuşi un consum mic de combustibil, iar acest compromis perfect nu mai poate fi atins de niciun competitor al său. Versiunile standard, propulsate doar de roţile spate, au o putere de 410 kW (557 CP) şi un cuplu motor maxim de 720 Nm, şi sunt disponibile opţional cu sistemul de tracţiune integrală AMG 4MATIC.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Black Series
Mercedes-Benz SLS AMG Black Series: Performanţe de GT3 pentru şosea
Inspirat de versiunea de competiţie SLS AMG GT3, Mercedes-Benz SLS AMG Black Series este caracterizat de un mix fascinant de design care îţi taie răsuflarea, o dinamică a conducerii nemaiîntâlnită şi o filozofie de construcţie ultra-uşoară dezvoltată în concordanţă cu strategia "AMG Lightweight Performance". Cu o masă proprie de doar 1.550 kilograme, SLS AMG Black Series oferă un raport de putere/ greutate de 2.45 kg/CP. Motorul V8 aspirat, de 6.3 litri, dezvoltă o putere maximă de 464 kW (631 CP) la o turaţie maximă de 7400 rpm şi accelerează cel mai dinamic model gullwing din istorie de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde.

Suspensia ultra-performantă AMG RIDE CONTROL, sistemul de frânare AMG cu discuri ceramice şi jantele AMG din aliaj uşor, împreună cu anvelope sport dezvoltate special pentru acest model, duc dinamica conducerii SLS AMG Black Series la un nou nivel. Diferenţialul spate AMG blocabil, controlat electronic şi transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT cu şapte trepte contribuie de asemenea la atingerea performanţelor remarcabile ale acestui model. Pachetul AMG Aerodynamics este disponibil opţional pentru a spori şi mai mult caracteristicile dinamice ale maşinii.

Mercedes-Benz C-Class C 63 AMG Edition 507
Mercedes-Benz C 63 AMG "Edition 507”: dinamism extrem
Modelele C 63 AMG devin de astăzi o propunere dinamică mult mai spectaculoasă. Prin intermediul ediţiei speciale "Edition 507", aceste modele AMG ultra-performante sunt de acum echipate cu un motor AMG V8 aspirat de 6.3 litri îmbunătăţit. Creşterea de 37 kW (50 CP) duce valoarea maximă a puterii la 373 kW (507 CP), iar cuplul motor maxim atinge 610 Nm. Noile valori de putere au fost posibile datorită transferului tehnologic de la SLS AMG. De la motorul acestuia au fost preluate pistoanele, bielele şi arborele cotit ultra-uşor.

Un sistem de frânare AMG cu discuri de frână ceramice echipat cu etriere de culoare roşie este oferit standard. C 63 AMG "Edition 507" este destinat clienţilor care vor aprecia stilul sportiv, tehnologia de ultimă generaţie şi detaliile exclusive de design şi dotări standard.

Mercedes-Benz E 63 AMG S-Model şi cu 4MATIC: performanţă, dinamism şi eficienţă
Noul E 63 AMG este disponibil de acum şi ca o variantă exclusivistă şi foarte puternică, S-Model ce oferă o putere maximă de 430 kW (585 CP), 800 Nm cuplu şi un sistem de tracţiune integrală ultra-performant AMG 4MATIC. Motorul V8 AMG bi-turbo 5.5 litri continuă să fie un etalon suprem al eficienţei: oferă o performanţă extrem de ridicată şi totuşi un consum mic de combustibil, iar acest compromis perfect nu mai este atins de niciun competitor al său.

Sistemul de tracţiune integrală permanentă este oferit opţional pentru celelalte modele E 63 AMG. Pentru acestea, motorul V8 a fost îmbunătăţit şi oferă acum o putere maximă crescută de la 386 kW (525 CP) şi 700 Nm la 410 kW (557 CP) şi 720 Nm. Prin intermediul acestei noi game de modele, Mercedes-AMG lansează în premieră limuzine ultra-performante ce se folosesc de tracţiunea integrală pentru a spori decisiv performanţele dinamice ale maşinii.

Mercedes-Benz Grand Edition Viano AVANTGARDE: elegant, dinamic, exclusivist
Noul model vârf de gamă al versatilului Viano este Grand Edition Viano AVANTGARDE. Acest model special este caracterizat de o sportivitate rafinată - aşa cum este evident imediat din combinarea stilistică a nuanţei "alb metalizat rock crystal" cu grila radiatorului vopsită în negru. Mai mult, exteriorul sportiv este evidenţiat de jantele cu diametrul de 19 inch, din aliaj uşor, cu design în cinci spiţe şi echipate cu anvelope cu dimensiunea 245/45 R 19.

Interiorul este caracterizat de o aură de soliditate ultra-elegantă datorită inserţiei "lemn de nuc cu finisare satinată". Emblema "Grand Edition" aplicată pe caroserie subliniază caracterul special al noului vârf de gamă. Grand Edition Viano AVANTGARDE este disponibil în versiuni de caroserie "compactă" şi "lungă" şi cu motorizarile diesel de 100 kW, 120 kW, 190 kW şi benzină de 190 kW.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii