Noul Logan MCV
După Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia îşi completează oferta şi prezintă Noul Logan MCV, un break spaţios la un preț accesibil, precum și Seria Limitată Duster Aventure, un 4X4 cu personalitate.

Noua Dacia Logan MCV
Lansat în 2006, break-ul Logan MCV a fost achiziţionat de peste 380 000 de clienţi din peste 40 de ţări. 

După ce a prezentat cu succes anul trecut, noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia îşi completează oferta cu Noul Logan MCV.

Asemenea noilor Logan şi Sandero, Noul Logan MCV adoptă un stil exterior modern, specific modelelor break şi un design interior atrăgător. 

Încăpător şi funcţional, Noul Logan MCV oferă, datorită dimensiunilor sale, un spaţiu interior generos, cu 5 locuri, şi un portbagaj cu un volum de 573 litri.

Noua Dacia Logan MCV nu face niciun fel de compromisuri !

Modelul propune, pe aproape toate pieţele, prestaţii superioare pentru un preţ comparabil cu cel al predecesorului său.

Noua Dacia Logan MCV este mai bine echipată şi oferă un plus de confort şi de siguranţă. Printre dotările disponibile în serie, încă de la primul nivel de echipare, se numără sistemul de control al stabilităţii ESP, direcţia asistată, airbag-urile laterale (pentru toate pieţele unde se comercializează motoare Euro5) şi bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 (în toate țările de comercializare).

Modern, Noul Logan MCV oferă o gamă largă de echipamente: sistemul multimedia MEDIA NAV, limitatorul/regulatorul de viteză, asistenţă la parcarea cu spatele şi funcţia Eco mode. Noile motorizări benzină TCe 90 şi Diesel asigură o plăcere mai mare la condus, dar și  un consum redus, precum şi emisii de CO2 mai scăzute. 

Noua Dacia Logan MCV va putea fi comandată începând din al doilea trimestru 2013.

Dacia Duster Aventure
Seria Limitată Duster Aventure
Această Serie Limitată adoptă un look robust şi original. Echipat cu o rampă de proiectoare, cu un sistem de navigație Garmin și cu covorașe de cauciuc, Duster Aventure îi va atrage pe șoferii dornici de escapade în natură.

Stickerele specifice de mari dimensiuni, al căror model este reprodus și pe tapițeria interioară adaugă un plus de personalitate noii serii limitate. Duster Aventure este disponibil în două nuanțe - Blanc Glacier și Noir Nacré.

Această versiune păstrează toate atributele care au contribuit la succesul modelului Duster - stil, spaţiu interior, prestaţii specifice unui veritabil 4x4 – adăugându-i un plus de caracter, în condițiile unui preț accesibil.

Seria Limitată Dacia Duster Aventure va fi comercializată în 16 țări începând din aprilie 2013.

Cu costurile sale de întreţinere scăzute şi cu garanţia de 3 ani / 100 000 km, gama Dacia, recunoscută pentru fiabilitatea sa, reprezintă mai mult decât oricând oferta ideală pentru conducătorii avizați.

Cu Noul Logan MCV şi Duster Aventure, Dacia continuă să-și afirme strategia şi să surprindă lumea automobilului. Strategia mărcii reuneşte simplitatea şi generozitatea: ambele modele oferă mai multe echipamente şi un design foarte reuşit, la un preţ specific Dacia. Această strategie a fost legitimată până acum de peste 2 300 000 de clienţi.” 

Arnaud Deboeuf, Director al Programului Entry

NOUA DACIA LOGAN MCV: UN BREAK MODERN ŞI FUNCŢIONAL
O ofertă produs complementară
Dacia îşi completează gama de vehicule cu Noul Logan MCV, un break spațios, versatil şi accesibil. 

După lansarea modelelor Lodgy –  monovolum cu interior modulabil, disponibil cu 5 și 7 locuri – și Dokker – model combi cu 5 locuri, destinat unei utilizări mixte (atât personale cât şi profesionale) – Noul Logan MCV îşi confirmă legitimitatea în universul vehiculelor spaţioase şi practice propunând o ofertă complementară.

Spaţios şi încăpător, acest break cu 5 locuri se adresează unor clienți aflați în căutarea unui vehicul cu o capacitate mare de încărcare, confortabil și practic, atât pentru utilizarea cotidiană cât şi pentru călătoriile lungi. În plus, noul model este economic la utilizare (un consum de numai 3,8 l/100km ,în cazul motorizărilor Diesel).

Cu un design atrăgător şi cu prestaţii avantajoase, Noul Logan MCV completează ultima generaţie de vehicule Dacia.

Un design robust  şi atrăgător
Noul Logan MCV adoptă noua identitate stilistică a mărcii Dacia, care evocă un sentiment general de robusteţe şi de forţă.

Un design exterior generos şi dinamic
Noul Logan MCV afișează un design exterior dinamic, accentuat de prezenţa barelor de pavilion. Modelul  beneficiază de dimensiuni generoase - 4,49 m lungime, cu 430 mm mai mult decât Noul Sandero - și dispune de un portbagaj cu un volum de 573 litri. Aceasta îi permite să ofere un spațiu interior și o capacitate de încărcare record, precum şi posibilitatea de a transporta obiecte de până la 2,7 m lungime. Calitățile practice ale noului model sunt însoțite de un stil exterior deosebit de atrăgător.

Noul Logan MCV câștigă în dinamism, în special la nivelul lunetei spate ușor înclinate dar și prin atenția acordată liniilor laterale, al căror tratament caracteristic îl regăsim și în cazul modelelor Lodgy și Duster.

Cu acest design, Noul Logan MCV afișează o imagine modernă, specifică autoturismelor, fără a sacrifica spațiul interior. Este mult spațiu și asta se vede!” 

David Durand, Director Design gama Entry

Un interior spațios, funcțional și rațional
Calitatea percepută la nivelul interiorului completează impresia de robusteţe degajată de designul exterior.

O atenţie specială a fost acordată spaţiului interior al Noului Logan MCV, astfel încât acesta să răspundă pe deplin aşteptărilor clienţilor.

Poziţia de condus este plăcută, existând posibilitatea reglării scaunului şoferului şi a volanului (în funcţie de versiune). Nu a fost uitată nici ergonomia. Toate comenzile sunt ușor accesibile, ele aflându-se pe volan sau în imediata apropiere a acestuia.

Interiorul a fost gândit pentru a uşura viaţa la bord. Astfel au fost prevăzute numeroase spaţii de depozitare, practice şi accesibile, totalizând un volum de 16 litri. Printre acestea se numără spaţiile de pe portierele faţă şi spate, buzunarele din spătarele scaunelor sau spaţiul de depozitare din partea superioară a planşei de bord. Tableta portbagaj tip înfăşurător (disponibilă în funcţie de versiune) poate servi, la nevoie, drept suport suplimentar de depozitare.

Bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 disponibilă în serie, uşor de manevrat, oferă o modularitate sporită.

Prestații superioare, la același preț
Dacia rămâne fidelă filozofiei sale: noile echipamente, funcționale, simplu de utilizat și 100% utile, prezente pe Dacia Lodgy și Dokker precum și pe Noile Logan și Sandero, își fac apariția și pe Noul Logan MCV.

MEDIA NAV, sistemul multimedia complet (în funcție de versiune). Ușor de utilizat și intuitiv, acesta dispune de un touch screen color de 7 inch (18 cm). Pagina de „Meniu” permite un acces ușor la diferitele funcţii, printre care tehnologia Bluetooth® şi sistemul de navigaţie, cu afişaj 2D şi 3D (Birdview). Aparatele personale pentru ascultarea fişierelor muzicale se conectează uşor la priza USB sau jack, ambele uşor accesibile pe faţada aparatului.
Dacia Plug&Radio, sistemul multimedia esenţial, este cealaltă opţiune pentru clienţii Noului Logan MCV. Acest sistem beneficiază de un ecran integrat pe faţada centrală a planşei de bord, suficient de mare pentru a afişa informaţii pe trei rânduri. Dacia Plug&Radio cuprinde un radio, CD cu MP3, tehnologie Bluetooth® şi prize USB şi jack amplasate pe faţada aparatului.
Limitatorul şi regulatorul de viteză (disponibile opţional): cele două funcţii, precum şi selectarea vitezei alese, sunt comandate direct de pe volan.
Asistenţă la parcarea cu spatele (disponibile opţional): datorită senzorilor situaţi în bara spate, şoferul este alertat de un semnal sonor în momentul în care maşina se apropie de un obstacol.
Direcţia asistată, în serie, de la primul nivel de echipare (Euro 5), asigură confort şi plăcere la condus.

O gamă de motoare reînnoită pentru un şi mai bun raport economie/performanţă
La fel ca în cazul Noilor Logan şi Sandero, Noul Logan MCV este disponibil cu două motoare pe benzină: motorul 1.2 16v 75, polivalent şi economic atât la cumpărare cât şi la utilizare, şi noul motor turbo pe benzină cu trei cilindri TCe 90, simbol al expertizei Grupului Renault în domeniul mecanic. Acest propulsor cântărește cu 15 kg mai puțin decât un motor de putere echivalentă. El asigură reprize și accelerații suple și energice. În plus, noul motor îmbină plăcerea de a conduce cu un consum scăzut de combustibil (5 l/ 100 km) şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 116 g / km.

Economic și propunând un volum de încărcare record (573 litri), Noul Logan MCV oferă cel mai bun raport consum/volum de încărcare din categoria sa.

Modelul este astfel cea mai bună propunere pentru clienţii care au nevoie de o capacitate mare de transport pentru un cost de consum redus.

Oferta de motorizări Diesel este concentrată pe propulsorul 1.5 dCi, disponibil în două variante de putere 66 kW (90 CP) sau 55 kW (75 CP) în cazul normei Euro5.
Recunoscut pentru fiabilitatea sa, pentru performanţele sale şi pentru impactul redus asupra mediului, motorul 1.5 dCi, best seller al Grupului Renault, a fost optimizat, oferind reprize şi acceleraţii mai bune. În ceea ce priveşte consumul, acesta se situează printre cele mai scăzute din segmentul său (3,8 l/100km) iar impactul asupra mediului este şi el diminuat (99g/km).

Dacia continuă să promoveze carburantul GPL ca o alternativă economică la motorină. În unele ţări, motorul 1.2 16v 75 este disponibil în versiunea benzină-GPL, care asigură un cost de utilizare mai mic şi emisii scăzute de CO2 (120 g / km  în mod GPL).

Ca şi în cazul tuturor vehiculelor pe GPL Dacia, şoferul poate opta pentru alimentarea cu benzină sau GPL cu ajutorul unui simple apăsări pe un buton. Beneficiind de un preţ de achiziţie mai mic de 1€ / litru, carburantul GPL este mai competitiv în utilizare decât benzina. 

Vânzările de vehicule echipate cu GPL reprezintă aproape 10% din modelele Dacia fabricate la Pitești, marca afirmându-şi în continuare voinţa de a propune tehnologii performante şi competitive.

Un consum mai redus cu funcția Eco Mode
Funcția Eco Mode (disponibilă în funcție de motorizare) îi permite șoferului în orice moment să-şi optimizeze consumul de carburant.

Odată activată, această funcţie adaptează unii parametri de conducere modificând funcţionarea motorului şi confortul termic, în proporţii acceptabile pentru şofer şi pasageri.

Această funcţie duce la o economie de carburant precum şi la o diminuare a emisiilor de CO2, care pot ajunge până la 10 % în funcție de stilul de conducere şi de condiţiile de rulare.

Dacia este mai mult ca oricând o alegere inteligentă. Cu Noua Dacia Logan MCV, raportul economie/performanţe atinge cote noi, raportul preţ/spaţiu interior rămâne fără egal iar preţurile sunt la fel de accesibile.

Siguranţa: un element indispensabil
Noul Logan MCV beneficiază, ca şi în cazul Noilor Logan și Sandero, de un nivel de siguranță sporit.

Siguranța activă
Sistemul de control dinamic al traiectoriei (ESP), îşi face apariţia în serie încă de la versiunea de intrare în gamă, răspunzând astfel reglementărilor europene în vigoare pentru standardul Euro 5. Acest sistem asigură stabilitatea vehiculului în cele mai dificile condiţii, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenței în viraj sau șofatul pe o suprafață alunecoasă.

Asistența la frânarea de urgență (AFU) completează sistemul de antiblocare a roților, ABS. În cazul frânării de urgență, AFU acționează asupra sistemului hidraulic aplicând o presiune maximă asupra frânelor încă de la prima acționare a pedalei de frână, până la atingerea pragului de declanșare a sistemului ABS.

Siguranța pasivă
Pentru a garanta o protecție maximă a tuturor ocupanților, Noul Logan MCV este echipat, încă de la primul nivel, cu airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager, precum şi cu airbag-uri laterale pentru locurile din faţă.

În cazul în care centura de siguranţă nu este ataşată pentru locurile din faţă, este declanşată o alertă vizuală şi sonoră. Acest sistem este disponibil, în serie, pe toate versiunile comercializate în Europa. 

Scaunele laterale din spate sunt echipate cu puncte de fixare Isofix. Acest sistem uşurează montarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii.

Structura caroseriei integrează zone consolidate cu deformare programată.

Bara față și capota sunt concepute – din punct de vedere al formei, rigidității și grosimii – să permită o absorbție cât mai bună a șocurilor, în special pentru protecția pietonilor în cazul unui impact în partea frontală a vehiculului.

DACIA DUSTER AVENTURE, UN 4X4 CU PERSONALITATE
Cu designul său dinamic și robust, Duster a cucerit deja publicul aflat în căutarea unui SUV solid și seducător. Seria Limitată Duster Aventure merge mai departe pe tendința outdoor, care va atrage șoferii dornici de mai multă aventură.

La exterior cu elemente de design outdoor
Noua serie limitată Duster Aventure adaugă elemente de outdoor care fac diferența, creând un look absolut original: rampă de proiectoare, scuturi de protecție față și spate, mască neagră pentru faruri, săgeți de culoare roșie care semnalizează inelele de remorcare și zonele de poziționare a cricului, apărătoare de noroi pe care este marcat Duster. 

Stripping-urile exterioare dau un plus de personalitate vehiculului şi amintesc de competițiile auto în cadrul cărora Duster s-a remarcat.

Pornind de la versiunea Ambiance, această serie limitată este disponibilă în 2 nuanțe, Blanc Glacier și Noir Nacré.

Calandrul este de un negru strălucitor, la fel carcasele oglinzilor retrovizoare și jantele de oțel de 16 inch. Geamurile fumurii conferă sobrietate și protecție împotriva razelor U.V, orbirii, căldurii…

Și la interior
Spațiul interior și confortul care au contribuit la succesul Duster se regăsesc și la seria limitată. Cusăturile de pe tapițerie sunt albe, iar pe scaune sunt motive de tip busolă cu inscripţia Duster. Consola centrală, de un negru strălucitor, se asortează cu designul exterior iar conturul aeratoarelor, centrul volanului și mânerele portierelor – toate pe alb, reamintesc nuanțele acestei serii limitate.

Prestații outdoor
Seria limitată Duster Aventure este disponibilă în versiunile 4x2 şi 4x4. Modelul este echipat cu GPS Garmin semi-integrat în tabloul de bord. Acest GPS mobil este dotat cu hărțile rutiere a 45 de țări europene.

Duster Aventure este echipat cu faruri de ceață și o rampă de proiectoare detașabilă pe pavilion care oferă un plus de vizibilitate în orice circumstanță.

CARACTERISTICILE DACIA: GENEROZITATE, FIABILITATE ȘI SIMPLITATE
Dacia a revoluţionat lumea auto și a schimbat ordinea stabilită. A cumpăra o Dacia înseamnă a scăpa de griji: fiabilitatea vehiculelor este recunoscută și exploatarea, accesibilă. 

Strategia Dacia a fost recompensată în decembrie 2012 cu „Trofeul pentru Strategie” acordat de Automobile Magazine care recunoaște astfel dinamismul mărcii și noile modele care au sosit pe piață la tarife la fel de atractive.

Fiabilitate recunoscută
Exigența și expertiza Grupului Renault
Dacia beneficiază de expertiza Grupului Renault în materie de calitate, folosind procesele și standardele Alianței Renault-Nissan.

Noua Dacia Logan MCV și Seria Limitată Dacia Duster Aventure vor fi produse la uzina de la Mioveni. Aceasta, asemenea tuturor siturilor industriale ale Grupului, aplică Sistemul de Producție Renault (SPR), răspunzând unei exigențe majore: fabricarea unui produs de calitate.

Dacia beneficiază și de fiabilitatea testată a motoarelor Alianței.  De exemplu, motorul de 1.5 dCi, motorul cel mai vândut al Alianței (1,2 milioane în 2011), echipează vehiculele Dacia.

Vehicule fiabile în timp
Asemenea vehiculelor Renault, mașinile Dacia sunt testate în condiții extreme. Pe lângă testele clasice „de laborator”, Grupul Renault își supune modelele noi la teste extreme în condiții reale pentru a verifica maniera în care acestea rezistă în timp: de exemplu pentru Lodgy s-au făcut 1,9 milioane de kilometri de teste!

Dacia este în topul celor mai fiabile mărci din 2012 (conform sondajului făcut de Asociația consumatorilor din 5 țări europene: Franța, Spania, Portugalia, Belgia și Italia).

Rezultate de calitate dovedite
Dacia are rezultate de calitate remarcabile, câștigând astfel încrederea clienților. 

Conform datelor din 2012 ale ADAC – organismul de referință din Europa – calitatea vehiculelor Dacia este într-o continuă evoluție în ultimii 3 ani. 

Calitatea din service-uri nu este mai prejos: cu 3 premii „Şurubelnița de aur”, Dacia are cel mai bun rezultat obținut vreodată de o marcă auto vreme de 25 de ani pentru serviciile post-vânzare (sondaj făcut de revista Autobild, titlu de referință în presa auto din Germania – iulie 2011).

Exploatare fără griji
Garanția constructorului de 3 ani/100 000 km este valabilă pentru toate modelele din gamă. Asigură primirea în oricare dintre service-urile din rețea și reparații la cel mai înalt nivel de expertiză cu piese de origine.

Cu 360.000 de unități vândute în 2012, Dacia este o marcă de cucerire care își continuă ofensiva cu Noul Logan MCV. Este, în prezent, cea mai tânără gamă din Europa.

În 2012 cota sa de piață a crescut în cele 40 de țări în care se comercializează, astfel că s-au vândut cu 17.000 de unități mai mult decât în 2011. 

În 2013 marca își va continua dezvoltarea odată cu intrarea pe piețe noi, precum Marea Britanie și Irlanda.

Rafael Treguer, Director Dezvoltare Marca Dacia.

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii