BMW Bank M3 DTM Bruno Spengler
Au rămas mai puţin de două săptămâni până la începutul unui nou sezon DTM la Hockenheim (Germania). Când cei opt piloţi BMW vor fi prezenţi pe legendarul circuit pentru prima întrecere competiţională din acest sezon, multe se vor fi schimbat de anul trecut, unul încununat de succes. Pe lângă faptul că Bruno Spengler (Canada) - campionul piloţilor din 2012 - va lua startul cu numărul 1 pe maşina BMW Bank M3 DTM, inovaţii precum pneurile alternative, DRS şi noul format al week-endului de cursă vor reprezenta provocări noi pentru echipele BMW. Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, ne oferă o scurtă prezentare a celor mai importante schimbări din acest sezon.

Jens Marquardt despre...

...BMW M3 DTM.
"Pe baza experienţei pe care am acumulat-o în sezonul trecut, am făcut maşina mai robustă în toate compartimentele. Întrucât suntem limitaţi din punct de vedere al nivelului de dezvoltare la care putem supune aerodinamica, am pus accentul pe alte aspecte. În special îmbunătăţirile aduse setărilor BMW M3 DTM pot face diferenţa în week-endurile de cursă. Inginerii de cursă ai fiecărei echipe, împreună cu piloţii, joacă un rol important în această privinţă."

…noul format al week-endurilor de cursă DTM.
"În 2012, eram nou-veniţi în DTM şi iniţial a trebuit să ne obişnuim cu campionatul şi cu procesele specifice pe care competiţia le implica. Am reuşit să ne descurcăm de la prima încercare. Reducerea week-endurilor de cursă la două zile propune o altă provocare pentru toţi cei implicaţi. Când am pregătit sezonul 2013, am încercat în principal să îmbunătăţim interacţiunea dintre mecanici în stand, precum şi comunicarea dintre ingineri şi echipaje. Ne-am străduit să facem întreaga structură mai eficientă. Pentru a simula noile condiţii, am clădit totul la testul de la Hockenheim ca şi cum am fi la un week-end de cursă pentru prima dată - de la pit wall la reţeaua radio. În general vorbind, salutăm noul format de cursă - considerăm că astfel week-endurile vor deveni mai compacte şi mai atractive."

...echipa nouă, BMW Team MTEK.
"Probabil, cea mai mare provocare a noastră de-a lungul iernii a fost să unim şi să integrăm a patra echipă, BMW Team MTEK. Gruparea lui Ernest Knoors a avut doar câteva luni la dispoziţie în care să se pregătească pentru prima apariţie. Mai mult, noi - cei de la BMW Motorsport - a trebuit să adaptăm întreaga infrastructură pentru a se potrivi pentru patru echipe şi opt maşini. Structura şedinţelor a fost şi ea modificată, pentru că pur şi simplu ai nevoie de mai mult timp pentru orice - în special comunicarea între părţile implicate - atunci când ai opt piloţi şi opt maşini. Şi acest lucru a fost analizat serios de-a lungul pregătirilor."

...Drag Reduction System (DRS / sistemul de reducere a rezistenţei aerodinamice).
"Primele teste cu DRS le-am efectuat la începutul anului. Când am evoluat în premieră pe circuit cu acest sistem, provocarea a fost să-l integrăm pe o singură maşină a fiecărui constructor astfel încât să nu afectăm testele normale. De atunci, DRS a fost dezvoltat continuu. Sistemul a fost supus şi unui test de stres, iar acum este pregătit să fie utilizat în curse."

...pneurile alternative.
"Pneurile alternative (option tyre) a fost dezvoltat pentru a face DTM şi mai interesant. Este mai rapid decât pneul normal pe parcursul primelor tururi - doar regimul de cursă ne va spune exact cu cât este mai rapid. Totuşi, cauciucul se degradează după o anumită perioadă. Chiar şi după teste, nu ştim exact cum se va comporta. Vom afla acest lucru doar la Hockenheim, atunci când pneurile vor fi folosite prima dată într-o cursă. Însă nici atunci nu vor putea spune cu precizie cum vor funcţiona pe celelalte circuite. În concluzie, chiar şi după teste, încă suntem dominaţi de un nivel ridicat de incertitudine asupra acestui aspect."

...interconexiunea dintre pneurile alternative şi DRS.
"Combinaţia celor două schimbări, pneul alternativ şi DRS, promite să furnizeze câteva momente interesante. Sprijinim utilizarea celor două elemente şi le vedem ca o decizie bună pentru sport şi pentru fani."

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii