La prima etapa din sezonul 2013 din Eurocup Clio, Salvatore Arcarese va pleca in prima cursa de pe pozitia a opta, iar in cea de-a doua, din cauza ploii cazute in calificari, doar de pe ultimul loc al grilei de start.

Salvatore Arcarese - EuroCup Clio - Imola
Salvatore Arcarese va pleca de pe pozitia a opta in prima cursa.
Calificari ratate din cauza ploii pentru cursa a doua.
Obiectiv: cat mai multe puncte posibil la prima cursa din 2013.

La prima etapa din sezonul 2013 din Eurocup Clio, Salvatore Arcarese va pleca in prima cursa de pe pozitia a opta, iar in cea de-a doua, din cauza ploii cazute in calificari, doar de pe ultimul loc al grilei de start.

Debutul cu noul model Renault Clio in competitia european este programat pentru acest weekend pe circuitul de la Imola, in Italia. Salvatore Arcarese va participa, in 2013, la toate cele 6 etape din Cupa Europeana. „Inaintea primei curse de la Imola am mai avut o singura sesiune de teste la Aragon, in Spania. Masina este complet diferita fata de cea de anul trecut si acum incerc sa gasesc cele mai bune setari”, a spus pilotul roman, dupa antrenamentele libere de vineri.

Sambata, pe circuitul de la Imola, vremea a fost complet imprevizibila si a marcat evolutia pilotului Composit Motorsport in calificari. Salvatore Arcarese va pleca in prima cursa de pe pozitia a opta a grilei, iar in cea de-a doua de pe ultimul loc. „Oficialii cursei mi-au anulat cel mai bun timp pentru ca, din cauza unui incident in care a fost implicat Steve Parish, a fost scos steagul rosu. Daca acest lucru s-ar fi intamplat cu cinci secunde mai tarziu as fi avut un timp mult mai bun. Pentru cursa a doua ploaia mi-a incurcat complet socotelile si din aceasta cauza nu am avut niciun timpcompetitiv. Pozitiile pe grila, mai ales pentru cursa a doua, nu sunt ideale, dar voi incerca sa recuperez cat mai mult in cursele de duminica”, a spus Salvatore Arcarese, dupa calificarile de sambata.

Comisarii cursei au analizat toate incidentele din timpul calificarilor si au stabilit listele de start finale abia sambata seara tarziu. Prima cursa de duminica este programata a ora 10:00, ora Romaniei, iar cursa a doua va incepe la ora 15:15. Fiecare cursa se desfasoara pe durata a 25 de minute plus un tur, iar rezumatul tuturor curselor din Eurocup Clio, competitie inclusa in calendarul World Series by Renault vor fi transmise de postul de televiziune Eurosport.

La startul primei etape din Eurocup Clio vor fi 38 de piloti care au la dispozitie Noul Clio, Cupa Europeana fiind singura in care va fi folosit acest model in 2013. „Trebuie sa mai lucram la setarile masinii pentru ca totul sa fie perfect din punctul de vedere al stilului meu de pilotaj. Voi folosi si cele doua curse de duminica pentru a aduna experienta, dar in acelasi timp sper sa adun si cat mai multe puncte”, a mai adaugat Salvatore Arcarese.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii