Am publicat in ultimul timp pe acest blog auto articole despre asigurari auto, RCA respectiv CASCO.

Asigurarile de locuinta
Foto: www.asiguratorii.ro
Am publicat in ultimul timp pe acest blog auto articole despre asigurari auto, RCA respectiv CASCO. Dar nu am scris niciodata pana acum despre celelalte tipuri de asigurari, respectiv asigurari de locuinta, asigurari de sanatate, asigurari CMR (asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus), asigurari de viata, asigurari de calatorie etc.

Ei bine, astazi am ales sa scriu despre asigurarile de locuinta, care sunt de asemenea foarte importante pentru noi si pentru familiile noastre, pentru ca in primul rand ne asigura tot spatiul sub care ne adapostim in fiecare zi.

Dupa cum probabil stiti deja, asigurarile de locuinta pot fi de 2 tipuri:
  • asigurari obligatorii;
  • asigurari facultative.
Asigurarile obligatorii de locuinta au fost introduse relativ recent in Romania si au aparut mai ales ca urmare a pierderilor mari suferite de populatia tarii ca urmare a inundatiilor puternice care s-au repetat destul de des in ultimul timp, cu precadere in mediul rural. Legea prevede ca orice proprietar sa isi asigure locuinta printr-o asigurare obligatorie, in caz contrar se aplica amenzi de catre fiecare primarie, din fiecare localitate in parte.

Probabil va intrebati ce riscuri acopera aceste asigurari obligatorii si binenteles care este suma maxima asigurata. Nimic mai simplu, acestea acopera doar dezastrele naturale precum cutremure, inundatii (din cauze naturale) si alunecari de teren. In ceea ce priveste suma maxima care se ofera drept despagubire (doar in caz de dauna totala), aceasta este raportata la prima de asigurare care este platita de catre asigurat. Astfel, in cazul locuintelor de tip A, suma maxima este de 20.000 de euro, iar in cazul locuintelor de tip B, valoarea acestei sume ajunge la 10.000 de euro.

Asigurarile facultative de locuinta au venit ca o completare la asigurarile obligatorii, avand in vedere faptul ca acestea din urma acopera doar o gama restransa de riscuri. Pe langa cele 3 riscuri care sunt acoperite si de catre asigurarea obligatorie, o polita facultativa pentru locuinta ofera despagubiri si pentru multe alte riscuri precum: incendii, diverse avarii in instalatii, explozii, furturi, caderi accidentale de corpuri, diverse fenomene meteo etc. Mai mult decat atat, in functie de cerintele clientului, mai pot fi asigurate si alte tipuri de riscuri, care pot adaugate ca si clauze suplimentare si pentru care se plateste de cele mai multe ori o suma suplimentara de bani.

Acum ca am descris aceste 2 tipuri de asigurari de locuinta, va pot spune si un loc de unde le puteti achizitiona foarte usor: www.asiguratorii.ro.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii