Dunlop, unul din cei mai mari producători de anvelope pentru motociclete din lume, anunță astăzi că va începe colaborarea cu echipa de motocross freestyle FMX4Ever susținută de Red Bull.

777
Dunlop, unul din cei mai mari producători de anvelope pentru motociclete din lume, anunță astăzi că va începe colaborarea cu echipa de motocross freestyle FMX4Ever susținută de Red Bull. Ca parte a acestei noi colaborări, Dunlop va furniza anvelope avansate pentru motociclete off-road pentru această echipă.

FMX face parte din cursele de Freestyle Motocross și presupune o adevărată disciplină care concentrează o serie de manevre aeriene – precum sărituri și cascadorii – cunoscute ca trucuri și scamatorii. Freestyle Motocross (FMX) s-a născut pe dealurile Californiei de Sud la mijlocul anilor 90, când legendari piloți precum Mike Metzger și Jeremy McGrath au făcut o serie de trucuri BMX pe biciclete de motocross pe o suprafață de teren denivelată, naturală. În 1996, FMX intră în cadrul X-Games, un eveniment anual care are în centru ideea de sporturi de acțiune practicate în Statele Unite.  

"Cu această echipă formată din membri talentați ce vin din Africa de Sud, Statele Unite și din diverse țări din Europa, echipa FMX4Ever, ce are sediul central în Belgia, a demonstrat în mod constant că cuvântul 'imposibil' nu face parte din vocabularul lor”, a spus Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA. “Sunt convins că anvelopele Geomax MX71 de la Dunlop se vor potrivi perfect acestor piloți și îi vor ajuta să atingă o performanță extrem de spectaculoasă. Mulți piloți aleg anvelopele noastre MX71 pentru că li se potrivesc nevoilor lor, nevoi specifice competițiilor de freestyle motocross și le conferă performanța de care au nevoie".

Anvelopa pentru suprafețe dure Geomax MX71 aduce tehnologia marginilor tăiate de la Dunlop în contact direct cu pământul și cu nevoile echipei FMX4Ever. Atât profilul pentru roata față cât și cel pentru roata spate este direcțional, optimizând performanța la frânare și accelerare, ceea ce este exact elementul de care au nevoie membrii echipei atunci când rulează în rampă, iar apoi aterizează după o spectaculoasă săritură. Echipa FMX4Ever va folosi anvelopa Geomax MX71 90/100-21 pentru roata față și anvelopa MX71 110/90-19 pentru roata spate.

Anvelopa Dunlop Geomax MX71 nu este numai prima alegere a acestei echipe pentru o foarte bună manevrare a motocicletei pe rampă, ci această anvelopă livrează și o extraordinară tracțiune, necesară pentru a prinde repede viteză și a decola ușor în sărituri pe arene mici ca spațiu”, a spus Martin Koren, Project Management și Marketing la FMX4Ever. “Ele sunt o parte esențială ce ne asigură de faptul că putem concura eficient”.

Ca parte a acestei cooperări, Dunlop va furniza și experiența sa unică acumulată în 125 de ani de inginerie a performanței construită pe expertiza sa acumulată în cursele de motorsport. Inginerii Dunlop și-au clădit această expertiză în cursele de circuit printre care se numără Campionatele Mondiale de GP 500cc, 250cc și 125cc, Campionatul Mondial de Superbike și altele. Succesul Dunlop în cursele de asfalt este de asemenea extins de numeroasele victorii obținute în cursele de la Isle of Man TT și de către alte titluri mondiale obținute în cursele de motociclete ce au avut loc de-a lungul Europei. În categoria curselor offroad, Dunlop este un jucător de top în Campionatul Mondial de Supercross și în competițiile outdoor AMA. Marca a avut de asemenea, începând cu 2011, o puternică revenire în cursele de MX GP.

"Sunt extrem de încântat de această nouă cooperare”, a spus Jacob Vanluchene, Sport & Athletes Manager la Red Bull Belux. “Dunlop are o asociere cu adevărat unică cu motorsportul și și-a demonstrat constant superioritatea în materie de tehnologie. Aștept cu nerăbdare să văd noi performanțe extraordinare grație acestei colaborări dintre cele două companii ".  

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii