ROMBAT, compania producătoare de baterii și acumulatori, lideră de piață în România, anunță lansarea oficială a producției în noua sa fabrică de baterii din Bistrița. Noua capacitate de producție este proiectată pentru fabricarea de baterii auto destinate mașinilor dotate cu sistemul start-stop și frână regenerativă.

ROMBAT anunta lansarea oficiala a productiei in noua capacitate C3
Producătorul de baterii și acumulatori, lider de piață în România, este deja pregătit să livreze produse pentru mașinile viitorului.
Noua capacitate de producție poate livra anual 700.000 de baterii pentru mașini cu tehnologia start-stop, cu scopul de a reduce emisiile de CO2.
Investiția marchează un moment important pe piață și reprezintă extinderea capacității de producție  la o capacitate de  3,3 mil baterii în vederea dezvoltării activităților de business ale companiei pe piețele externe.

ROMBAT, compania producătoare de baterii și acumulatori, lideră de piață în România, anunță lansarea oficială a producției în noua sa fabrică de baterii din Bistrița. Noua capacitate de producție este proiectată pentru fabricarea de baterii auto destinate mașinilor dotate cu sistemul start-stop și frână regenerativă. Aceste sisteme sunt folosite de fabricanții de automobile  pentru a îndeplini cerința obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2 /km. Prin deschiderea noii capacități de producție, compania țintește o piață a viitorului pentru care este pregătită să livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB și AGM.

Situată în Bistrița, noua capacitate de producție ROMBAT reprezintă o investiție de 83,4 milioane de lei din care 32,8 mil lei cu finanțare guvernamentală nerambursabilă. Hala de producție are o suprafață totală de aproximativ 5.000 de metri pătrați împărțiți în 3 ateliere de producție  (fabricare plăci, asamblare și formare baterii) și o zonă de depozitare baterii.

Dotarea fabricii s-a făcut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 mil euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de  înaltă calitate care să asigure succesul în competiția acerbă care se dă în marea industrie auto. În același timp toată investiția a fost gândită pentru a avea performanțe de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la coș, care sunt de 100 ori mai mici decât limita legală admisă. Foarte important este și impactul social al investiției prin crearea a 108 noi locuri de muncă.

„Investiția pe care o inaugurăm este un răspuns  la cererile de azi și de mâine ale clienților noștri și în mod special ale clienților producători de automobile", a declarat Ioan REPEDE, Director General al Rombat.

Compania ROMBAT a fost înființată în anul 1980. În cei peste 30 de ani de activitate, producătorul român de baterii și acumulatori a livrat peste 23,213 mil baterii pentru o gamă largă de vehicule, mașini și utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, mașini și utilaje agricole, yahturi ș.a.

În toate cele trei unități de producție pe care compania le deține la Bistrița, ROMBAT fabrică baterii convenționale atât pentru automobile cât și pentru aplicații heavy duty.

Din punct de vedere al vânzărilor, compania își menține constantă poziția de lider pe segmentul de after market din România, în 2012 dublându-și vânzările totale față de anul 2006. La nivelul echipării originale (segmentul OEM), ROMBAT și-a continuat colaborarea cu partenerul tradițional Dacia Renault și și-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrând baterii pentru mărcile Dacia, Renault, Peugeot și Nissan.

Pe piața externă, ROMBAT își vinde peste 60% din producție în țări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie ș.a., în Franța deținând cea mai mare cotă de piață, de  peste 10%.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii