BMW xDrive Challenge – simulatorul 3D la a treia generatie

BMW xDrive Challenge
Jocul BMW xDrive Challenge a ajuns la a treia generaţie.
Disponibil în 50 de ţări, peste 100.000 de download-uri.
Cu 1 din 4 download-uri, România este ţara cu cei mai mulţi jucători din lume.
Joc dedicat iOS cu grafică 3D, configurarea maşinilor şi participarea piloţilor BMW Motorsport din DTM.
Din joc în lumea reală: utilizatorii pot câştiga premii reale, se pot înscrie la drive-test sau pot solicita broşuri sau informaţii suplimentare despre modelele de interes.

Link descărcare xDrive Challenge: https://itunes.apple.com/ro/app/bmw-xdrive-challenge-2014/id770938488?mt=8

BMW xDrive Challenge a început în 2011 ca un proiect regional pentru Europa Centrală şi de Est. Proiectul a evoluat în fiecare an. Acum este disponibil în 50 de ţări şi a atras deja peste 100.000 download-uri. În România, BMW este una dintre cele mai apreciate mărci de automobile, iar sistemul inteligent xDrive echipează aproximativ 3 din 4 automobile livrate. Această popularitate s-a regăsit şi în interesul acordat faţă de joc unde România este pe primul loc în topul numărului de jucători cu un total de aproximativ 25%.

BMW xDrive Challenge a evoluat de la un simulator 3D pentru Facebook, la un joc dedicat pentru platforma iOS, Apple iPhone, iPad şi iPod. A păstrat însă cea mai importantă caracteristică – componenta socială. Astfel jucătorii se pot conecta prin Facebook pentru a concura împotriva prietenilor sau îşi pot anunţa rezultatele. În plus, pot participa la competiţii cu premii reale sau pot solicita drive-teste cu modelele din gama BMW X.

Utilizatorii pot concura cu unul dintre cele patru modele BMW X şi au posibilitatea să îl personalizeze sau să instaleze upgrade-uri de performanţă. Cu un nivel ridicat de detalii, este unul dintre primele simulatoare 3D care prezintă noul BMW X5.

A fost îmbunătăţită semnificativ şi calitatea game-play-ului. Cu un sistem de control simplu, jocătorul participă la sesiuni de 30 de secunde, având la dispoziţie o serie extinsă de trasee. În plus, pot fi provocaţi în curse directe trei piloţi BMW Motorsport din DTM: Bruno Spengler, Martin Tomczyk şi Timo Glock.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive şi noul BMW X5
BMW xDrive se distinge faţă de celelalte soluţii de tracţiune integrală prin controlul electronic pe baza informaţiilor primite de la DSC (Dynamic Stability Control) şi ABS. Aceasta garantează un răspuns deosebit de rapid care maximizează şi performanţele dinamice în viraje. Astfel, sistemul are capacitatea de a sesiza tendinţele supraviratoare şi subviratoare şi poate varia cuplul între punţi pentru a corecta acest comportament.

BMW xDrive permite o variaţie a cuplului de 100% pe oricare din punţi. De asemenea, pentru un plus de sportivitate sau agilitate la manevrele de parcare se remarcă posibilitatea de a transfera întregul cuplu motor către roţile spate, eliberând putea faţă pentru control maxim.

Noul BMW X5, care a debutat în noiembrie 2013 pe pieţele din întreaga lume, alătură sistemului BMW xDrive şi diferenţialul spate Dynamic Driving Control disponibil opţional prin pachetul Dynamic. Acesta permite variaţia cuplului între cele două roţi spate astfel încât, la abordarea sportivă a virajelor, cuplul motor să fie transferat cu precizie către o singură roată.

BMW xDrive Challenge se doreşte un instrument de promovare pentru sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. În România aproximativ 3 din 4 maşini comandate sunt echipate cu acest sistem, în timp ce BMW X5 este cel mai de succes model al mărcii.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii