Skoda Citigo
Campania modelelor: Primul automobil ŠKODA de oraș întărește poziția mărcii ŠKODA în Europa.
Succes: în 2013, vânzările ŠKODA Citigo au crescut cu 51 de procente.
Versatilă: disponibilă cu 3 sau 5 uși, cu motor pe benzină și CNG.
Cel mai ecologic model ŠKODA: Citigo G-TEC emite doar 79g de CO2 pe km.
City-Clever: mult spațiu, soluții inteligente, siguranță maximă.
Emoțional: ŠKODA Citigo Monte Carlo captivează cu designul sportiv.

La fabrica Volkswagen din Bratislava a ieșit de pe linia de producție ŠKODA Citigo cu numărul 100.000. Primul automobil de oraș al mărcii a fost lansat la finalul anului 2011 și s-a bucurat încă din acel moment de o prezență de succes pe piață. Modelul încântă prin spațiul interior generos, soluțiile inteligente, consumul redus de carburant, nivelul ridicat de siguranță, manevrabilitatea perfectă, designul curat și valoarea ridicată. 2013 a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 51 de procente.

“Cele 100.000 de automobile Citigo produse din 2011 şi până acum demonstrează cât succes are pe piață ‘micuța noastră mașină’,” declară Werner Eichhorn, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Vânzări și Marketing. “Cu Citigo, care a fost lansat acum aproape trei ani, am demarat cea mai mare ofensivă a modelelor întreprinsă de compania noastră. De atunci, acest model inteligent, de dimensiuni reduse,  a îmbogățit segmentul în creștere al mașinilor de oraș și a atras noi clienți către marcă. Citigo ne întărește poziția în cadrul pieței europene și suntem cu adevărat încântați de modelul nostru,” declară Eichhorn.

ŠKODA Citigo este automobilul de oraș perfect: compact, dar în același timp spațios, economic și agil, atractiv, sigur și inteligent. “ Citigo oferă toate valorile ŠKODA în cel mai mic spațiu,” declară Eichhorn. Această combinație a fost primită foarte bine de către clienți: în 2013, vânzările acestor mașini mici și sprintene au crescut cu un solid 51%, ajungând la 45.000 de automobile.

Cu dimensiunile sale compacte (3,56 m lungime, 1,64 m lățime și 1,48 m înălțime), ŠKODA Citigo oferă manevrabilitate perfectă. În același timp, modelul impresionează prin spațiul interior bine structurat, care este atât de tipic pentru automobilele ŠKODA.

Numeroase concepte inteligente fac din Citigo un adevărat automobil ‘Simply Clever’. Cu diverse compartimente de depozitare și plase, cârlige, precum și un portbagaj spațios – acest automobil este extrem de practic. Și excepțional de sigur: Citigo este primul automobil din segmentul maşinilor mici, care împreună cu modelele similare din cadrul Grupului Volkswagen, a primit cel mai bun calificativ posibil, de 5 stele, la testele de impact Euro NCAP.

ŠKODA Citigo este în plus unul dintre cele mai ecologice automobile de oraș de pe piață. Dispune de un motor 1.0 MPI cu trei cilindri, care furnizează 44 kW/60 CP sau 55 kW/75 CP. Fiecare versiune de motorizare poate fi cuplată fie la o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză, fie la una automatizată ASG. Modelul 1.0 MPI/44 kW Citigo Green tec are un consum mixt de numai 4,1 l/100 km și emite numai 95 g CO2 pe km.

Din luna octombrie 2012, automobilul de oraș este disponibil și cu un motor CNG. ŠKODA Citigo G-TEC utilizează doar 4,4 m³ (2,9 kg) de CNG pentru 100 km, cu emisii de CO2 de numai 79 g/km. Aceasta face ca Citigo G-TEC să fie cel mai ecologic automobil ŠKODA disponibil. Până acum, ŠKODA a livrat în total peste 1.900 de automobile către clienți, dintre care 1.300 au fost comercializate doar în 2013. Anul trecut, o călătorie record a reușit să ridice prestigiul modelului Citigo G-TEC: într-un interval de 5 zile, campionul la economia de combustibil, austriacul Gerhard Plattner, a condus la un consum mediu de carburant de 2,39 kg CNG/100 km, de la Vicenza (Italia) la Stockholm (Suedia).

La începutul lunii mai, producătorul de automobile din Republica Cehă a introdus o ediție sportivă și cu puternică încărcătură emoţională a modelului Citigo. ŠKODA Citigo Monte Carlo a fost lansată cu un design atrăgător, de raliu, cu multe detalii sport. Printre altele, aceasta dispune de suspensii sport coborâte, jante din aliaj de 16 inch, proiectoare de ceață integrate în bara din față, o grilă a radiatorului neagră, difuzor de aer integrat în panoul din spate și bara spate. Interiorul se înscrie în aceeași temă, dispunând de un volan sport cu 3 spițe, tapițerie neagră pe plafon, finisare neagră a interiorului și tapițerie pentru scaune cu design Monte Carlo.

De la lansare, ŠKODA Citigo a câștigat numeroase premii atât în țara de origine cât și în străinătate. Printre acestea se numără, ‘Car of The Year 2012’ în Republica Cehă, ‘Company Car of the Year’ și ‘Internet Car of the Year’ la Fleet Awards.

ŠKODA Citigo – repere
2011
Septembrie   Premiera ŠKODA Citigo - primul automobil de oraș al mărcii
2012
Ianuarie         ŠKODA Citigo câștigă ‘Car of the Year 2012’ la categoria ‘City Cars’
Martie Lansarea versiunii ŠKODA Citigo cu 5 uși la Salonul Auto de la Geneva
Octombrie      Lansarea ŠKODA Citigo CNG - primul automobil cu gaz natural comprimat de pe piață
2013
Iulie    Călătoria record a modelului ŠKODA Citigo cu propulsie pe bază de CNG în jurul           Europei
2014
Martie Premiera ŠKODA Citigo Monte Carlo la Salonul Auto de la Geneva
Mai      ŠKODA Citigo cu numărul 100.000 iese de pe linia de producție din Bratislava
            Lansarea ŠKODA Citigo Monte Carlo

Sursa : Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii