La 13 ani de la relansarea mărcii în 2001, MINI a ajuns la o cifră impresionantă astăzi: 3 milioane automobile au ieşit de pe linia de fabricaţie de la uzina din Oxford, Marea Britanie.

Noul MINI Hatch 5 usi
La 13 ani de la relansarea mărcii în 2001, MINI a ajuns la o cifră impresionantă astăzi: 3 milioane automobile au ieşit de pe linia de fabricaţie de la uzina din Oxford, Marea Britanie. În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă, două milioane din maşinile produse aici au fost exportate în mai mult de 110 ţări.

Harald Krüger, Membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru Producţie şi Peter Schawarzenbauer, Membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce şi Aftersales, au fost alături de Baroneasa Susan Kramer, Ministrul Transporturilor al Marii Britanii şi Frank Bachmann, Director General al Fabricilor Oxford şi Swindon, la ieşirea de pe linia de fabricaţie a automobilului care a marcat această dublă aniversare. Automobilul este un MINI Hatch 5 uşi, model care urmează să îşi facă debutul în ţările din întreaga lume, inclusiv România, din luna octombrie.

„Made in England”: Producţia MINI în Marea Britanie
Fabrica de la Oxford produce în acest moment modelele MINI 3 Hatch uşi, MINI Hatch 5 uşi, MINI Convertible, MINI Roadster şi MINI Coupe. Succesul mărcii după relansarea din 2001 este reflectat şi la Oxford. La început erau angajaţi 2400 de muncitori care produceau 300 de automobile pe zi într-un singur schimb. Astăzi, aproximativ 4000 de muncitori realizează 1000 de maşini în trei schimburi pe zi.

Marea Britanie este a doua piaţă MINI ca volum, după Statele Unite. În acelaşi timp, Marea Britanie este a patra piaţa BMW Group, după China, Statele Unite şi Germania.
80% din automobilele MINI fabricate în Oxford sunt exportate, ceea ce poziţionează marca pe poziţia a treia în topul exportatorilor de automobile din Marea Britanie.

„Marca MINI are puternice legături cu Marea Britanie de zeci de ani. Cu producţia MINI din Oxford dovedim angajamentul nostru pentru respectarea identităţii mărcii, şi urmăm strategia noastră „Producţia urmează piaţa”. Oxford este centrul britanic al producţiei MINI, cu fabrica de componente de caroserie de la Swindon şi fabrica de motoare de la Hams Hall, din apropiere de Birmingham”, a declarat Harald Krüger, Membru Consiliul Director BMW AG, la eveniment.

„Astăzi marcăm două rezultate importante pentru MINI: trei milioane de unităţi produse şi două milioane MINI exportate. Acestea sunt cifre impresionante şi cu siguranţă un motiv de sărbătoare. În toate pieţele, mari sau mici, MINI a avut mereu o legătură emoţională cu clienţii mărcii”, a declarat Peter Schwarzenbauer, Membru Consiliul Director BMW AG.

Ministrul Transporturilor, Baroneasa Kramer, a declarat: „Felicit angajaţii MINI de la Fabrica Oxford pentru atingerea acestui rezultat remarcabil. MINI este un simbol britanic şi este o componentă importantă a industriei de automobile care susţine economia britanică. Guvernul lucrează pentru a crea mediul potrivit pentru ca producători ca BMW să continue să inoveze şi să dezvolte maşini britanice cu un succes internaţional.”

Investiţii importante, o dovadă a angajamentului pentru producţia în Marea Britanie
BMW Group a investit în total 1,75 miliarde lire sterline în fabricile din Marea Britanie începând cu anul 2000. Numai între 2012 şi 2015, BMW Group va investi în total 750 milioane lire în reţeaua de producţie MINI UK. Acest demers este parte a unei strategii internaţionale de creştere pentru marca MINI şi asigură viitorul pe termen lung şi slujbele a 5600 de locuri de muncă din Oxford, Swindon şi Hams Hall.

Strategia globală de dezvoltare: extinderea capacităţilor de producţie
În 2013 au fost produse 303177 modele MINI, în timp ce volumul total la Oxford a fost de 175986 unităţi. Diferenţa de 125559 automobile MINI Countryman şi MINI Paceman a fost acoperită de partenerul de producţie MSF Graz, din Austria.

BMW Group va extinde suplimentar capacităţile de producţie ca un următor pas important în strategia globală de expansiune a mărcii. Producţia noului MINI Hatch este împărţită din iulie 2014 cu partenerul VDL Nedcar din Born, Olanda, asigurând mai multă flexibilitate pentru dezvoltarea de noi modele. Oxford va rămâne însă, şi pe viitor, centrul producţiei MINI.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii