MINI continua implicarea in Raliul Dakar pana in 2017
MINI va juca în continuare un rol important în Raliul Dakar. Cu numai 26 de zile înainte de startul competiţiei din 2015 (4-17 ianuarie), Jochen Goller, Senior Vice President MINI, a anunţat extinderea progamului mărcii pentru Raliul Dakar până în 2017.

„Raliul Dakar este competiţia supremă pentru piloţi şi echipe, ceea ce o face una dintre cele mai palpitante evenimente din lumea motorsportului. MINI a abordat această provocare unică cu mult succes în ultimii ani. Dakar a oferit mărcii oportunitatea unică de a crea o legătură cu fanii de oriunde din lume, cu pasionaţii Dakar şi cu cei care privesc dincolo de statistici şi rezultate şi se bucură de locuri fascinante şi exotice. Aceste motive strategice precum şi dorinţa constantă de a ne îmbunătăţii, stau la baza deciziei esenţiale de a extinde angajamentul pentru Dakar dincolo de 2015, în 2016 şi 2017, împreună cu partenerul nostru strategic în motorsport, X-raid. În ultimele trei ediţii Dakar, MINI ALL4 Racing, cu calităţile sale esenţiale – performanţă, fiabilitate şi agilitate, s-a dovedit concurentul principal. Obiectivul nostru pentru 2015 este să obţinem acelaşi rezultat la echipe ca în 2014”, a explicat Goller.

Parteneriatul dintre X-raid şi MINI a început în 2010. Anul următor, echipa germană a înscris în Dakar primele modele MINI ALL4 Racing, bazate pe proaspăt lansatul MINI John Cooper Works Countryman. În 2012, la un an de la debut, MINI ALL4 Racing obţinea prima victorie şi repeta performanţa în 2013 şi 2014. La ediţia din acest an, în ianuarie, se impunea Joan „Nani” Roma alături de o performanţă de echipă remarcabilă: podiumul era integral acaparat de MINI şi un total de 7 modele terminau în primele 10 clasate.

În ediţia din 2015, 10 MINI ALL4 Racing, cu echipaje din 12 ţări, vor participa la această aventură spectaculoasă, Raliul Dakar, iar Joan „Nani” Roma va intra în luptă pentru titlu. „Raliul Dakar este o competiţie foarte dificilă. Sunt mulţi concurenţi noi puternici pe lista de start. Dar MINI şi X-raid au o experienţă foarte bogată şi, prin MINI ALL4 Racing o maşină foarte rapidă şi fiabilă. Nu există dubii că suntem capabili să câştigăm, indiferent cine sunt concurenţii noştri” a declarat Roma.

Echipajele MINI pentru Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team
#300 Joan “Nani” Roma/Michel Périn (ES/FR)
#305 Orlando Terranova/Bernardo “Ronnie” Graue (AR/AR)
#306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)


X-raid Team
#310 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU)
#314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)
#319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)
#329 Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU)
#332 Zhou Yong (CN)
#334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

Qatar Rally Team
#301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR)

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii