Sistemul de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking este echipamentul de siguranţă pentru care BMW Group primeşte un Euro NCAP Advanced Award.

Sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking
Sistemul de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking este echipamentul de siguranţă pentru care BMW Group primeşte un Euro NCAP Advanced Award. Bazat pe informaţiile pe care le primeşte de la o cameră video montată sub oglinda retrovizoare din interior, sistemul reduce pericolul coliziunilor cu pietonii în traficul urban şi este disponibil în echiparea standard sau serie pentru aproape întreaga gamă de modele BMW şi MINI.

Premiul Euro NCAP Advanced Award este oferit anual şi recompensează inovaţiile în domeniul siguranţei active şi pasive. La prima prezentare a premiului, în 2010, a fost distins sistemul BMW intelligent Emergency Call cu localizarea automată a accidentului şi algoritm de evaluare a gravităţii acestuia.

Sistemul de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking este disponibil pe aproape toată gama de modele BMW, de la BMW Seria 1, la BMW Seria 7, precum şi pe noile MINI Hatch cu 3 şi 5 uşi, în diferite configuraţii, standard sau opţional. De exemplu, la noul BMW Seria 2 ActiveTourer, proaspăt distins cu 5 stele la testele EuroNCAP, acesta este disponibil în echiparea standard.

Sistemul funcţionează la deplasări cu o viteză între 10 km/h şi 60 km/h şi este astfel ideal pentru evitarea accidentelor în utilizarea urbană. Informaţiile livrate de o cameră video amplasată sub oglinda retrovizoare interioară sunt evaluate pentru a analiza situaţia de trafic. Imediat ce se detectează un potenţial risc de impact cu un pieton, conducătorul auto este avertizat printr-un indicator vizual pe display-ul de bord, pe Head-up Display (dacă acesta este disponibil) şi printr-un semnal acustic. Totodată frânele sunt pregătite pentru o intervenţie rapidă. La cea mai mică apăsare a pedalei de frână, se aplică cea mai mare forţă de decelerare. Suplimentar, după semnalul de avertizare, sistemul poate iniţia o frânare automată cu o forţă medie, suficientă pentru a evita majoritatea incidentelor din traficul urban.

O serie extinsă de sisteme de siguranţă activă sunt acum disponibile pe noile modele BMW şi MINI, utilizând informaţiile livrate de camera frontală: Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (prin vibraţii în volan), Asistentul pentru fază lungă (activează/dezactivează faza lungă în funcţie de situaţiile din trafic, împreună cu farurile adaptive poate regla fascicolul de lumină, fără să îl dezactiveze, pentru a evita orbirea celorlalţi participanţi la trafic) sau Info pentru viteza maximă pe tronsonul de drum şi depăşirea interzisă (avertizează conductorul auto cu privire la resticţiile legale de viteză şi depăşire).

Sistemul de avertizare la pietoni cu funcţie de City Braking a fost testat riguros de către laboratorele independente Euro NCAP pentru a primi această distincţie. Rezultatele evaluărilor demonstrează eficienţa acestui sistem în traficul cotidian şi este motivul pentru care fost distins cu Euro NCAP Advanced Award 2014. 

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii