Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit
Federația Română de Karting (FRK) a definitivat calendarul competițional pentru un nou sezon din Campionatului Național de Karting Viteză pe Circuit. În afara celor șase etape care contează în lupta pentru titlurile naționale, FRK va mai organiza Cupa FRK și Cupa României.
 
Sezonul 2015 din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit va avea, la fel ca anul trecut, șase etape programate pe cele mai spectaculoase circuite de karting din România. Circuitele de la București, Târgu Secuiesc și Bacău vor găzdui câte două etape, prima fiind programată pe 16 – 17 mai pe circuitul AMCKart din București. “Începănd din mai și până în octombrie vom avea un sezon plin. Piloții din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit au la dispoziție un program interesant și sunt sigur că vom avea parte de un sezon foarte disputat în ceea ce privește lupta pentru titlurile naționale”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

După etapa de la București din mai, sezonul va continua cu etapa din Bacău (6 – 7 iunie) și Târgu Secuiesc (18 – 19 iulie). Partea a doua a sezonului va începe la Târgu Secuiesc (5 – 6 septembrie), și va continua la București (19 – 20 septembrie) și Bacău (10 – 11 octombrie).

La fel ca în sezonul 2014 vor fi cinci titluri naționale în joc la clasele Promo BB (5 – 7 ani), Pufo (6 – 8 ani), Mini (9 – 12 ani), KFJuniori (12 – 14 ani) și KZ2 seniori (peste 15 ani).

În afara etapelor din Campionatul Național de Karting VIteză pe Circuit, FRK va organiza și două competiții oficiale, dar care nu vor conta în întocmirea clasamentului național. “Sezonul de karting începe în mod tradițional cu Cupa FRK, la Târgu Secuiesc, și se va încheia cu Cupa României, pe circuitul din Bacău. Ne gândim să avem mai multe astfel de competiții în calendar care să contribuie și mai mult la dezvoltarea acestui sport în România și suntem în discuții să organizăm și Trofeul Transilvaniei”, a mai spus Lucian Ștefan, președintele FRK.

Cupa FRK este programată în weekendul 2 – 3 mai, iar Cupa României se va desfășura pe 10 – 11 octombrie.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii