Vânzările mondiale mai mari cu 5,4% şi creşterea considerabilă peste piaţă din China şi Europa au creat premisele lansării unui anumit model PEUGEOT, cu ocazia celei de-a 85-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva 2015.

Peugeot intra in cursa
Vânzările mondiale mai mari cu 5,4% şi creşterea considerabilă peste piaţă din China şi Europa au creat premisele lansării unui anumit model PEUGEOT, cu ocazia celei de-a 85-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva 2015.

Desfăşurat pe o suprafaţă de 2.600mîntr-un decor special, standul de anul acesta poartă amprenta emblematicului Onyx, având ca note dominante negrul mat şi nuanţa cuprului. Standul PEUGEOT va găzdui nu mai puţin de 3 concept car-uri, PEUGEOT 2008 DKR şi alte 23 de modele inclusiv noul PEUGEOT 208 prezentat în premieră mondială. La doar 3 ani de la lansare, cel mai bine vândut model din gama PEUGEOT - cu peste 1 milion de unităţi vândute - propune o versiune restilizată, constituind una din principalele atracţii dintre noutăţile PEUGEOT.

PEUGEOT îşi continuă, la Geneva, strategia de urcare în gamă pregătind 3 zone expoziţionale:
- Zona GT Line: Peugeot îşi afirmă personalitatea şi dinamismul cu noile versiuni restilizate ale modelelor PEUGEOT 208, 308, 508 şi RCZ;
- Zona Sport, concentrată pe performanţă, în care sunt expuse PEUGEOT 308 & 308 SW GT, RCZ R şi 208 GTi by PEUGEOT Sport – Dakar - înglobează experienţa competiţiilor sportive la versiunile standard - şi impresionantul PEUGEOT 2008 DKR care tocmai a revenit din Dakar;
- Zona Tehnologiilor reflectă expertiza tehnologică a Mărcii, cu exponate precum transmisia automată EAT6, motorizările PureTech, BlueHDi şi THP conforme Euro 6 şi cele 20 de motorizări Best in class, care poziţionează PEUGEOT  ca referinţă în materie de eficienţă şi emisii  CO2.


NOUL PEUGEOT 208: ŞI  MAI BUN!
La trei ani de la lansarea, chiar aici la Geneva, noul 208 care va fi comercializat începând cu luna iunie 2015 şi îşi afirmă noile ambiţii, graţie interiorului şi exteriorului restilizate, ofertei extinse cu noile motorizări Euro 6 şi echipamentelor inedite.

Adoptată deja de PEUGEOT 308, 508 şi RCZ, noua gamă 208 integrează la rândul său noua echipare GT Line. În configuraţia cu 3 şi 5 uşi, cu motorizări pe benzină PureTech şi Diesel BlueHDi, 208 GT Line împrumută alura sportivă a GTi: de exemplu, exteriorul propune grila Equalizer, jante ample pe 17” şi carcase retrovizoare negre, în timp ce interiorul vine cu scaune şi volan sport, pedalier din aluminiu care vă invită să conduceţi mai dinamic.

Demn predecesor al versiunii PEUGEOT 205 GTi (a cărui aniversare de 30 de ani a adus lansarea ediţiei 208 GTi 30) noua versiune 208 GTi by PEUGEOT Sport îşi face, de asemenea, apariţia în gamă: capota ascunde cei 208 CP, un diferenţial de tip Torsen cu alunecare limitată, discuri de frână faţă de 330mm şi un stil impecabil: cea mai radicală versiune propusă de 208!

Noi echipamente high-tech
Pentru a reduce riscul de coliziune şi gravitatea acesteia în mediul urban, PEUGEOT 208 integrează noul dispozitiv de frânare Active City Brake, care se activează la o viteză mai mică de 30km/oră. Cu ajutorul radarului integrat în partea superioară a parbrizului, acest sistem de siguranţă, extrem de util în oraş, acţionează automat frânele până la oprirea completă a vehiculului dacă este cazul.

Noile motorizări Euro 6 şi transmisia automată EAT6
Noua gamă  208 se caracterizează, desigur, prin stilul şi echipările inovatoare dar şi graţie celor 4 noi motorizări dezvoltate de  Grupul PSA PEUGEOT CITROËN şi noua transmisie automată EAT6.

În ceea ce priveşte motorizările BlueHDi diesel  merită să amintim: introducerea a 3 noi motorizări de performanţe diferite: 1.6L BlueHDi 75 CP, 100 CP şi 120 CP. Motorizările de 1.6L BlueHDi 75 CP & 100 CP afişează un consum de 3l/100km cu emisii de 79g/km  CO2, poziţionând noul PEUGEOT 208 ca lider mondial pe segmentul vehiculelor cu motoare termice în materie de emisii CO2 .

Gama pe benzină PureTech petrol  include 3 versiuni: 2 deja existente: 1.0L PureTech 68 şi 1.2L PureTech 82 şi o versiune nouă,  1.2L PureTech 110 S&S cu un nivel al emisiilor record de 103g/km  CO2.

Noutatea lui 2015,  noua cutie automată EAT6,  creşte eficienţa gamei: Tehnologia Quickshift –permite rularea mai dinamică şi mai lină;

MOTORIZĂRI: EXCELENŢA  TEHNOLOGICĂ  ÎN  SLUJBA  PERFORMANŢEI  ŞI A EFICIENŢEI
Iniţiată în 2014, introducerea motorizărilor Euro 6 continuă şi în 2015 atât la gama Diesel cât şi pe benzină cu 20 motorizări Best in class la categoria lor de performanţă.

De remarcat:
-  Nivelul de emisii Peugeot este acum sub 110g  CO2 /km;
- Graţie perfomanţelor înregistrate de Peugeot în 2014, Grupul PSA PEUGEOT CITROËN şi-a consolidat poziţia de lider în Europa cu un nivel mediu al emisiilor de 110,3g/km  CO2 (CAFÉ);
- În rândul liderilor CAFÉ,  PEUGEOT a reuşit să reducă semnificativ emisiile: -4.6% în 2013-2014 şi -27% în ultimii 10 ani.

PEUGEOT 108: ŞI MAI ATRACTIV
Lansată în vara lui 2014, citadina cu design şic şi distinctiv a înregistrat peste 40% din  vânzări cu echipările de nivel 3 şi 4 (Allure şi Féline), şi în versiunea cabriolet TOP! Reprezintă aproape unul din cinci modele 108 vândute.

Pentru a-şi consolida succesul, toate motorizările sunt conforme normei Euro 6. În plus, gama 108 se va extinde cu ediţia specială Roland Garros. Versiunea bi-ton este acum disponibilă în configuraţia cu 3 respectiv 5 uşi şi o gamă de 6 culori.

Funcţia MirrorScreen beneficiază de o actualizare a soft-ului versiunea 1.1 pentru a fi compatibilă cu o gamă mai mare de telefoane şi adaugă o aplicaţie a navigaţiei care poate funcţiona offline atunci când nu există conexiune de date.

Începând din luna Mai puteţi găsi în catalog o opţiune care integrează mai multe tehnologii precum: alertă depăşire involuntară a liniei de demarcaţie şi sistemul de frânare automată de urgenţă.

CONECTIVITATE: OFERTA SE MĂREŞTE
Pachetele PEUGEOT Monitoring, Mapping sau Tracking vor fi comercializate la începutul verii 2015. Printre serviciile propuse se numără accesarea carnetului de întreţinere virtual, graţie funcţiei Monitoring, localizarea vehiculului în caz de furt cu pachetul  Tracking  în timp ce pachetul  Mapping face posibilă monitorizarea la distanţă în cazul în care aţi împrumutat autovehiculul copiilor (de exemplu).

MirrorScreen, o altă inovaţie, este disponibilă la gama PEUGEOT 208 şi 108. Sistemul redă ecranul smartphone-ului pe touchscreen-ul de 7” al autovehiculului optimizând confortul vizual atunci când accesaţi aplicaţiile de pe telefon, sistemul audio sau navigaţie…

De asemenea, disponibilă opţional  cu ajutorul portului 3G conectat la ecranul tactil al PEUGEOT-ului 208, 2008, 308 şi 508, oferta PEUGEOT Connect Apps propune un pachet de 18 servicii conectate care fac viaţa conducătorului auto şi a pasagerilor mai uşoară: identificarea unui loc de parcare, a celei mai apropiate staţii de carburant, celor mai bune restaurante etc

PEUGEOT INSPIRĂ VISE
Cu o gamă “8” complet reînnoită, PEUGEOT prezintă la Geneva cea mai tânără gamă a sa, cu o vechime de doar 3 ani. Progresând mai repede decât piaţa, PEUGEOT revine pe scena internaţională cu ambiţia de a inspira vise. Astfel, cei 700.000 de vizitatori aşteptaţi  vor fi transpuşi în viitor graţie celor 3 concept car-uri expuse, vor putea descoperi o veritabilă alternativă la mobilitatea urbană graţie acelor scutere cu 2 respectiv 3 roţi, precum şi oferta de servicii conectate PEUGEOT sau pot pur şi simplu să se delecteze cu PEUGEOT Music.

3 concepte, 1 viziune a Mărcii
PEUGEOT inaugurează cu Onyx un concept exclusivist cu linii precise, combinând cu îndrăzneală nuanţele de negru şi cupru, pentru a inspira o versiune radicală a 208 GTi by PEUGEOT Sport, comercializată pentru prima dată ca versiune de serie. Cu ocazia Salonului de la Geneva, Onyx merge şi mai departe: de această dată, întregul stand PEUGEOT reflectă principiul liniilor precise cu un perete întreg realizat din cupru.

Alăturat, versiunea PEUGEOT EXALT încarnează viziunea sublimă a berlinei, echipată cu propulsorul Hybrid4 ce poate atinge până la 340 CP, fără să uităm, desigur, de folosirea materialelor inovatoare precum caroseria din oţel brut.

PEUGEOT QUARTZ reprezintă viziunea Peugeot asupra SUV-ului premium: stilul sportiv, robust şi puternic degajă forţă vizuală în concordanţă cu propulsorul full-hybrid ce poate atinge 500 CP.

Cursele auto - un veritabil laborator tehnologic
Pe segmentul SUV şi crossover, graţie dimensiunilor impresionante, PEUGEOT 2008 DKR reprezintă ultima apariţie în domeniul competiţiilor auto. Revenit de curând din America de Sud, acesta poartă încă amprenta cursei de 10.000 km din redutabila şi extrem de exigenta competiţie auto: Raliul Dakar. Modelul inaugurează revenirea Mărcii, pregătită să câştige următoarea ediţie a raliului din 2016.

O gamă unică în lume - noile vehicule pe 2 şi 3 roţi motorizate
Pionier în motociclism în 1898, PEUGEOT expune la Geneva 3 modele de scutere, orientate la rândul lor spre segmentul premium: Speedfight 4, noul scooter 50cc sportiv şi modern; Django 50, 125cc &150cc care reînvie trecutul, adoptând un stil fresh al anilor “50 şi un pachet de personalizare unic şi, nu în ultimul rând, Peugeot Metropolis 400cc care se poziţionează ca cel mai tehnologic scooter în 3 roţi de pe piaţă, primul scooter propus cu ediţia specială D-Air by Dainese, cel mai eficient airbag wireless de pe piaţă.

Încărcaţi-vă bateriile cu Peugeot Music
Aveţi nevoie de o pauză? Vizitatorii standului PEUGEOT se pot odihni pe una din cele 2 băncuţe special amenajate, îşi pot conecta smartphone-urile la mufele USB şi se pot relaxa ascultând melodiile artiştilor PEUGEOT Music.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii