Raliul Suediei înseamnă debutul pentru echipa Napoca Rally Academy în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC 2), iar pentru Simone Tempestini ocazia perfectă de a aduna experiență alături de Matteo Chiarcossi, copilotul său.

Simone Tempestini - Subaru Impreza
Simone Tempestini începe campania din WRC 2 în Raliul Suediei.
Pilotul NRA va concura cu un model Subaru Impreza.
Echipa Napoca Rally Academy este prima echipă românească din WRC.

Raliul Suediei înseamnă debutul pentru echipa Napoca Rally Academy în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC 2), iar pentru Simone Tempestini ocazia perfectă de a aduna experiență alături de Matteo Chiarcossi, copilotul său. 

Cu un program complet în Junior WRC, unde a terminat pe locul 4 în prima etapă din 2015 la Monte-Carlo, Simone Tempestini va încerca să adunce cât mai multe puncte și pentru Napoca Rally Academy în WRC 2. NRA este prima echipa românească înscrisă în mondialul de raliuri, iar Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi vor concura în WRC 2 cu un model Subaru Impreza, mașina cu care juniorul NRA a învățat să piloteze în raliuri.

“Participarea în WRC 2 este foarte importantă atât pentru noi ca echipaj, cât și pentru echipa. Avem nevoie de experiență cât mai multă  la acest nivel și trebuie să ne perfecționăm dictarea. În Suedia eu și Matteo ne vom concentra pe acest aspect și sunt sigur că ne vom distra la maximum pe zăpadă. În același timp, acest raliu este și primul pentru Napoca Rally Academy în competiția pe echipe din mondialul de raliuri și sper să adunăm cât mai multe puncte în acest clasament”, a spus Simone Tempestini.

Raliul Suediei este un raliu clasic pe zăpadă cu o serie de provocări care vor solicita la maximum atât echipajul, cât și mașina de competiție. Spectacolul începe de joi seara, cu o super specială de 1,9 kilometri, și va continua până duminică. În total sunt programate 21 de probe speciale cu o lungime de 309,68 km. “Urmează un raliu dificil, în condiții complet noi pentru noi, dar unde abia aștept să luăm startul. Sper să fie un raliu pe care-l terminăm cu zâmbetul pe buze”, a mai adăugat Simone Tempestini.

“Raliul Suediei este primul pas pentru Napoca Rally Academy în competiția pe echipe din WRC 2. Faptul că adună puncte și pentru echipă nu este o presiune suplimentară pentru Simone ci o mândrie că poate să reprezinte culorile noastre și ale României în mondialul de raliuri, după ce am fost prima echipă care a câștigat un titlu european în raliuri”, a spus și Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii