Designul aniversar al BMW Z4 GTLM
Pe 21 martie, BMW Team RLL va concura în cea de-a 63-a ediţie a legendarei curse de 12 ore de la Sebring (statul Florida, SUA). Clasica de anduranţă reprezintă cea de-a doua cursă din sezonul 2015 al United SportsCar Championship (USCC). BMW Motorsport şi BMW of North America sărbătoresc o aniversare specială cu ocazia revenirii la Sebring: acum 40 de ani, BMW Motorsport a reuşit prima victorie la Sebring, cu modelul BMW 3.0 CSL.

În onoarea acestui succes, cele două BMW Z4 GTLM ale BMW Team RLL vor avea un design special când vor concura pe "Sebring International Raceway". Maşina cu numărul de concurs 25 va purta culorile modelului BMW 3.0 CSL ce a învins în 1975. La ceremonia de dezvelire, care s-a desfăşurat în cadrul "Amelia Island Concours d’Elegance" din nordul Floridei, BMW of North America a prezentat, în premieră pentru public, designul aniversar al automobilelor.

Mulţi dintre piloţii care au contribuit la succesul de acum patru decenii au profitat de ocazie şi au participat la prezentare. La 40 de ani de victoria istorică, învingătorii de atunci - Brian Redman (SUA), Sam Posey (SUA) şi Hans-Joachim Stuck (Germania) - s-au reunit la Amelia Island. Jochen Neerpasch, primul director executiv al BMW Motorsport GmbH, şi Jens Marquardt, directorul actual al BMW Motorsport, au fost printre invitaţii la eveniment. Cu toţii au urmărit de aproape momentul în care actualul pilot BMW Team RLL, Bill Auberlen (SUA), a parcurs primele tururi cu BMW Z4 GTLM decorat în designul aniversar.

1975 a fost un an important pentru istoria BMW în America de Nord: BMW of North America a fost înfiinţat şi, doar câteva zile mai târziu, s-a obţinut prima victorie cu BMW 3.0 CSL, la Sebring. După ce a ocupat locurile al doilea şi la patrulea în clasamentul GTLM în priam etapă de la Daytona (SUA), BMW Team RLL speră ca la ediţia din acest an a clasicei de anduranţă să scrie un nou capitol în povestea de succes a BMW.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii