Cu ocazia evenimentului ”Carreau du Temple”, PEUGEOT a dezvăluit la Paris pe 2 aprilie, în premieră mondială viziunea sa asupra conceptului foodtruck, o chintesenţă de experienţe inovatoare, un adevarat restaurant pe roţi cu mâncare proaspătă.

PEUGEOT Foodtruck
Cu ocazia evenimentului Carreau du Temple”, PEUGEOT a dezvăluit la Paris pe 2 aprilie, în premieră mondială viziunea sa asupra conceptului foodtruck, o chintesenţă de experienţe inovatoare, un adevarat restaurant pe roţi cu mâncare proaspătă.

Conceput şi dezvoltat de Peugeot Design Lab, studioul central de design al Mărcii PEUGEOT, Foodtruck-ul PEUGEOT, denumit «Le Bistrot du Lio» îşi va face apariţia pe 14 aprilie în cadrul Săptămânii Design-ului de la Milano 2015, urmând să fie expus în Pavilionul Francez al Expoziţiei Mondiale de la Milano 2015, a cărei tematică este anul acesta  «Hrănirea Planetei, energie pentru viaţă».

Istoria PEUGEOT a început acum două secole în Franţa, o ţară cunoscută atât pentru deliciile culinare cât şi datorită industriei auto, ceea ce nu este doar o simplă coincidenţă: ambele domenii poartă simbolul preciziei, alchimiei şi inovaţiei. Din 1810, simpla moară de familie a PEUGEOT se transformă pentru a produce pânze de fierăstraie. Aventura industrială ia amploare rapid pentru ca în 1840 să apară prima râşniţă de cafea PEUGEOT, apoi în 1874, prima râşniţă de piper PEUGEOT al cărei mecanism este garantat pe viaţă. În 1882 este lansat primul vehicul PEUGEOT, bicicleta «Grand Bi», urmat rapid de un alt concept vizionar, primul automobil PEUGEOT. De atunci, PEUGEOT a produs peste 65 de milioane de vehicule în întreaga lume.

În 2015, PEUGEOT este singura marcă din lume care continuă să producă atât diferite articole de masă cât şi diferite tipuri de vehicule - automobile, biciclete, scutere – fabricate în milioane de exemplare.

Cele două secole pline de idei creative, ingeniozitate şi design, îşi exprimă astăzi întreaga chintesenţă pentru a da naştere inovatorului concept food truck, conceptul inedit al unui restaurant PEUGEOT pe roţi dedicat confortului şi plăcerii simţurilor.

Cele mai bune ingrediente pentru o reţetă de succes
Cathal Loughnane, Responsabil Peugeot Design Lab: «creaţiile noastre îşi focusează întreaga atenţie pe utilizatori. În ceea ce priveşte conceptul de Foodtruck PEUGEOT, am avut în vedere atât pe cei care pregătesc mâncarea cât şi pe cei care o consumă. Nu există bariere între interiorul şi exteriorul noului Foodtruck PEUGEOT, consumatorii pot vedea modul în care maestrul bucătar pregăteşte mâncarea, fiind extrem de aproape de acesta. Ne-am dorit în acelaşi timp extrem de mult să surprindem. Atunci când Foodtruck PEUGEOT rulează este o furgonetă compactă ce înglobează toate codurile specifice PEUGEOT.  Iar atunci când Foodtruck PEUGEOT staţionează, se transformă într-un restaurant Le Bistrot du Lion, într-o ambianţă extrem de relaxantă şi funcţională»

Graţie liniilor compacte Foodtruck-ul PEUGEOT este perfect adaptat utilizării urbane. Consolele scurte, atât în faţă cât şi în spate, sporesc manevrabilitatea, iar ampatamentul lung garantează o capacitate de încărcare remarcabilă.

Ajuns la destinaţie, Foodtruck-ul PEUGEOT, îşi deschide aripile şi îşi dublează lăţimea transformându-se într-un adevărat amfiteatru.

Bistrot du Lion este format dintr-un spaţiu de preparare a mâncării, un vagon de tip bistro, precum şi un spaţiu dedicat ambianţei muzicale, ce integrează platforma digitală a PEUGEOT MUSIC lansată recent de către Marcă şi care propune un web radio şi playlist-uri exclusive (www.peugeot.music.com).

Pentru ca utilizatorii să se bucure din plin de această experienţă,  Foodtruck-ul PEUGEOT integrează întregul echipament necesar pentru a găzdui peste 30 de persoane dornice să ia masa la Bistrot du Lion la măsuţele confortabile sub umbrelele de tip UMBROSA. În plus Bistrot du Lion dă dovadă de o atitudine responsabilă: nu lasă urme de resturi la plecare.

Pasionaţii de gastronomie nu pot pierde din priviri pe maeştrii bucătari, graţie ecranului de 46 inch dar şi a unui ansamblu de 8 difuzoare şi 32 Tweetere marca FOCAL amplasate strategic între furgon şi cabină, pentru o experienţă acustică optimă. Difuzoarele FOCAL redau cu fidelitate şi cel mai fin sfârâit ale mâncării pe plită … în plus, sunt prelucrate cu ajutorul echipamentului de mixaj existent în  «Le Bistrot du Lion», de renumiţii DJ fracezi Adriano şi The Reflex.

Pentru a se asigura că Foodtruck-ul PEUGEOT este perfect funcţional şi în deplină conformitate cu normele de autorizare şi igienă, Peugeot Design Lab a apelat la EUROMAG, specialist în food truck. Toate dotările pentru preparea mâncării sunt integral profesionale şi polivalente spre a se ridica la aşteptările maeştrilor bucătari, indiferent de metoda de gătit: de la gastronomia rafinată până la cea moleculară.

Maeştrii dispun la bord de 4 plite de tip grill şi cu inducţie, precum şi de 1 friteuză. Sistemul de ventilaţie asigură o calitate optimă a aerului, în timp ce combina frigorifică de 400 litri garantează prospeţimea alimentelor. Vitrina frigorifică de 350 de litri oferă băuturi reci, în timp ce expresorul profesional ROCKET ESPRESSO  vă invită să vă încheiaţi masa cu o cafea delicioasă.

Maestrul culinar Sven Chartier ia comenzile la Bistrot du Lion cu ocazia inaugurării Foodtruck-ului PEUGEOT
PEUGEOT l-a invitat pe renumitul maestru bucătar francez Sven Chartier (de la restaurantele Saturne şi Le Clown Bar din Paris) pentru a inaugura prima experienţă culinară în Bistrot du Lion. Echipa ideală  formată din primul restaurant pe roţi al mărcii şi un maestru bucătar, adept al surselor de aprovizionare locale şi al agriculturii organice.

Maestrul bucătar Sven Chartier va folosi, de asemenea, râşniţa de sare şi piper, denumită Milan, special creată pentru Foodtruck-ul PEUGEOT pentru a-l însoţi în aventurile sale culinare, un omagiu inedit dedicat alchimiei dintre arta culinară şi design.

Prima râşniţă produsă în serie de Peugeot Design Lab, acest duo MILAN va fi iniţial comercializată exclusiv în Pavilionul Francez pe perioada Expoziţiei Mondiale de la Milano 2015, iar apoi distribuită în toate punctele de vânzare PSP Peugeot (Poivrières Salières Production).

Produs la fabrica PSP din Quingey,  estul Franţei, setul MILAN este fabricat din lemn de fag provenit din pădurile locale din regiunea Franche-Comté şi adoptă sistemul unic U-Select, care permite utilizatorului să regleze cu precizie mărimea şi gustul boabelor, graţie celor 6 trepte de râşnire.

Râşniţele PEUGEOT sunt exportate în întreaga lume, cu 2,5 milioane de unităţi fabricate anual fiind unanim apreciate de cei mai renumiţi maeştri bucătari din lume pentru precizia mecanismului, la care se adaugă rezistenţa remarcabilă.

Prima călătorie făcută de Foodtruck PEUGEOT: Italia
Lansat la Paris, Foodtruck-ul PEUGEOT urmează să fie prezentat pe 14 aprilie la standul PEUGEOT din cadrul  Săptămânii Designului de la Milano 2015, după care va parcurge câţiva kilometri pentru a se  instala în Pavilionul Francez pe perioada Expoziţiei Mondiale de la Milano unde se va număra, cu siguranţă, printre atracţiile expoziţiei.

Sursa : Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii