Programul național dezvoltat de Goodyear pentru creșterea siguranței rutiere în rândul celor mici ajunge în Săptămâna Altfel în 5 orașe din țară: Suceava, Botoșani, Vaslui, București și Buzău, cu informații, materiale utile și jocuri interactive.

Programul Goodyear Pentru Siguranta celor Mici
Programul național dezvoltat de Goodyear pentru creșterea siguranței rutiere în rândul celor mici ajunge în Săptămâna Altfel în 5 orașe din țară: Suceava, Botoșani, Vaslui, București și Buzău, cu informații, materiale utile și jocuri interactive.

Goodyear Dunlop Tires România, împreună cu partenerii săi din lanțul de franciză PREMIO din România și cu echipa asociației De-a Arhitectura, va implementa în cursul săptămânii viitoare un nou proiect destinat creșterii siguranței rutiere în rândul celor mici.

Numit ”Lecția de siguranță”, proiectul promovează în rândul elevilor de vârstă școlară – de la elevi din clasele pregătitoare, la elevi de clasa a V-a –importanța conduitei preventive, încurajând elevii să poarte accesorii reflectorizante atunci când se deplasează de acasă la școală sau în alte locuri de interes pentru ei, să cunoască și să fie atenți la semnele de circulație și la ceilalți parteneri de trafic și să își dezvolte capacitatea de a vedea strada și traficul ca pe o parte importantă dintr-un ansamblu mult mai mare de elemente ce fac parte din viața lor.

Implementat în Săptămâna Altfel (6-10 aprilie a.c.),proiectul dezvoltat de Goodyear aduce în atenția celor mici, printr-o serie de activități interactive și neconvenționale pentru o oră de siguranță rutieră obișnuită, strada ca spațiu cu reguli stricte, unde un comportament aletoriu sau neatent poate avea consecințe neplăcute pentru cei ce împart acest spațiu comun, respectiv pentru cei pe care îi numim generic participanți la trafic.

”După cum se știe, copiii cu vârsta de până la 10-12 ani sunt printre participanții la trafic cei mai vulnerabili. Adesea zglobii, dar și mici de statură, copiii se numără printre cei care sunt cel mai puțin vizibili în trafic, atunci când se deplasează pe stradă, sau pot fi cei mai neastâmpărați atunci când se află în mașină sau când se deplasează în grup. Prin proiectele pe care le-am dezvoltat până acum în cadrul programului Goodyear Pentru Siguranța celor Mici ne-am propus să venim nu numai în întâmpinarea celor mici, oferindu-le o altfel de perspectivă asupra străzii și traficului rutier, ci și celor mari, fie ei educatori sau părinți, prin dezvoltarea unui set de instrumente utile pentru deplasarea cât mai în siguranță a celor mici”, a precizat Raluca Boțan, Marketing Manager CEE la Goodyear Dunlop Tires Romania. ”Astfel, pe lângă perspectiva nouă asupra străzii pe care o oferim copiilor prin parteneriatul pe care îl avem cu De-a Arhitectura, oferim copiilor care intră în proiectele noastre și materiale care să îi ajute să fie cât mai vizibili în trafic”, a mai precizat aceasta.

În cadrul proiectului ”Lecția de siguranță” în Săptămâna Altfel, Goodyear, De-a Arhitectura și partenerii Premio Railex Suceava, Premio Rec Botoșani, Premio Probitas Vaslui, Premio Primat București și Premio Clio Comserv Buzău, vor oferi unui număr de aproximativ 250 de copii o experință rutieră unică. În cadrul lecției, fiecare elev va primi kitul minim de siguranță al elevului alcătuit din vestă reflectorizantă, breloc reflectorizantpentru ghiozdan și un set de etichete școlare, precum și informații cu caracter concret prezentate de pilotul Andrei Mitrașcă în baza unui kit de siguranță rutieră dezvoltat de Goodyear.

Kitul de siguranță rutieră conține 10 semne de circulație, care au cea mai mare relevanță pentru pietoni, stickere fosforescente de diverse tipuri și dimensiuni, materiale reflectorizante - de la brelocuri la ochi de pisică, un ghiozdan și o broșură cu câteva elemente de bază pentru siguranța celor mici. În baza acestui kit, cei mici vor deprinde imporanța accesoriilor fosforescente și reflectorizante pentru creșterea vizibilității lor în trafic, ghidarea dupăsemne și limitele dintre strada ca spațiu public cu trafic mai mult sau mai puțin deschis și strada ca spațiu de joacă.

În partea a doua a lecției, arhitecții voluntari ai asociației De-a Arhitectura îi vor ajuta pe cei mici să dezvolte o construcție urbană în miniatură, utilizând spațiul clasei și recuzita pusă la dispoziție de Goodyear, și apoi să identifice în cadrul ei un set minim de reguli de circulație ce trebuie respectate în spațiul public.

Prima lecție va fi susținută luni, 6 aprilie, la elevi de clasa a II-a de la Școala Generală nr.8 din municipiul Suceava. În proiect mai sunt înscrise clase de la Școala Generală nr.10 Suceava, Școala Generală nr.17 Botoșani, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” din Vaslui, Școala Generală nr.199 Alexandru Ioan Cuza din București și Școala Generală ”George Emil Palade” din Buzău.

Sursa: Izebella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii