De la Fulda Sembusto, lansată în 1915, la cea mai recentă anvelopă Fulda Ecotonn 2.

Fulda sarbatoreste cea de-a 115-a sa aniversare si 100 de ani de anvelope de camion moderne
De la Fulda Sembusto, lansată în 1915, la cea mai recentă anvelopă Fulda Ecotonn 2.

Fulda sărbătorește cea de-a 115-a aniversare de la înființarea sa în 1900, și 100 de ani ca leader inovator în segmentul de anvelope pentru vehicule comerciale. Această moștenire a dus la transformarea mărcii Fulda într-una din mărcile germane de top, populare în întreaga Europă, oferind valoare vs. investiție, cu produse de înaltă calitate pentru vehicule comerciale ușoare și grele, precum și pentru turisme, 4x4 și SUV-uri.

Fulda este o marcă foarte importantă în portofoliul nostru, în special în relație cu anvelopele pentru vehiculele comerciale. Suntem foarte mândri să sărbătorim 100 de ani de tradiție în producția de anvelope de camion moderne marca Fulda, împreună cu ce-a de-a 115 aniversare a mărcii în sine. Anvelopa Fulda Sembusto produsă în 1915 a fost prima anvelopă de camion de la Fulda și de atunci încoace marca a oferit anvelope de camion de înaltă calitate. Acest lucru este confirmat astăzi de anvelopa Fulda Ecotonn 2 pentru remorci, ce a fost introdusă pe piață anul trecut. Vom continua istoria de succes a mărcii Fulda cu alte noi anvelope ce vor fi lansate în viitor pe piață,” a declarat Benjamin Willot, Director Marketing Anvelope Comerciale la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Sloganurile sale de marketing - ‘German High Technology’ și ‘Black, Wide and Strong’ – subliniază valorile acestei mărci, care sunt Calitate la un Preț pe care ți-l poți permite.”

Compania numită Gummi Werke Fulda a fost înființată pe 3 august 1900 și fabrica produse din cauciuc. Primele anvelope produse de această companie au fost anvelopele destinate    căruțelor, cărucioarelor și vehiculelor trase de cai. Anvelopele pentru mașini, precum și cele pentru motociclete și biciclete, au fost introduse în 1906 și au devenit principala preocupare a activităților companiei. Între 1907 și 1909, Fulda a produs anvelope de camion și autobuz din cauciuc solid în 10 dimensiuni diferite și a exportat anvelope către companii de autobuze precum cele din Londra și Milano. În 1914, Fulda a dezvoltat anvelopa fabricată din cauciuc sintetic (Buna). La vremea respectivă, producția se reorienta treptat de la anvelope din cauciuc solid către anvelope mai elastice pentru vehicule comerciale, iar compania și-a câștigat o reputație pentru kilometrajul peste medie al produselor sale. 1915 a marcat începutul producției de anvelope de camion marca Fulda moderne: anvelopa de camion Fulda Sembusto, cu arcuri pe flancul anvelopei pentru o mai mare amortizare, a fost lansată în producție. Următorul pas tehnologic a fost făcut în 1919 cu anvelopa Fulda “Riesenkissenreifen” (anvelopă cu pernă mare). Această anvelopă prezenta tehnologia patentată care sporea capacitatea de absorbție a șocurilor, dând camioanelor posibilitatea să ajungă la o medie de viteză mai mare decât era posibil anterior. Aceasta a devenit anvelopa de camion lider în Europa. Sub licență, alți producători de anvelope au adoptat această tehnologie.

Au urmat și alte dezvoltări, iar în 1925, anvelopa Fulda Parabel a devenit prima anvelopă de camion ”cu presiune constantă” din lume, fiind o anvelopă fabricată complet din cauciuc cu o cameră de aer în interior. În 1929, anvelopa de camion Fulda Elastic a fost lansată devenind prima anvelopă preumatică Fulda ce putea fi umflată. În scurt timp, toate anvelopele de producție Fulda erau pneumatice, iar anvelopelde pentru vehicule comerciale au continuat să fie o parte importantă a gamei de anvelope Fulda și în următoarele decade. Pe măsură ce piața a continuat să se dezvolte, între 1927 și 1932 compania a acoperit progresiv producția de la anvelope solide la anvelope pneumatice, iar legături din ce în ce mai strânse au început să se formeze cu Frank Seiberling, co-fondator al Goodyear. În 1938, producția de anvelope de camion a crescut, iar Fulda a devenit un producător recunoscut pentru calitatea anvelopelor sale de tip heavy-duty.

Recunoașterea Fulda a fost ilustrată în 1954 când cel de-al 50.000-lea camion Mercedes Benz a ieșit de pe linia de producție echipat cu anvelope Fulda. Inovația a continua să fie parte din ADN-ul Fulda și în 1961 când anvelopele cu centură din material textil dezvoltate atât pentru anvelopele destinate mașinilor mici cât și camioanelor au intrat în producție.  În următorul an, Fulda a devenit parte a familiei Goodyear. Anvelopele Fuldasteel cu centură din oțel dezvoltate atât pentru camioane cât și pentru autocare au fost introduse în 1967. Iar în 1973 a început producția de serie pentru anvelope radiale din oțel destinate camioanelor. O importantă piatră de hotar care subliniază calitatea înaltă oferită de produsele Fulda a fost în 1993, când Fulda a devenit prima fabrică Goodyear europeană, primind certificatul de calitate DIN ISO 9002 pentru producție și asamblare.

Astăzi Fulda este un membru cheie al familiei Goodyear și continuă să fie o marcă importantă în portofoliul său. Tradiția Fulda pentru inovare a continuat și după 2010, subliniind valoarea celor 115 ani de experiență în dezvoltarea anvelopelor, în special în producția anvelopelor pentru vehicule comerciale.

Gama de anvelope Fulda pentru vehicule comerciale
Fulda oferă un spectru complet de anvelope pentru vehicule comerciale. Cel mai recent produs, anvelopa pentru remorci Ecotonn 2, a fost introdusă în 2014 completând cea mai recentă gamă de anvelope on-road pentru vehicule comerciale de la Fulda. Aceasta cuprinde anvelopa de direcție Fulda Ecocontrol 2, anvelopa de tracțiune Fulda Ecoforce 2 și anvelopa pentru remorci Ecotonn 2. Aceste anvelope sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni populare destinate camioanelor de trasport pe distanțe lungi și regionale precum și pentru autobuze și autocare.

Pentru vehiculele din aplicațiile mixte, precum vehiculele care operează atât on-road cât și pe șantierele de construcții, Fulda oferă anvelopele Variocontrol, Varioforce și Variotonn. În plus, anvelopa de tracțiune Crossforce este disponibilă pentru și mai multă tracțiune și robustețe în utilizarea off-road. Fulda mai oferă și anvelopele pentru punțile directoare și tractoare Wintercontrol și Winterforce pentru condiții de iarnă, unde un plus de tracțiune și de aderență sunt esențiale pe zăpadă și carosabil umed.

În ceea ce privește anvelopele on-road, anvelopa Fulda Ecocontrol 2 este centrată pe performanța kilometrajului în condițiile unui nivel scăzut al zgomotului exterior. Având totodată un nivel scăzut al rezistenței la rulare, greutatea ei scăzută face posibilă o capacitate mai mare de încărcare, ajutând operatorii să reducă costurile de carburant și să crească eficiența.

Anvelopa de tracțiune Fulda Ecoforce 2 oferă caracteristici pentru o uzură uniformă și un potențial ridicat al kilometrajului împreună cu o tracțiune sporită. Aceasta înseamnă că un nivel ridicat al tracțiunii este menținut pe toată durata de viață a anvelopelor, cu o tracțiune bună în condiții de drum umed și cu performanțe în condiții de drum de iarnă.
Grație compusului benzii de rulare și carcasei optimizate, printre beneficiile anvelopei pentru remorci, Ecotonn 2, se numără kilometrajul ridicat, rezistența scăzută la rulare, durabilitatea și reșapabilitatea.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Nu stiam de aceasta firma. Eu sunt obisnuit cu Michelin sau Pirelli. Apropo acestea nu au un segment de anvelope pentru masinile mari?

    RăspundețiȘtergere