La capatul celor 10 probe speciale, desfasurate weekend-ul trecut in cadrul Raliului Harghitei, echipajul Shark Racing, format din Gabriel ENE si Ciprian SOLOMON, si-a trecut in cont si primele titluri din Campionatul National de Raliuri.

Ciprian Solomon si Gabriel Ene
La capatul celor 10 probe speciale, desfasurate weekend-ul trecut in cadrul Raliului Harghitei, echipajul Shark Racing, format din Gabriel ENE si Ciprian SOLOMON, si-a trecut in cont si primele titluri din Campionatul National de Raliuri. Astfel, dupa ce in aceasta ultima etapa cei doi s-au clasat pe pozitia a doua in clasamentul Cupei Dacia rezervat Debutantilor si pe locul patru in clasamentul general al Debutantilor in campionat, Gabriel ENE si Ciprian SOLOMON au devenit castigatorii Cupei Dacia Debutanti si vicecampioni in clasamentul general rezervat debutantilor la finalul sezonului 2015.

Raliul Harghitei, ultima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri, editia 2015, s-a desfasurat weekend-ul trecut, de-a lungul zilelor de vineri si sambata si a propus concurentilor un format compact, datorat coeficientului de 0,8 al intrecerii. Dupa patru probe speciale pe macadam si superspeciala din centrul orasului gazda, Odorheiu Secuiesc, desfasurate vineri, concurentii au mai avut de parcurs inca sase sectoare cronometrate in a doua zi a competitiei, cea de sambata.

M-am simtit foarte bine la Harghita. Totul a fost pe masura asteptarilor mele, create prin prisma opiniilor colegilor din campionat. Am adoptat un ritm rapid dar sigur si nu ne-am asumat riscuri inutile, pentru ca, asa cum spuneam si inainte de start, desi nu ne-am propus la inceput de sezon, la acest ultim raliu am urmarit in principal sa ajungem la final pentru a ne consolida pozitiile din clasamentele in care am concurat.” explica Gabriel Laurentiu ENE.

La finalul celor aproape 85 de kilometri de probe speciale, echipajul Shark Racing s-a clasat la Raliul Harghitei pe locul secund in clasamentul rezervat debutantilor in Cupa Dacia si pe locul al patrulea in cel rezervat debutantilor in Campionatul National de Raliuri.

Am incheiat cu bine un sezon competitional in care am fost angrenat atat in acest campionat, cat si in cel de Viteza in Coasta. Dupa titlul obtinut luna trecuta la clasa H3 iata ca acum am devenit castigatori ai intrecerii rezervate debutantilor in Cupa Dacia dar si vicecampioni in clasamentul general al debutantilor. Sunt foarte fericit pentru aceste rezultate si vreau sa le multumesc tuturor celor care sunt alaturi de noi la fiecare competitie. Abia astept debutul sezonului urmator!a completat Gabriel ENE.

Desi este un copilot cu experienta si campion national absolut in Campionatul National de Raliuri, Ciprian SOLOMON a concurat anul acesta alaturi de Gabriel sub titulatura de echipaj debutant.

Sper ca i-am adus lui Gabriel suportul de care avea nevoie din partea unui copilot cu experienta. El a crescut treptat ritmul ca pilot si ma bucur ca la final de sezon eforturile ne sunt rasplatite. Bineinteles, cel mai important beneficiu al acestui sezon o reprezinta experienta capatata in raliurile terminate fara incidente, iar de la anul ne propunem sa marim ritmul. Il felicit pe Gabriel pentru acest campionat!” a spus Ciprian SOLOMON.

Echipajul Shark Racing a beneficiat de sprijinul sgmarket.ro pe intreaga durata a sezonului competitional 2015.      

Sursa: Eduard Baban, Editor in Chief - Motorsportnews.ro 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii