Suzuki Motor Corporation expune 34 de modele, 22 de autovehicule și 12 motociclete, la cea de-a 44-a ediție a Salonului Auto de la Tokyo, programat în perioada 30 octombrie – 8 noiembrie 2015.

Conceptul MIGHTY DECK
Suzuki Motor Corporation expune 34 de modele, 22 de autovehicule și 12 motociclete, la cea de-a 44-a ediție a Salonului Auto de la Tokyo, programat în perioada 30 octombrie – 8 noiembrie 2015. Dintre acestea, 12 automobile sunt prezentate în premieră mondială, unul este în premieră națională în Japonia, iar 3 motociclete sunt prezentate de asemenea în premieră mondială.

Tema standului Suzuki este “SUZUKI NEXT 100”. Suzuki va sărbători a 100-a aniversare în 2020, iar Salonul Auto de la Tokyo reprezintă ocazia perfectă pentru a prezenta modelele și tehnologiile pe care brandul  le va dezvolta în următoarea perioadă pentru a marca acest eveniment.

O serie de concepte noi vor dezvălui ideile Suzuki despre ceea ce înseamnă plăcerea de a conduce. Printre conceptele care vor fi expuse la Tokyo se numără și IGNIS, care arată intenția Suzuki de a reveni pe piață cu un crossover compact, MIGHTY DECK, care oferă un nou tip de distracție în segmentul mini sau HUSTLER SCOOT, un scooter care amplifică plăcerea de  a te deplasa pe două roți.

La standul Suzuki vor fi expuse și noile modele lansate, inclusiv VITARA (ESCUDO pentru piața din Japonia), dar și noul BALENO, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. De asemenea, Suzuki va expune și cele mai noi tehnologii și motoare dezvoltate.

MIGHTY DECK: un nou concept care oferă o plăcere și utilitate mai mari în segmentul mini
Conceptul MIGHTY DECK este un concept “urban/outdoor” care oferă libertatea de mișcare între situații contrastante: oraș și natură sau muncă și distracție. Chiar dacă modelul este unul din clasa mini, plafonul din pânză și portbagajul deschis îi conferă utilități diverse, și este dedicat persoanelor cu un stil de viață plin de aventuri și care vor să evadeze din cotidian.

Air Triser: un minivan compact, cu trei rânduri de scaune și un lounge privat
Conceptul AIR TRISER redefinește segmentul de minivan compact, spațiul din interior și modul inteligent în care pot fi configurate scaunele, oferind senzația unui lounge privat. Atunci când AIR TRISER este parcat, scaunele pot fi configurate în modul de relaxare (cu scaunele față în față), sau în modul lounge (când scaunele formează o canapea în formă de U). Pasagerii se pot bucura de conținutul media de pe smartphone pe un display mare poziționat pentru a oferi o vizionare perfectă. Faptul că Air Triser oferă pasagerilor numeroase modalități de relaxare, inclusiv în momentul staționării, este o noutate în segmentul minivan-urilor compacte

IGNIS: noul crossover compact, util atât pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru ieșirile din weekend
IGNIS arată cum un model compact poate să fie util atât în deplasările de zi cu zi din oraș, cât și în activitățiile programate în weekend. Configurația noului model este ideală atât pentru deplasările cotidiene, dar oferă o deplasare în siguranță pe drumuri de macadam și pe zăpadă, permițând astfel șoferului și pasagerilor să se bucure de o experiență inedită și în cazul ieșirilor  în aer liber din weekend.

Un design compact și un interior extrem de practic definesc modelul IGNIS și îi oferă un statut unic în rândul crossoverelor compacte. IGNIS are la bază conceptul IM4, prezentat la Geneva în 2014.

IGNIS-Trail Concept: o plăcere și mai mare la condus
IGNIS-Trail Concept extinde conceptul de versatilitate urbană și outdoor, oferind un comportament excelent pe drumuri de macadam. Jantele mari și pasajele roților mai proeminente sunt incluse în pachetul de design care fac din IGNIS-Trail Concept vehiculul ideal pentru petrecerea timpului liber.

Baleno: un hatchback dezvoltat de expertul în mașini compacte
Când Suzuki și-a propus să creeze un hatchback diferit de orice fusese creat până atunci, și-a stabilit un obiectiv clar – să nu facă niciun compromis. Rezultatul este Suzuki Baleno, ce combină armonios un desgn fluid, performanțe excelente obținute datorită tehnologiilor avansate de care beneficiază, dar și dotări inteligente.

Pentru a crea un nou hatchback, plăcut de condus și adaptat exigențelor actuale ale clienților, Suzuki și-a dorit să ducă ideea de mașină compactă la cel mai înalt nivel. Prin limbajul de design “Liquid Flow”, interiorul spațios și propulsoarele eficiente – alături de platforma de nouă generație – Baleno oferă stil, utilitate, manevrabilitate, performanțe dinamice și un consum eficient de combustibil. Modelul oferă însă, în plus, și confort, inclusiv pe distanțe lungi, adulții beneficiind de un spațiu suficient atât în față cât și în spate, dar și de un spațiu generos pentru bagaje.

Baleno va fi comercializat în Europa începând din primăvara 2016.

Suzuki VITARA (ESCUDO pe piața din Japonia)
Modelul Vitara se remarcă prin numeroasele posibilități de personalizare,  pachetele Urban și Rudge de design exterior - interior, motorizări economice Euro 6 pe benzină și diesel, disponibile atât cu transmisie automată, cât și manuală, plus o serie de echipamente de siguranță disponibile încă din standard cum ar fi airbag-uri frontale, airbag-uri laterale, airbag genunchi, ABS + EBD, ESP®, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri sau funcţie de asistare la frânare.

SOLIO HYBRID: o mașină compactă care înglobează noul sistem hibrid dezvoltat de Suzuki
SOLIO HYBRID este derivat din modelul SOLIO care a fost echipat cu un sistem hibrid care permite și doar propulsia electrică. Motorul electric oferă un ajutor suplimentar motorului termic pe perioada de accelerație, sau poate fi folosit singur pentru a reduce consumul de combustibil.

Designul acestui model a fost conceput pentru a oferi suficient spațiu la interior, chiar dacă în caroseria compacta a fost înglobat și sistemul hibrid.

ALTO WORKS: un model care redefinește plăcerea de a conduce
Suzuki a echipat versiunea ALTO WORKS cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și a adus câteva modificări suspensiei pentru o stabilitate mai bună. Motorul turbo are un cuplu mai bun, ceea ce oferă șoferului un răsuns direct în momentul în care apasă pedala de accelerație.

De asemenea, acest model vine cu o serie de echipări suplimentare care nu sunt disponibile decât pe această versiune.

HUSTLER: un mini-crossover cu un design interesant și cu echipări multiple
Modelul HUSTLER vine cu un facelift care include numeroase dotări și o culoare pop-art. Pachetul J STYLE II scoate în evidență caracteristicile unice ale acestui model. Noua gamă de culori pop-art include galben, verde și fildeș pentru caroserie. Culorile galben și verde vin combinate cu un plafon negru. În plus, planșa de bord este și ea disponibilă pe galben, ceea ce scoate și mai mult în evidență HUSTLER.

CARRY: un vehicul care se poate transforma oricând într-un magazin mobil
Producătorii de legume și fructe, dar nu numai, au acum la dispoziție un vehicul conceput special pentru nevoile lor. CARRY se transformă dintr-un vehicul comercial ușor într-un magazin mobil în câteva momente și este ideal pentru comerțul ambulant în centrul orașelor, la festivaluri și alte evenimente speciale.

În total, Suzuki va expune 22 de automobile la stand printre care se numără și modelele Swift, SOLIO Bandit, SX4 S-CROSS, WagonR, Spacia, ALTO, ALTO Lapin, Jimny și versiunea Spacia concepută special pentru persoanele cu dizabilități.

HUSTLER SCOOT: ușor de condus, spațiu mare pentru bagaje, redefiniția plăcerii de a conduce un scooter
Conceptul HUSTLER SCOOT redefinește plăcerea de a merge pe scooter în oraș. Cu un motor de 50 cmc și suficient spațiu pentru bagaje. HUSTLER SCOOT este alegerea ideală pentru deplasările urbane.

Compartimentul suplimentar de bagaje poate fi scos cu ușurință, permițând astfel și transportarea unor obiecte mai lungi, cum ar fi o rachetă de tenis de exemplu. HUSTLER SCOOT are aceeași personalitate îndrăzneață ca și automobilul Hustler și vine în aceeași culoare pop-art.

Cconcept GSX: un concept care dezvăluie potențialul seriei GSX
Conceptul GSX simbolizează înalta performanță disponibilă pe toată gama GSX comercializată în prezent de Suzuki. Acest concept evocă spiritul unei motociclete sportive și prevede viitorul mărcii în ceea ce privește construcția de motociclete.

Feel Free Go!: distractiv și ușor de condus cu un motor de 50 cmc
Modelul Feel Free Go! este viziunea Suzuki în ceea ce privește o bicicletă echipată cu un motor de 50 cmc, ușor de condus în oraș. Numeroasele echipări disponibile și pe o motocicletă normală oferă un plus de confort.

GSX-RR: versiunea cu care Suzuki concurează în MotoGP
Suzuki a început dezvoltarea modelului GSX-RR din 2012 pentru a face față cu succes provocărilor din MotoGP. Pentru Suzuki, cea mai importantă competiție pe două roți din lumea sporturilor cu motor este bancul ideal de probe pentru tehnologia care va fi folosită apoi pe versiunile de stradă. Din 2015, Suzuki a revenit în MotoGP ca și constructor oficial.

GSX-R1000 ABS: versiune aniversară 30 de ani
Suzuki a creat acest model pentru a marca aniversarea de 30 de ani a modelului legendar GSX-R, serie care a început în 1985 cu GSX-R750.

Pe piețele din Europa, Suzuki comercializează versiunile GSX-R600, GSX-R750 și GSX-R1000 în două scheme de culori aniversare: albastru cu alb și roșu cu negru, la care se adaugă colantele speciale.

GIXXER: o motocicletă sportivă cu un design unic, performanțe excelente și un consum redus de combustibil
GIXXER este o mototcicletă cu un motor de 150 cmc care a fost lansată anul trecut în India. De atunci a câștigat numeroase premii și va fi comercializată și pe alte piețe începând din 2016.

În total, Suzuki va expune 12 motociclete printre care se numără și Hayabusa, V-Strom 1000 ABS, GSX-S1000 ABS, GSX-S1000F ABS, GW250/INAZUMA și DR-Z50.

De asemenea, Suzuki va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo motoarele 1.0-litri BOOSTERJET (turbo cu injecție directă, pe benzină), 1.4-litri BOOSTERJET (turbo cu injecție directă, pe benzină), 1.2-litri DUALJET și 0.8-litri DDiS (2 cilindri, diesel), dar și sistemul ALLGRIP și motoarele turbo dezvoltate pentru motociclete.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii