Raliul Dakar este competiţia cross-country a superlativelor şi rămâne cea mai dură competiţie de acest gen din lume.

MINI ALL4 Racing
Raliul Dakar este competiţia cross-country a superlativelor şi rămâne cea mai dură competiţie de acest gen din lume. Înfruntând toate provocările, MINI a obţinut prin modelul MINI ALL4 patru victorii consecutive (2012-2015) în Raliul Dakar şi acum priveşte spre cel de-al cincilea succes în 2016. Ofensiva MINI de a-şi asigura succesul în Raliul Dakar 2016 a început deja prin anunţarea numelor care vor forma cele 12 echipaje MINI ALL4 Racing.

Încă de când versiunea originală Mini s-a transformat, datorită lui John Cooper, în varianta pentru raliuri Mini Cooper 997. Astfel, din 1961 numele Mini este sinonim cu implicarea în raliurile internaţionale şi, desigur, cu performanţele în motorsport.

În prezent, MINI a continuat să susţină această tradiţie a succesului competiţional la nivel mondial prin MINI ALL4 Racing. Asemenea originalului Mini Cooper, MINI şi versiunea MINI ALL4 Racing au devenit combatanţi emblematici în motorsport prin dominarea continuă a competiţiilor şi campionatelor cross-country din lume. Cea mai importantă competiţie de acest gen este Raliul Dakar.

Considerat a fi cea mai provocatoare competiţie din calendarul întrecerilor cross-country, Raliul Dakar - un maraton de anduranţă pentru maşini şi echipaje care se întinde pe durata a două săptămâni - va fi abordat încă o dată de MINI şi modelul său testat în curse MINI ALL4 Racing.

Participarea echipei X-raid la Dakar va consta din patru echipaje MINI ALL4 Racing. Acestea sunt formate din piloţi şi navigatori profesionişti, cu un palmares foarte bogat.

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul său tradiţional, Mathieu Baumel (Franţa), sunt deţinătorii titlului în Dakar, după ce au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la finalul ediţiei 2015 a Raliului Dakar. "Pentru a câştigat Dakar", spune Al-Attiyah, "ai nevoie de noroc, o echipă bună şi un navigator bun - şi să munceşti din greu pentru a obţine succesul. MINI ALL4 Racing este foarte bun pentru că a câştigat de patru ori titlul în Dakar. Acum, obiectivul meu este să câştig din nou Raliul Dakar."

Spaniolul Joan "Nani" Roma este fost câştigător al competiţiei atât la categoria auto, cât şi în cea moto. Experienţa pe care el şi compatriotul său Alex Haro o au în Dakar este formidabilă. "Fiecare Dakar are ceva special", spune Roma. "După 20 de participări la Dakar, încă mai descoperi că este special - mereu găseşti ceva plăcut, dar victoria este unul din acele momente deosebite."

Tandemul argentinian Orlando Terranova - Bernardo "Ronnie" Graue reprezintă a treia înscriere oficială a echipei, iar cei doi au o bogată experienţă în Dakar - acumulat, peste 15 ani, cu participări cu moto, buggy-uri şi, bineînţeles, MINI ALL4 Racing. "MINI ALL4 Racing este o maşină foarte puternică", spune Terranova. "Calitatea maşini este incredibilă. Motorul este extraordinar - poţi fi rapid pe dune, în câmp deschis, dar şi în zonele tip WRC, iar acest lucru înseamnă un avantaj pentru MINI ALL4 Racing."

Mikko Hirvonen (Finlanda), un specialist al Campionatului Mondial de Raliuri, îşi reia activitatea competiţională pentru a participa la Raliul Dakar cu un MINI ALL4 Racing. Copilot lui Hirvonen, la prima sa participare în Dakar, este respectatul şi experimentatul Michel Périn (Franţa). Vorbind despre participarea sa, Hirvonen a spus: "Când MINI mi-a oferit şansa de a testa MINI ALL4 Racing alături de experimentata echipă X-raid, desigur că am vrut să încerc - Dakar este una dintre cele mai dure provocări pe care le poţi trece cu o maşină."

Celelalte opt echipaje MINI ALL4 Racing vor participa la ediţia 2016 a Raliului Dakar ca echipe private venite din toate colţurile mapamondului. Din Europa până în America de Sud şi China, un total de 13 ţări sunt reprezentate în echipajele MINI ALL4 Racing şi subliniază cererea pentru MINI ALL4 Racing, model care şi-a dovedit fiabilitatea şi performanţele în curse - aşa cum am putut vedea la Raliul Dakar 2015, când patru poziţii din Top 5 au fost ocupate de MINI ALL4 Racing.

De-a lungul anului 2015, Harry Hunt (Marea Britanie) a dovedit că are, în calitate de cel mai tânăr membru al formulei MINI ALL4 Racing, o abordare deosebit de matură. Ca pilot privat şi ambasador pentru MINI UK, Hunt îl va avea ca partener pe Andreas Schulz (Germania). Acest echipaj demonstrează în mod clar interesul global pe care MINI ALL4 Racing o are faţă de raliurile cross-country şi, asemenea altor privaţi, va fi un echipaj demn de luat în seamă.

Perfect China Health 100 Yong Team of China este un alt echipaj privat care participă la Dakar cu MINI ALL4 Racing. Deşi China a avut legături anterioare cu MINI şi modelul MINI ALL4 Racing în cadrul competiţiilor de cross-country, ediţia 2016 a Raliului Dakar va fi prima din istoria întrecerii care va include şi o femeie pilot din China. Guo Meiling, o excepţională femeie de afaceri din China, îl va avea drept navigator pe Min Liao în cockpitul unui MINI ALL4 Racing.

Maşinile MINI ALL4 Racing care vor concura în Raliul Dakar 2016 au fost rafinate o dată în plus. De-a lungul anului 2015, echipajele MINI ALL4 Racing, în combinaţie cu X-raid (Germania) - constructorul MINI ALL4 Racing -, au dezvoltat maşinile în condiţii de teste şi de cursă. Rezultatul acestei operaţiuni a fost apărarea cu succes a titlului în Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

Raliul Dakar 2016 (2-16 ianuarie) urmează în mai puţin de două luni şi va deschide sezonul 2016 al raliurilor cross-country. Şi de această dată, echipa de organizare a realizat un traseu provocator pentru om şi maşină, care acoperă un teren incredibil de-a lungul Argentinei şi Boliviei.

Pentru a traversa munţi, văi, albii, deşerturi şi multe altele în orice condiţii meteo ai nevoie de calităţi. De asemenea necesită aptitudini specializate de orientare/navigaţie din partea copiloţilor, astfel încât să s ajungă la sosire. Este nevoie de o maşină precum MINI ALL4 Racing, cu o fiabilitate şi performanţe dovedite , pentru a traversa terenul dificil. Şi este nevoie de experienţa excepţională a tehnicienilor X-raid (Germania) pentru a asigura asistenţa tehnică a modelelor MINI ALL4 Racing în perioadele de pauză.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii