Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru ultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Juniorul NRA se află în luptă cu alți doi piloți pentru un loc pe podium în competiția dedicată juniorilor.

Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi  - Citroen DS3 R3-Max - Raliul Spaniei
Simone Tempestini se află pe locul secund în Junior WRC cu 62 de puncte.
Juniorul NRA se luptă pentru titlul în WRC 3 și un loc pe podium în Junior WRC.
Raliul Marii Britanii se desfășoară în perioada 13 – 15 noiembrie.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru ultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Juniorul NRA se află în luptă cu alți doi piloți pentru un loc pe podium în competiția dedicată juniorilor.

În acest weekend este programat Raliul Marii Britanii, ultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, etapă inclusă și în Junior WRC, competiția dedicată juniorilor. Simone Tempestini nu mai poate câștiga titlul la juniori, dar se luptă cu Quentin Gilbert pentru titlul din WRC 3. “Șansele noastre sunt minime și nu putem deveni campioni decât dacă Quentin Gilbert pierde titlul. Suntem pregătiți să luptăm până pe ultima probă și vom specula orice greșeală a rivalilor noștri”, a spus Simone Tempestini, care se află la 19 puncte în spatele lui Gilbert.

Juniorul Napoca Rally Academy se află pe locul secund și în Junior WRC, dar aici nu mai are cum să-l ajungă din urmă pe pilotul francez. Cu 62 de puncte, Simone Tempestini este principalul favorit la poziția a doua, dar pentru cele două locuri de pe podium se mai luptă Ole Christian Veiby și  Terry Folb. “Va fi o luptă strânsă pentru locurile de pe podium, dar sunt optimist și cred că ne putem păstra locul secund. Etapa din Marea Britanie este una foarte dificilă și va trebui să fim foarte atenți încă de la recunoașteri. Este un raliul lung în care se poate întâmpla orice, așa că nu este încă nimic sigur”, a continuat Simone Tempestini. 

În Raliul Marii Britanii vor lua startul 8 echipaje în Junior WRC cu modelul Citroen DS3 R3-Max, model cu care se va concura și anul viitor în campionat. “Obiectivul meu a fost să câștig titlul la juniori, dar nu totul a mers conform planului. Avem cele mai multe probe speciale câștigate, dar nu am reușit să câștigăm decât un raliu.Voi încerca să adun și aici cât mai multe puncte și vom face calculele la final”, a adăugat Simone Tempestini.

Raliul Marii Britanii este programat în perioada 13 – 15 noiembrie și în total sunt programate 19 probe speciale cu o lungime de peste 310 km.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii